Diary

Weekoverzicht 16/2017: groen is mijn favoriete kleur

Oké, dat is het niet. Ik vind meerdere kleuren erg mooi, maar iets als een lievelingskleur heb ik niet echt. Maar als het om planten gaat, dan mag het wel allemaal groen! ;) Dit was mijn week!

weekoverzicht jennifer planten bananenplant pilea

LIEVELINGSLIEDJE

De nieuwste Paramore!

MAANDAG

Het is Tweede Paasdag, wij zijn vandaag lekker thuis en gaan de deur niet uit. Behalve dan dat ik ben gaan hardlopen en dat we de weekboodschappen hebben gedaan. Melle was er echt wel aan toe om lekker met zijn eigen speelgoed in de weer te gaan, dus we planden vandaag verder geen uitjes.

DINSDAGhands off caramel seasalt

Voor mijn stage moet ik vandaag naar Hoogeveen en laat ik nu net de pech hebben dat er de komende twee weken geen treinen tussen Groningen en Hoogeveen rijden. Er zijn vervangende bussen, maar het is de eerste ochtendspits die gedraaid wordt en het is de vraag hoe dat gaat verlopen. Uiteindelijk verloopt het vrij vlekkeloos en sta ik keurig op tijd op het station in Hoogeveen. ’s Middags maak ik dezelfde reis omgekeerd en ook daarover heb ik niks te klagen. Iedere vijf minuten rijdt er een bus, dus dat is eigenlijk heel ideaal! Omdat ik een goede productieve dag heb gehad mag ik ’s avonds van mezelf mijn lekkere HandsOff chocoladereep aanbreken met karamel, zeezout en koekkruimels. Ja, aanrader!

WOENSDAG4 mijl inschrijving

Woensdag werk ik weer thuis. Ik maak even een overzicht van de blogposts die deze week ingepland zijn en maak direct een schema om in vooruit te plannen. Ik heb weer genoeg inspiratie voor een hele reeks blogposts en ik probeer (zoals wellicht te merken was) op vaste dagen blogposts online te plaatsen. Ik zou qua inspiratie nu best iedere dag een blogpost online kunnen hebben, maar qua tijd niet, dus op deze manier probeer ik het in de hand te houden.
Om twaalf uur ’s middags is de inschrijving van de 4 mijl van Groningen open, dus ik zat klaar om me in te schrijven. Ik ben er weer bij! Hopelijk is dit nu een mooie stok achter de deur om in ieder geval het komende half jaar weer lekker te blijven hardlopen. In tijden van drukte is sporten namelijk het eerste wat geschrapt wordt, terwijl het juist zo’n fijne uitlaatklep is. Het is in ieder geval nu voor mij erg belangrijk om te blijven sporten juist voor die uitlaatklep. Dus, let’s do this!

DONDERDAGkikker kopen in viswinkel

Ook vandaag ga ik weer naar Hoogeveen voor mijn stage, wederom met de bus, en van daaruit moet ik ’s middags naar Utrecht voor een bijeenkomst over nieuwkomers in het onderwijs. Rond half 8 ’s avonds ben ik weer in Groningen en daarmee is het klokje weer rond. Mijn dag was echter nog niet voorbij, want we gingen nog met z’n drieën naar de vissenwinkel om nieuwe vissen uit te zoeken. (Wij geven elkaar nog eens op voor een programma als “help mijn verkering heeft een hobby”). Melle spot Dory, Nemo en ‘de papa van Nemo’, grote vissen, kleine vissen, schildpadden, gekko’s, leguanen, een dikke harige spin en een kikker.

VRIJDAGelho plantenbakken ananasplant chinees lantaarnplantje groen

groen bananenplant monstera deliciosa styling

Yes, weekend! De week is voorbij gevlogen en dit weekend ga ik even de tijd nemen om wat dingen in huis te doen. Het wordt namelijk echt wel tijd om de moestuintjes te verpotten, ik heb al jaren een mooie wereldkaart in huis die ik graag op wil hangen, onze mooie schouw is in de loop van de jaren volgemikt met allerlei prulletjes waardoor het nergens meer naar lijkt. En ik zit eraan te denken om wat mooie planten te kopen.
’s Ochtends spenderen Melle en ik onze tijd in pyjama op het speelkleed en voor de lunch halen we samen croissantjes bij de supermarkt. Een peuterbui verder kunnen we die uiteindelijk samen opeten. De middagdut op vrijdag lijkt ten einde te komen. Op de kinderopvang slaapt hij keurig zonder te morren (iets met groepsdruk want iedereen slaapt), maar thuis gaat het er niet meer in bij hem. Halverwege de middag kunnen we dan eindelijk, na een aantal mislukte pogingen om Melle een dutje te laten doen, richting de action daarna naar het tuincentrum. We zien zoveel te gekke planten en plantenbakken, maar ik kan weer eens niet kiezen. Dus uiteindelijk komen we zelfs thuis zonder de hoognodige bakken voor de moestuinen, maar met twee gloednieuwe kamerplanten.

ZATERDAGwitte narcis

Na een rondje hardlopen sleep ik Reinoud weer mee naar de Action omdat ik vrijdag een zandbak gezien had (die ik natuurlijk niet zelf met Melle op de fiets kon vervoeren). En doordat Melle blijkbaar een voorkeur heeft om op mijn fiets te zitten werd Reinoud ook meteen pakezel. Ik moet verder ook nog naar de bouwmarkt voor een ander projectje, maar dat doe ik alleen. Ook neem ik nog een bosje witte narcissen mee naar huis. Als al het materiaal in huis is, beginnen Melle en ik met het verpotten van enkele moestuintjes. En omdat ik meer ruimte blijk te hebben in de bakken maken we ook nog een paar nieuwe moestuintjes.

ZONDAGeendjes voeren patatjes eten reageerbuisjes rekje voor planten

Melle roept al het hele weekend dat hij de eendjes wil voeren, dus voordat we al onze werkzaamheden in huis voortzetten gaan we met hem naar het plantsoen om alle opgespaarde broodkapjes aan de eendjes te voeren. Daarna sla ik aan het zagen en klussen. Wat ik gemaakt heb zul je binnenkort op de blog gaan zien. Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee dat het zo goed gelukt is! ’s Avonds eten we patatjes en wordt er voetbal gekeken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • avatar
  Reply Sabrina april 24, 2017 at 5:13 pm

  leuk overzicht!

 • avatar
  Reply chucky1012 april 24, 2017 at 6:26 pm

  Wat een mooie song ;-)
  Leuke week hadden jullie.

 • avatar
  Reply Anouk april 24, 2017 at 6:49 pm

  Wat een leuk weekoverzicht weer! Mag ik vragen hoe jij die hardloop foto’s maakt? Welke app(‘s?) en horloge gebruik jij hier voor?

  • avatar
   Reply Jennifer april 24, 2017 at 8:53 pm

   Ik gebruik de Nike App op mijn telefoon of iPod. Ik maak foto’s met mijn telefoon die ik op een paaltje of bankje zet. Met de app kan ik dan de gegevens van die work-out erin zetten. Succes!

  Leave a Reply