LIFESTYLE

Ardium agenda van AliExpress

Na jarenlang schoolagenda’s gehad te hebben besloot ik afgelopen zomer dat ik vanaf 2017 over wilde gaan op jaaragenda’s. De cijferlijsten, lesroosters, etc. heb ik niet meer nodig en ik was toe aan een ander type agenda. Ieder jaar slaag ik wel bij Hema voor een leuke agenda, maar dit keer kon het me niet bekoren en ging ik op zoek naar iets anders. Ik kwam uit bij AliExpress en vond daar de leukste, handigste en goedkoopste agenda’s. Ik heb er natuurlijk maar één nodig, dus uiteindelijk bestelde ik deze.

ardium flowery journal aliexpress

Ardium Flowery Journal

Na een zoektochtje kwam ik dus uiteindelijk uit op deze agenda van Ardium. Wat me meteen aansprak was dat er in deze planner zowel een maandoverzicht als een weekoverzicht aanwezig is. Een maandoverzicht is erg prettig om in één oogopslag te zien wat de maand mij brengt, en de weekpagina’s kunnen vervolgens gedetailleerder ingevuld worden. De hokjes zijn per dag niet al te groot, zo kan ik in ieder geval niet teveel plannen op één dag. Verder is het leuk dat deze agenda zonder data komt, en dat je ieder moment over kunt stappen op deze agenda. Ik begon bijvoorbeeld in februari en nu kan ik de hele planner benutten zonder een maand verlies te hebben. De data moet je zelf nog even op de lijntjes invullen. Ook het formaat is lekker handzaam (A6). Ik wilde dit jaar vooral geen joekel van een agenda meer. Aan die wens voldoet hij dus ook.

Verder vind ik de vormgeving ook heel mooi. Het thema van deze planner is duidelijk bloemen. Er zijn meerdere omslagen beschikbaar, hoewel de binnenkant wel steeds hetzelfde is. Ik koos de kaft “Raspberry”, maar je kunt ook voor een tropical thema kiezen, of voor roze cherry blossom.

De agenda is voorzien van een mooie stevige kaft.

Kafttekst over het merk Ardium

Personalia staan op de laatste pagina

Jaarkalender, hier kun je bijvoorbeeld alle verjaardagen invullen

Een jaaroverzicht per maand (je ziet, kreukels in de bladzijdes, Melle had hem al even te pakken gehad). Hier zou je dan bijvoorbeeld de belangrijkste dingen kunnen noteren, zoals je halfjaarlijkse tandartsafspraak die je in een bepaalde maand moet maken.

Iedere maand heeft weer een ander bloementhema

Maandoverzicht

Weekoverzicht. In de bovenste helft van het vakje noteer ik meestal mijn afspraken of dagactiviteiten. De onderste helft gebruik ik dan voor de dingen die ik die dag moet doen die een prioriteit hebben. Ook vind ik het lijstje in de linkerbovenhoek handig om de hoofdzaken van de week in op te schrijven. Bijvoorbeeld wanneer ik een paperdeadline heb in die week, dan noteer ik het in dit lijstje. Zo heb ik ook meteen overzicht op de klussen van die week en lukt het me aardig om niet teveel belastende taken te plannen in één week.

Maandoverzicht

De levering van je aankopen via Aliexpress laten soms wel even op zich wachten, dus mocht je bedenken dat je een nieuwe agenda wilt gaan gebruiken, of een andere manier van plannen aan wilt gaan wennen, dan zul je wel rekening moeten houden met de levertijd. Mijn agenda werd bijvoorbeeld half januari geleverd, waardoor ik in februari pas ben overgestapt op deze agenda. Ik vond het het wachten zeker waard en vind het systeem in deze agenda ook zeker heel erg fijn werken. Geen schoolagenda’s meer voor mij, met voor ieder lesuur een apart lijntje.

Oh en ja, ik zweer nog steeds bij papieren agenda’s en ben er nog niet aan toe om over te gaan op een digitale agenda.

De Ardium flowery journal is op Aliexpress verkrijgbaar bij meerdere verkopers. De prijzen en links veranderen ook steeds (de verkoper waarbij ik het kocht rekent tegenwoordig 66 dollar verzendkosten, terwijl ik geen verzendkosten betaalde). Het makkelijkste is om op Aliexpress op “Flowery Planner” te zoeken. Dan kom je deze planner vanzelf tegen!

Wat voor agenda heb jij? Heb je überhaupt nog een papieren agenda?
En gebruik je een jaaragenda of een schoolagenda?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 april 15, 2017 at 6:12 am

  Erg mooi!
  Leuk dat de bladzijden iets gekleurd zijn.
  De prijs is ook goed.

  Xoxo

 • avatar
  Reply Anneleen april 15, 2017 at 10:51 am

  Wat een supermooie agenda! Echt heel leuk, met die bloemenmotiefjes! Even onthouden voor volgend jaar… ;) ik gebruik ook nog steeds een papieren agenda, werkt het beste voor mij. Ik heb er eentje van de Hema, ook prima maar niet zo stijlvol als de jouwe haha ! ;)

 • Leave a Reply