Diary

Weekoverzicht 13/2017: moestuintjes, stoepkrijten en laatste keer Utrecht!

Deze week werd ik verrast door een fantastisch pakket van de Albert Heijn vol moestuintjes en werden die uiteraard gezaaid en kregen ze een mooi plekje vlakbij het raam. Ik ging voor het eerst naar een kringloopwinkel en we hebben een fijn weekend gehad met z’n drieën.

moestuintjes weekoverzicht kringloop woezel en pip

MAANDAGweekoverzicht studeren woezel en pip

Zoals ook vorige week begin ik vandaag met een thuiswerkdag. Nogal plots word ik ’s ochtends wakker terwijl ik geen wekker heb gehoord, dus ik heb ’s ochtends nog een beetje last van wat opstartprobleempjes. Dit komt mede doordat onze nachten de laatste dagen wat kort zijn door onze peuter. Als ik veel moe ben dan wil het nog wel eens voorkomen dat ik geen wekkers hoor. We hebben wel eens gegrapt dat ik een opname van Melle moet maken wanneer hij huilt en die als wekker in moet stellen, want van Melle word ik altijd wakker.
Ik maak mijn weekverslag van vorige week af zodat die om 12:00 uur online kan en begin aan mijn paper, die nu écht écht écht bijna af is! In de tussentijd geniet ik van mijn rommelige, chaotische vensterbank en de zon die ik daarachter op de huizen in mijn straat zie schijnen. Maar ik heb een missie vandaag en dat paper moet af. ’s Avonds als we alledrie thuis zijn zitten we nog even in het avondzonnetje te stoepkrijten voor onze deur. De Woezel & Pip tekening vind ik erg goed gelukt en de credits daarvoor gaan naar Reinoud!

DINSDAGweekoverzicht martinikerkhof martinitoren groningen

Dinsdag is mijn stagedag en heb ik het te druk om eraan te denken dat ik foto’s moet maken.

WOENSDAGmoestuintjes pakketje kweekbak

Woensdag werk ik thuis en ga ik aan de slag met mijn stageplan. ’s Middags komen er twee pakketjes met moestuintjes van de Albert Heijn, en een mooie kweek- en kijkbak. Daar gaan we dit seizoen weer heel veel plezier aan beleven! Ik heb vandaag nog geen tijd om ze te zaaien, dus ik stel het uit tot morgen.

DONDERDAGMoestuintjes zaaien, laatste keer Utrecht

Ik heb mijn laatste collegedag in Utrecht vandaag! Niet te geloven dat ook dit blok alweer bijna ten einde is. Van tevoren werk ik aan het onderzoek dat ik voor het afronden van dat laatste vak moet doen en aan het begin van de middag is het dan tijd om naar Utrecht te vertrekken. De reis verloopt niet helemaal vlekkeloos en via een omzwerving langs Amsterdam-Zuid zitten we een half uur te laat ook in de collegezaal. Om half 7 worden we verlost en komen we uiteindelijk twee uur later weer aan in Groningen. De aller- aller- allerlaatste keer! Het is echt bizar hoe snel het is gegaan en ik herinner het me als de dag van gisteren dat ik voor het eerst naar Utrecht ging voor mijn master. Alsof het allemaal in een roes aan me voorbij is gegaan.

VRIJDAGBoeken uit de kringloopwinkel pilea peperomioides

Vrijdag moet ik met mijn studiegenootje het paper dat we echt bijna af hadden nog ‘even’ afmaken. Dat ‘even’ werd 4,5 uur, maar dan heb je ook wat. Weer een vak afgerond (ervan uitgaande dat dit paper becijferd wordt met een voldoende) en daarmee werd de spreekwoordelijke berg weer een stukje kleiner.
Het is vandaag natuurlijk ontzettend mooi weer en daar maken Melle en ik nog even heerlijk gebruik van. We gaan fietsen en belanden uiteindelijk in het Noorderplantsoen waar we de eendjes voeren en spelen in een speeltuin. Ook besluit ik in een opwelling voor het eerst in mijn Groningse leventje bij de Mamamini (de kringloopwinkel) binnen te wandelen om daar gewoon even lekker rond te snuffelen. Het viel wat tegen, op de boekenafdeling na, maar we komen toch nog met een leuke buit thuis voor een heel vriendelijk prijsje. Melle krijgt een prachtig prentenboek over een draakje Roro en hij vond een krokodil in de troepjesbak. Ik koop drie boeken voor mezelf, waaronder Haar naam was Sarah. Die heb ik al eens gelezen, maar die heb ik bijna twee jaar geleden op de rommelmarkt verkocht en daar had ik toen een beetje spijt van. Ik weet nu al dat ik binnenkort nog een keer ga kijken of er nog leuke troepjes zijn.

ZATERDAGFinding Dory cakejes maken

Terwijl Melle en Reinoud cakejes aan het bakken zijn ga ik aan de slag met het onderzoek voor het volgende paper dat ik moet schrijven. Inmiddels hebben veel van jullie mijn vragenlijst ingevuld, waarvoor dank! Komende week ga ik daar keihard mee aan de slag, want er staat weer een deadline op het programma. ’s Middags doen we boodschappen voor volgende week en ’s avonds zit ik in m’n uppie op de bank te werken aan het paper.

ZONDAGmelle en aapie

We waren al een tijdje niet meer met Melle naar het zwembad geweest, dus besloten we dit weekend te gaan. We hebben heerlijk een paar uur gezwommen en op de terugweg viel Melle steeds bijna in slaap op de fiets. Dus thuis heb ik hem met z’n “Aapie” maar even op de bank geparkeerd met een treinenfilmpje op de televisie en ga ik koken. Uiteindelijk zijn we alledrie uitgeblust van een middagje zwemmen en hangen we met een vette after-dinner-dip op de bank.

Deze week ga ik keihard aan de slag om het paper op tijd af te krijgen (nog een keer bedankt aan iedereen die mijn vragenlijst heeft ingevuld, ik heb maar liefst 170+ respondenten!). Ook heb ik twee dagen stage en kijk ik daarna heel erg uit naar het weekend!

Blogposts van vorige week:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 april 4, 2017 at 6:01 am

  Zo snel gaat de tijd dat jij al voor de laatste keer zo ver moest reizen ;-)
  Leuk dat je naar een Kringloopwinkel was geweest.

  Xoxo

 • avatar
  Reply Vlijtig Liesje april 4, 2017 at 11:32 am

  Wat heerlijk dat je paper bijna af is zeg!

  • avatar
   Reply Jennifer april 4, 2017 at 4:30 pm

   Nouja, bijna, bijna … je zult volgende week lezen dat ik daar nog een behoorlijke kluif aan heb gehad! ;)

 • avatar
  Reply Rachel Kromdijk april 4, 2017 at 3:34 pm

  Wat een heerlijk overzicht zeg, je hebt een leuke website!

  • avatar
   Reply Jennifer april 4, 2017 at 4:30 pm

   Dankjewel voor het compliment!

  Leave a Reply