Diary

Weekoverzicht 17/2017: rommelmarkt, voetballen en paprika

Goedemiddag, met enige vertraging dankzij het vervangen van onze gas- en electriciteitsmeter waardoor ik geen stroom had. Ik vertel je in geuren en kleuren over de rommel op de rommelmarkt, de voetbalhobby hier in huis en wat ik met een paprika heb gedaan.

jennifer elbert koningsdag

MAANDAGspiegelei bakken

Ik bereikte vandaag het heugelijke moment dat het geheugen van mijn telefoon zo vol zat dat ik zelfs geen whatsappjes meer kon openen en versturen. Ik had 1800 foto’s op mijn telefoon staan die er hoognodig eens afgehaald moesten worden. Maar, mijn iCloud geheugen is niet zo groot als dat van mijn telefoon, dus moest ik een andere manier bedenken om de resterende foto’s er vanaf te kunnen halen. Via m’n computer kan ik er ook niet bij, dus bedenk ik dat ik de foto’s dan maar naar mezelf moet mailen zodat ik ze daarna kan opslaan. En daar ben ik dan ook de hele dag mee bezig. Tijdens het avondeten stort ik mijn hart uit bij Reinoud, die daarna doodleuk zegt: kon je geen WeTransfer gebruiken? En het enige wat ik me daarna afvraag is waarom ik die heldere ingeving niet zelf gehad heb. Vandaag dus alleen een foto van mijn heerlijke spiegelei.

Dinsdagchampignon spinazie risotto

In m’n huiskloffie zwaai ik man en kind uit want ik ga vandaag lekker thuis aan de slag. Ik kom tot het inzicht dat ik al halverwege mijn stage ben en dat ik eigenlijk al een heleboel inzichten rijker ben, maar dat er ook nog werk aan de winkel is om deze stage tot een mooi einde te brengen. Om stipt vijf uur zijn alle taken op mijn lijstje voor vandaag afgestreept en komt deze productieve werkdag ten einde met het bericht dat ik de vakken die ik afgelopen periode wilde halen beiden gehaald heb. Met die fijne gedachte is het tijd om Melle op te halen en te koken. We eten risotto met spinazie en champignons en omdat het laatstgenoemde ingrediënt al vier dagen buiten de koelkast staat, opgeborgen door een niet nader te noemen persoon (ik was het niet!), moet ik die nog even opnieuw kopen in de supermarkt.

Woensdagmoestuin buitenspelen

Op verzoek van Melle slapen we uit tot kwart over negen waarna we ontbijten en ik hem naar de kinderopvang breng. Daarna ga ik weer aan de slag voor mijn stage. Het voelt alsof de week nog maar net is begonnen, maar vandaag is al de laatste werkdag en vanaf morgen begint het heerlijk lange weekend. Ik besteed ook nog even tijd aan mijn planten. De zon schijnt en dat is goed voor een aantal van mijn plantjes, dus zet ik ze even buiten. Het bleek alleen nog wel een beetje te koud, en het ging ook al snel regenen. Mijn tomatenplant moest zelfs even bijkomen naast de verwarming, oeps. Ook keek ik even hoe het ervoor stond met m’n avocadoproject. Een van de avocado’s heeft al barsten, dus ik ben benieuwd of hier dan eindelijk een keer iets van terecht gaat komen! To be continued

DonderdagKoningsdag 2017 Groningen

Vandaag is het Koningsdag en we begeven ons tussen de buien door op de vrijmarkt in Groningen. Er is helaas alleen maar oude troep te koop in plaats van écht leuke dingen. Als er een maxi cosi met vieze bruine schimmelvlekken op je kleedje staat ben ik al niet eens meer bereid om het veel te duur geprijsde speelgoed te bekijken. Gelukkig was het wel leuk en eindigen we met een patatje op de Grote Markt. En als klapper op de vuurpijl komen opa en oma ’s avonds zandbakzand brengen, dus Melle is vandaag echt de Koning te Rijk, met z’n mooie zelf geknutselde kroon!
Ook begin ik een nieuw experimentje met paprikazaadjes uit een paprika die we laatst hebben opgegeten. Ik heb de zaadjes gedroogd en ga ze nu in vochtige koffiefilters proberen te ontkiemen. Dit heet de deno-methode en ik zal er vast nog meer over vertellen als er straks echt paprikaplantjes zijn gegroeid.

Vrijdagfinding dory kijken

We brengen vandaag door onder een dekentje op de bank en als Melle niet wil slapen ’s middags (na een hele monoloog te hebben aangehoord door de babyfoon, iets met “Melle niet slapen niet, Melle pelen, mama KOM!!” en twee beentjes die demonstratief door de spijlen van het ledikant heen gestoken worden), gaan we samen Finding Dory kijken op de bank. Ademloos kijkt Melle de hele film af en heb ik toch nog even mijn rust. Maar daarna moet er toch echt gepuzzeld worden met Kikker, wat hem tot mijn verbazing toch echt al heel erg goed afgaat!

Zaterdagmelle voetbalveld

Ik mocht weer eens als voetbalvrouw langs de lijn vandaag en dat was volgens mij alvast even een voorproefje op mijn leven als jongensmama. Als Melle over een aantal jaar niet op voetbal wil, dan weet ik het ook niet meer. Het jongetje heeft de rest van de middag achter zijn bal over het voetbalveld heen gerend en als het aan hem lag gingen we nog lang niet naar huis. Ik moet zeggen dat ik het met het heerlijke zonnetje ook geen straf vond om mezelf op het voetbalveld te begeven, maar op een dag sta ik er vast ook onder een parapluutje te verkleumen. En dat is toch een iets minder rooskleurig vooruitzicht, haha. ;)

Zondagtomaten plantjes en uit eten

Na een weekje rust (ik had wat pijn in mijn kuiten) loop ik een rondje van 5 kilometer. Het zonnetje schijnt vandaag ook weer en dat zorgt er uiteraard voor dat ik ook een stapje minder hard moet lopen. Naast dat ik ook niet te hard van stapel mocht doordat ik wat last had van een kuitspier op rechts. Ook vergat ik van tevoren even naar de wc te gaan waardoor ik al na de eerste kilometer begon te fantaseren om het ergens in het wild te doen. Maar ik kwam niet ver genoeg buiten de bebouwde kom om een rustig plekje uit te zoeken, dus ik hield het netjes even binnen tot ik weer thuis was. Nouja, weet ik ook weer wat dat is om met volle darmen een rondje te rennen. Ook was het vandaag tijd om mijn koffiefilters te openen om te kijken hoe het met mijn paprikaplantjes-in-wording staat. De zaden zien er al mooi vol uit en bij enkele zaden zie je al dat ze aan het ontspringen zijn! Super tof! Na de middag komen mijn ouders langs en gaan we gezellig nog wat eten bij de Mexicaan. Ik was even vergeten hoe lekker je daar kan eten! Ik had een chimichanga met oesterzwammen, champignons, maïs, paprika , tomatensaus en zure room.

Deze week gaan we weer lekker aan de slag en kijk ik uit naar vrijdag. Ik hoop dat het weer nog een beetje mee zal zitten zodat ik nog even met Melle kan gaan kijken bij het bevrijdingsfestival. Vorig jaar zette Melle op 5 mei zijn eerste stapjes los! Gek dat hij alweer een jaar loopt en dat het zo vanzelfsprekend is dat dat gewoon zo is, alsof het nooit anders was.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • avatar
    Reply chucky1012 mei 2, 2017 at 7:08 am

    Zo een leuke en gezellige week.

  • Leave a Reply