Diary

Weekoverzicht 18/2017: griep, babyplantjes en picknicken

Deze week was Melle ziek thuis geveld door de griep, maar konden we afgelopen weekend toch nog leuke dingen doen met elkaar. We gingen picknicken, eendjes voeren, speeltuinen af, visjes kijken in de vissenwinkel en naar de kinderboerderij.

MAANDAG

Zoals ik vorige week al vertelde was ik aan het proberen om een paprikaplantje te kweken uit de zaden van een paprika uit de supermarkt. Wat ik niet verteld had was dat ik een paar weken geleden ook al eens wat paprikazaden had gezaaid in een bakje aarde. Ik had namelijk de hoop opgegeven dat die uit gingen komen, dus had het over een andere boeg gegooid en paste daarom de denomethode toe. Maar tot mijn grote verbazing zag ik ineens een paar groene sprietjes uit de bak met aarde steken, dus ik zou kunnen zeggen dat dit experimentje zeer geslaagd is.
Rond de middag stond er een monteur op de stoep die onze meters voor gas en electra kwam vervangen. Het zou ongeveer een uurtje duren, maar al snel moest hij vertellen dat het nog langer zou gaan duren omdat hij ook alle bedrading moest vervangen. Al die tijd kon ik geen gebruik maken van alles dat aangesloten zit op gas en electra. Ik kon de beste man dus ook geen kop koffie aanbieden. Ik was dus een geruime tijd aangewezen op mijn niet-digitale hobby’s.

DINSDAG

Om stipt kwart over 8 sta ik op het station om naar stage te gaan. ’s Middags ben ik nog in Leeuwarden voor een afspraak en kom ik vanaf daar om half 5 thuis. ’s Avonds komt er iemand langs om onze geliefde papasan stoel op te halen die ik te koop heb gezet op marktplaats. Melle heeft zoveel speelgoed dat het nu ook op zijn slaapkamer opgeruimd moet worden waardoor de ruimte daar ook steeds kleiner is geworden. Vanuit praktisch oogpunt moet er dus iets weg uit zijn slaapkamer en dat wordt dan onze heerlijke voorleesstoel. De material girl / super hoarder 3000 in mij fluistert nog even in dat ik hem echt niet hoef te verkopen, helemaal als Melle er nog even heerlijk in gaat liggen lezen op het moment dat hij in de woonkamer staat voordat hij opgehaald wordt. Maar zoals het ook met zijn kinderwagen ging, is het toch wel fijn dat er weer ruimte is en dat het grote gevaarte weg is. Melle zwaait z’n stoel uit met “Dag dag stoel! Stoel in de bus!” nadat hij eerst nog even de peuter uit heeft gehangen door te roepen dat de stoel “VAN MIJ” is. Eind goed al goed.

WOENSDAG

Melle is ziek en mijn dag staat in het teken van het verzorgen van mijn zieke peuter. Hij wilde wel graag even in de draagdoek mee naar buiten om eendjes te kijken in de gracht.

DONDERDAG

En ook vandaag zit ik thuis met een zieke peuter. Aan het eind van de dag lijkt hij gelukkig weer wat op te knappen.

VRIJDAG

Vrijdag lijkt er helemaal niets meer aan de hand te zijn en begint hij al te vragen of we de eendjes gaan voeren. Vandaag is het natuurlijk 5 mei, Bevrijdingsdag. Maar het weer valt een beetje tegen en ik zie het niet zitten om met hem te gaan zitten kleumen in Stadspark bij het festival. We gaan samen even naar Ikea om een plantenspuit te kopen (en bij ieder plantje dat we tegenkomen te doen alsof we het plantje water geven, psst psst!) en ’s middags gaan we dan nog even naar de markt en daarna hebben we de eendjes gevoerd in het Noorderplantsoen.

ZATERDAG

’s Ochtends stuur ik de mannen even het huis uit zodat ik de hut door kan met een stofzuiger en een poetsdoek. Maar al snel word ik opgebeld dat de heren bij de kapper zitten en er een plekje vrij is voor een knipbeurt voor Melle. Na het knippen en scheren ligt er een behoorlijke bult blonde haartjes op de grond en lijkt Melle spontaan gegroeid in die paar minuten. Wat een frisse knipbeurt al niet kan doen! Via de viswinkel belanden we in het Noorderplantsoen waar de Groningse broodjeszaak ‘Broodje van eigen deeg’ een picknick organiseert ter ere van hun tweede verjaardag. We krijgen croissants en appelsap en het zonnetje begint spontaan nog even te schijnen. We komen uiteindelijk thuis met een volle buik en een bosje madeliefjes.

ZONDAG

Doordat Melle ziek was en ik bij hem thuis ben gebleven is er wat werk blijven liggen, dus moet ik dit weekend nog even aan de slag. Naast dat we weekboodschappen doen en ik mijn babypilea’s een eigen potje geef, gaan we ’s middags nog even naar de Kinderboerderij in Stadspark gaan omdat het ineens zo bizar mooi weer is geworden.

En zo is de tijd van deze week weer door m’n vingers heen geglipt. De komende week zal ik dan ook weer hard aan de bak moeten om wat dingen in te halen van afgelopen week want er liggen weer flinke to-do lijsten op me te wachten. Dat is het moederschap dat af en toe roet in de planning gooit, maar waarvan we inmiddels weten dat het allemaal wel weer op z’n pootjes terecht komt. Dat gaat overigens niet vanzelf, er moet wel gewerkt worden! Fijne week allemaal!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 mei 8, 2017 at 3:54 pm

  Fijn dat jullie zoon weer beter is.
  Het wordt snel tijd dat de temperatuur hoger wordt en warmer.
  Leuk om te zien hoe de plantjes het doen.

  Xoxo

 • avatar
  Reply Joyce - LemonyLifeNL mei 8, 2017 at 4:20 pm

  Wat vervelend dat Melle ziek was, gelukkig voelt hij zich weer beter!

 • avatar
  Reply Anne mei 9, 2017 at 10:05 am

  Ahh, arme Melle! Gelukkig ging het later in de wee weer wat beter!

 • avatar
  Reply Saskia juli 16, 2017 at 4:21 pm

  Hi Jennifer! Ik heb je blog een aantal jaar geleden gevolgd, maar ben je toen een beetje uit het oog verloren. Leuk om je blog zo weer tegen te komen, en wat leuk dat je nu een kindje hebt! Ik ga je weer volgen :)

 • Leave a Reply