Baby, Beauty, Dreumes, LIFESTYLE

Drs Leenarts Suncare

Vorig jaar op de Negenmaandenbeurs werd ik al bekend gemaakt met Drs Leenarts en haar verantwoorde huidverzorging en ook dit jaar mocht een bezoekje aan haar stand niet ontbreken aangezien. Aldaar zagen we direct het nieuwste product, de Suncare.

Drs Leenarts Suncare

Drs Leenarts is medisch specialist in huidziekten en heeft haar producten gebaseerd op de dermatologische kennis die zij heeft opgedaan in haar werk. De producten bevatten enkel verantwoorde en werkzame ingrediënten en worden door het Huidfonds erkend met het Huid Allergie Keurmerk. Dit maakt de producten zeer geschikt voor de heel gevoelige (baby)huid. Zelf hebben we daar niet mee te kampen in huis, maar ik ken alleen maar lovende verhalen van moederende vriendinnen die de producten van Drs Leenarts dagelijks gebruiken voor zichzelf en hun kinderen . Het aanbod om de Drs Leenarts Suncare uit te proberen heb ik daarom meteen aangenomen, want het zomerseizoen komt er weer aan, dus we mogen weer snel met zonbescherming in de weer, en zonnebrandcrème is hier wel altijd een dingetje.

Factor 30

Wat mij ten eerste meteen opviel was dat er alleen een product met factor 30 van Drs Leenarts bestaat, dus ik vroeg haar direct waarom. Ik heb namelijk last van zonne-allergie en mijn ervaring is dat ik altijd minstens factor 50 moet smeren (en dan ook alleen maar van specifieke merken die voor mij goed helpen tegen zonne-allergie). Ze vertelde meteen dat factor 50 voor veel mensen een grote schijnveiligheid is doordat deze nauwelijks meer beschermd dan een zonnebrandcrème met factor 30. Want, een zonnebrandcrème met factor 30 beschermd voor 97% tegen UVB-straling en een crème met factor 50 voor 98%. Hier was ik lichtelijk verbaasd over, omdat ik mij afvraag of die kleine 1% daadwerkelijk uitmaakt voor mijn allergie. Want moge het dan ook meteen duidelijk zijn, een crème met factor 50 moet je net zo vaak smeren als een crème met factor 30!

Eerste zonnebrandcrème met Huid Allergie Keurmerk

De formule van de Drs Leenarts Suncare is zeer zorgvuldig samengesteld en bevat geen onnodige ingrediënten zoals parfum, parabenen of andere ingrediënten waarvoor je een allergie kunt ontwikkelen. (Waarschijnlijk ook wel erg prettig voor mijn zonne-allergie). En dat was het doel van Marjolein Leenarts, om een goede zonnebrandcrème te ontwikkelen die ook voor de probleemhuid geschikt is en niet voor andere huidproblemen zorgt, als uitdroging, allergische reacties, prikken of verergering van klachten als eczeem. Hierdoor is de Suncare de eerste zonnebrandcrème met het Huid Allergie Keurmerk is. Dit maakt de zonnebrandcrème ook direct geschikt voor het hele gezin, want natuurlijk mag je ook zonder een gevoelige huid genieten van een product dat lief is voor je huid.

Drs Leenarts Suncare

Lekker vet!

Melle en ik hebben de crème al lekker gebruikt en we zijn fan. De crème is lekker vet, geurloos (yes! dan ruikt Melle niet de hele zomer naar zonnebrandcrème), laat geen witte waas achter en trekt lekker snel in. Ik ben bang dat deze tube dan ook snel leeg is en er snel een grote tube moet komen om de zomer door te komen. Om iets te zeggen over de combinatie met mijn zonne-allergie moeten we nog wat verder in het zomerseizoen komen, maar ik hoop echt dat deze fijne crème me de zomer door helpt zonder veel last te hebben van de allergie.

Sinds de week 20 maart ligt de Suncare in de schappen van de drogisterij of apotheek. Producten van Drs. Leenarts zijn verkrijgbaar bij onder andere Etos, en online kun je enkele producten kopen bij bol.com. Voor meer informatie over deze en andere producten zonder onnodige ingrediënten kun je ook kijken op de website van Drs Leenarts. De Drs Leenarts Suncare is verkrijgbaar in drie maten: 15 ml (€2,25) om te proberen, 30 ml (€5,25) voor in je handtas en 150 ml (€14,95) als full size product.

Ben jij al bekend met de producten van Drs Leenarts?

deze blogpost bevat een affiliatelink
* deze blogpost bevat producten die ik heb gekregen

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • avatar
    Reply chucky1012 maart 25, 2017 at 8:12 am

    Dat ziet er goed uit en niet duur!
    Ik ken dit merk niet.

  • Leave a Reply