Diary

Weekoverzicht 15/2017: avocado’s, jurken en weer hardlopen

Weer een hele week voorbij gevlogen! En wat heb ik weer een drukke week achter de rug. Ik ben weer heel Noord-Nederland doorgereisd en kwam na het Paasweekend weer tonnetje rond terug in Groningen. Dit was mijn week!

weekoverzicht

MAANDAGweekboodschappen avocadoplant avocadoboom kweken

De week begint met een dagje thuis. Melle breng ik naar de opvang en daarna doe ik de weekboodschappen omdat we daar niet aan toe zijn gekomen. Het fietsstoeltje is gelukkig leeg zodat ik er mijn boodschappentas in kwijt kan en zo rijd ik naar huis. Ik werk vandaag lekker vanaf de bank en werk aan mijn avocado-op-cracker-verslaving. Ik maak mijn blogposts voor de komende week en bereid wat dingen voor stage voor. Verder doe ik wat dingetjes voor mezelf en probeer ik vandaag na het volle weekend mijn rust goed te pakken, want er komt weer een drukke volle week aan! Voor het avondeten maak ik een lekkere zoete aardappelsoep, en tegelijkertijd zet ik mijn twee avocadopitten op een glas water

DINSDAGPrinsessenjurk disney

Dinsdag heb ik eerst mijn stage (goh, dit klinkt alsof mijn dag na mijn stage nog moet beginnen) en moet ik ’s middags ook nog daarvoor op pad naar Leeuwarden. Als ik weer terugkom in Groningen is het alweer vijf uur dus kan ik Melle direct ophalen van het kinderdagverblijf. Hij was samen met zijn vriendje verkleed als prinsesje en wat waren ze beiden trots op hun “JURRUK”. ’s Avonds ben ik helemaal kapot en hangen Melle en ik samen op de bank treinfilmpjes te kijken (niet aan Melle vertellen hoor, maar ik deed stiekem Candy Crush).

WOENSDAGmacaroni maken selfie

Mijn stagedag begint vandaag in Franeker, of all places. Hier ben ik nog nooit geweest, dus dat is wel leuk. Rond de middag ben ik weer thuis en zet ik mijn stagedag voort aan de eettafel. Ik ga vanaf deze week drie dagen stagelopen in plaats van twee zoals in de voorgaande weken, omdat ik mijn laatste mastervak nu gevolgd (en hopelijk ook afgerond) heb. Maar dat zorgt er wel voor dat ik weinig noemenswaardige dingen meemaak, mede omdat ik het werk voor mijn stagebedrijf graag buiten beeld wil houden. Na een lange dag plof ik even op de bank voordat Melle thuiskomt en er gekookt moet worden. Macaroni staat er vandaag op het menu en de peuter is daarna zo oranje dat een bad zeer noodzakelijk is.

DONDERDAG

Nadat ik op stage ben geweest fiets ik snel langs de action voordat ik Melle ophaal van het kinderdagverblijf. We hebben wasmiddel nodig (niet op de foto) en ik kom ook thuis met brush pens, potgrond en twee nieuwe bloempotjes. De pot van de pilea begint lelijk te verkleuren en daar stoor ik me aan als ik er foto’s van maak voor mijn blog. Het is eigenlijk een voorraadpot, maar zonder deksel kan het prima dienstdoen als bloempot.

VRIJDAGGiraffe muziek maken

Goede vrijdag! En hoewel het geen officiële feestdag is vandaag voelt het wel echt als weekend. We gaan naar mijn ouders vandaag en daar wordt weer heerlijk op piano’s en gitaren geramd. Verder wordt Melle flink geëntertaind door mijn zusjes en doen we ons tegoed aan paassnoep.

ZATERDAG

We worden wakker bij mijn ouders en ik trek mijn hardloopkleding aan. Na een half jaar niet hardgelopen te hebben (de laatste keer was tijdens de 4 mijl van Groningen, vorig jaar) werd het tijd. Ik heb vorige week vol positieve jaloezie naar de prachtige medailles van de kwart, halve en hele marathon van Rotterdam gekeken op social media en sindsdien ben ik gaan zoeken naar leuke wedstrijden in de omgeving. Ook de inschrijving van de 4 mijl op 8 oktober 2017 in Groningen opent komende week, dus het werd tijd om mijn benen weer wakker te maken en mijn hardloopschoenen uit het slof te trekken. Ik loop zomaar even 6 kilometer en het valt me niet tegen, ik heb er echt weer van genoten en besluit mijn best te gaan doen om komende tijd weer lekker te gaan trainen. Daarna gaan we bij mijn schoonouders op bezoek zodat Melle zijn boerenhartje op kan halen op de boerderij.

ZONDAGpaaseieren met stickers

Dat hardloopavontuur van zaterdag moest ik vandaag natuurlijk bekopen met spierpijn. Gelukkig goede spierpijn, wat logisch is omdat mijn lichaam er even weer aan moet wennen, en geen vreemde pijntjes op plaatsen waar je geen spierpijn hoort te hebben. Samen met Melle versier ik stiekem de verse kippeneieren die de kippen van mijn schoonouders gelegd hebben. Aan het eind van de middag prikken we nog een vorkje mee van het paasbuffetje van mijn moeder en stappen we daarna weer op de bus naar ons Groningse huisje.

De komende week heb ik weer drie dagen stage en moet ik daarnaast ook nodig beginnen aan het volgende paper dat op het programma staat. Het belooft dus weer een drukke week te worden, precies nu ik de goede voornemens heb om het hardlopen weer op te pakken. Eens kijken hoeveel verschillende excuses er in mijn volgende weekoverzicht terecht gaan komen. ;)

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • avatar
    Reply chucky1012 april 18, 2017 at 4:18 pm

    Zo een leuke en drukke week had je ;-)

  • Leave a Reply