Jong & Moeder, Peuter

Melles traktatie voor het kinderdagverblijf

Alweer bijna drie maanden geleden mocht Melle trakteren voor zijn verjaardag op het kinderdagverblijf. Al vanaf het moment dat ik wist dat hij naar het kinderdagverblijf ging had ik er zin in: de eerste keer dat hij mocht trakteren en dat ik iets leuks daarvoor mocht maken.

monster traktatie haken

Ik zag de leukste traktaties voorbij komen tijdens mijn zoektocht, maar niets was zo leuk als de traktatie die ik toevallig tegenkwam. Gelukkig was ik al een aantal maanden van tevoren begonnen met nadenken want hier zou wat tijd in gaan zitten. Op de blog Troetels Enzo kwam ik het haakpatroon tegen van een monstervriendje met een buideltje op de rug waar dan een koekje of een snoepje in zou kunnen. Ik wist zeker dat de peutertjes in zijn groep dat helemaal fantastisch zouden vinden. Melle kwam regelmatig al thuis met stoepkrijt en sleutelhangers, waar niet iets lekkers bij zat. Maar ik dacht dat het voor de kindertjes juist zo leuk is om samen iets lekkers te eten na het zingen van een verjaardagsliedje en het uitdelen. En daarom wilde ik wel echt een traktatie maken waar iets lekkers bij kon. Het zal begin november zijn geweest dat ik begonnen ben met het haken van de eerste monstertjes. Voor de Kerstvakantie vroeg ik voorzichtig hoeveel kindjes er op zijn verjaardag in zijn groep zouden zijn (16, OMG!) terwijl ik er net 8 af had. Ik moest dus nog even flink doorhaken.

monstervriendjes traktatie

traktatie kinderdagverblijf peuter 2 jaar

traktatie rozijntjes

De avond van tevoren moest ik uiteindelijk alleen nog een paar monstertjes in elkaar zetten, en moest ik alle oogjes nog knippen en plakken. In de buideltjes deed ik een doosje rozijntjes van Peppa Pig en een briefje met “Hoera! Melle 2 jaar!”. Ik krijg namelijk regelmatig een traktatie van Melle onder mijn neus waarvan ik vervolgens geen idee heb van wie het is, en dat vind ik zelf altijd wel leuk om te weten. Om twee uur ’s nachts (JA HOUD MAAR OP) was het klusje geklaard en kon ik naar bed.

Gelukkig heeft Melle er echt ontzettend van genoten en kon hij niet van de monstertjes afblijven toen ze de volgende ochtend klaar stonden. Hij moest er uiteraard nog even mee op de foto voordat we ermee naar het kinderdagverblijf zouden vertrekken. De reacties van de ouders en de leidsters waren echt super leuk. Er kwamen weken later nog ouders naar me toe om te vragen of ik ze zelf gemaakt had of niet, en om me te bedanken want zoon of dochterlief speelde er nog steeds mee. En hier wordt er ook nog steeds mee gespeeld, en dat is toch altijd wel het leukste compliment!

Volgend jaar ga ik er zeker wat minder aandacht aan besteden (zo’n eerste keer is toch altijd speciaal hè, dus dan mag er wat meer werk in zitten). Maar dat trotse koppie van Melle die al zijn vriendjes en vriendinnetjes op het kinderdagverblijf een monstertje met wat lekkers mocht geven dat was het zeker waard!

Het haakpatroontje van het monstervriendje is te vinden op de blog van Troetels Enzo.

Hebben jullie nog leuke traktatie-inspiratie?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 maart 30, 2017 at 6:16 am

  Jij had een leuke en zeer aparte traktatie gemaakt!
  Zoveel tijd had je hieraan besteedt.

  Xoxo

 • avatar
  Reply Daan maart 30, 2017 at 11:45 am

  Wat een boel leuke ideeen zeg!

 • avatar
  Reply Tamarah maart 30, 2017 at 11:03 pm

  Wat ontzettend leuk dat je met zoveel liefde en aandacht zijn eerste traktatie hebt gemaakt. Ook erg leuk dat je er zoveel complimenten erover kreeg!

 • avatar
  Reply Anneleen maart 31, 2017 at 1:44 pm

  Oh wat ziet dat er schattig en leuk uit! Knap gemaakt seg! :) Zo creatief !

 • avatar
  Reply Krystle/Batboy april 6, 2017 at 10:33 am

  Wat super leuk! Maar wat een werk zeg 16 stuks!!

  • avatar
   Reply Jennifer april 7, 2017 at 11:05 am

   Het was inderdaad een klusje, maar als het je hobby is dan is het natuurlijk helemaal niet erg dat het wat werk mocht kosten. Ter ontspanning wel lekker juist. Het was alleen op het laatste moment even flink doorhaken, dat wel. Maar het was het zo waard!

 • avatar
  Reply Mascha april 14, 2017 at 6:47 pm

  Wauw, wat een gaaf idee en wat leuk gedaan. En Poeh, wat een werk.

 • Leave a Reply