Persoonlijk

Update: Over studie, Melle en de toekomst

Daar ben ik dan weer! Na het eerste blok heb ik een week om even op adem te komen en uit mijn offline studiehol te kruipen voordat blok twee in volle vaart van start gaat. Tja, wat moet ik zeggen? Mijn prioriteiten liggen momenteel niet bij het bijhouden van mijn blog en daardoor was het even stil (en zal dat het binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook weer worden). Maar om toch even bij te praten over alles heb ik even een update, over het studeren, over Melle, over de huizenjacht en de toekomst.

jennifer elbert persoonlijke update

Studeren

Zoals jullie in mijn weekverslagen in september hebben kunnen lezen ging ik de afgelopen weken drie dagen per week naar Utrecht om colleges te volgen. Hier moest ik natuurlijk ontzettend aan wennen. Er zaten dagen bij waarop ik om zes uur ’s ochtends al in de trein zat en er waren ook dagen waarop ik pas om acht uur thuiskwam. Het was heftig, ik heb me enorm vaak afgevraagd waar ik in vredesnaam aan begonnen was en zag het soms niet meer zitten. Gelukkig vernam ik al snel dat ik niet de enige was die zich zo voelde en waren er ook studiegenoten die nog net niet met lood in hun schoenen naar college gingen. Inmiddels is het eerste blok achter de rug en kan ik mededelen dat ik alle drie de vakken heb gehaald met gemiddelde cijfers tussen de 7,5 en 8,0 en zou ik dus kunnen stellen dat het eigenlijk ontzettend goed gaat! Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht gezien het dieptepunt waarin ik zat toen alle deadlines en het tentamen als een gigantische berg op mijn pad leken.

Melle

Naast die drukke studie die ongeveer al mijn tijd opslokt hebben we natuurlijk ook Melle nog die het ook verdient om aandacht te krijgen van ons. Momenteel gaat hij vier dagen naar de opvang en daar had ik het eigenlijk best wel even moeilijk mee. Het liefst had ik hem een dag minder laten gaan, maar het bleek al snel een goede beslissing om hem toch een vierde dag te laten gaan zodat ik naast de drie collegedagen nog één extra dag had om aan mijn studie te kunnen werken. Hij heeft het in het begin best wel even moeilijk gehad. Het kwam zelfs voor dat hij zodra hij het gebouw van zijn opvang zag al keihard begon te brullen op de fiets. En jeetje, wat hakt dat erin! Inmiddels gaat hij gelukkig met veel plezier naar de opvang en gaat het wegbrengen goed. Soms heeft hij nog zijn momentjes waarop hij zich aan ons vastklampt, maar zodra hij zijn vriendje ziet begin de lol en kunnen we hem zonder problemen in goede handen achterlaten. Ik had in het begin echt een ontzettend schuldgevoel hierover, maar sinds het goed gaat met hem kan ik het wat meer loslaten. Ik zie dat hij er plezier heeft en er een heleboel nieuwe dingen leert. Dat is echt een mooi proces om te mogen meemaken, hoe hij nu zijn eigen wereldje aan het creëren is. Verder gaat het super goed met hem, al is hij af en toe wel wat dwars (en ben ik wel eens bang dat dat komt doordat ik soms te gestrest ben: hallo schuldgevoel) en is hij over het algemeen een super vrolijke dreumes die weer lekker in zijn velletje zit.

Huizenjacht en toekomst

Tijdens de master worden we ook heel erg uitgedaagd om na te denken over de toekomst. En ja, ook daar heb ik een enorme kluif aan. De plannen waren oorspronkelijk om in de zomer te verhuizen naar het midden van het land en nu zitten we dus nog steeds in Groningen. Naast het studeren heeft ook de huizenjacht de afgelopen weken niet stilgelegen, helaas nog steeds zonder succes. Het blijkt enorm lastig om een geschikt onderkomen te vinden en bovendien ook toegewezen te krijgen. De twijfels slaan dan ook wel toe of het nog lukt om op korte termijn te kunnen verhuizen. Dit staat namelijk ook in verband met het zoeken naar een stageplaats en het afstuderen dat rond januari/februari zal moeten beginnen. Waar wil ik stagelopen? Wat is haalbaar vanuit Groningen, hoever kan ik zoeken, waar zou ik na mijn studie willen werken en hoe kan ik mijn stage daarop aan laten sluiten? Allemaal vragen waarop ik het antwoord hopelijk snel weet en er knopen doorgehakt kunnen worden. Hier heb ik de komende weken nog een flinke kluif aan…

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • avatar
  Reply Lenneke november 9, 2016 at 3:04 pm

  Ik vind het knap hoe je het allemaal bolwerkt!

  • avatar
   Reply Jennifer november 19, 2016 at 10:30 pm

   Dankjewel Lenneke!

 • avatar
  Reply Anna november 9, 2016 at 6:57 pm

  Wat heb je het druk gehad de afgelopen tijd! Heel knap hoor dat je gewoon naar die colleges gaat. Ik heb een tijdje vanuit Groningen 4 dagen in de week naar Amsterdam gereisd voor school en daarnaast werkte ik 20 uur, geen idee waar ik de energie vandaan haalde.. Maar fijn om te lezen dat het een beetje went en dat je zulke goede cijfers hebt, daar gaat het om toch! Hopelijk kun je een leuke stage vinden in (de buurt van) Groningen, dat zou natuurlijk een hoop schelen. Of Zwolle misschien, is in ieder geval dichterbij dan Utrecht! Succes <3

  • avatar
   Reply Jennifer november 19, 2016 at 10:32 pm

   Ja, die colleges zijn verplicht voor 80%, anders mag ik het vak niet eens afsluiten en daar zijn ze in Utrecht dus veel strenger in dan in Groningen. Naar Amsterdam is ook niet niks vanuit Groningen zeg, knap!! Ik hoop inderdaad dat het wat dichterbij huis kan straks, of dat thuis wat dichterbij school/stage mag komen. Dankjewel Anna!

 • avatar
  Reply Kleine Atlas november 9, 2016 at 10:45 pm

  Jouw cijfers!! Ik ben officieel jaloers, als mede-mama die ook gestudeerd heeft. En op de interessante dingen waar jij je nu – hopelijk – mee bezig mag houden, ook al begrijp ik écht dat het wel erg veel is allemaal.

  • avatar
   Reply Jennifer november 19, 2016 at 10:33 pm

   Ah, niet jaloers zijn! Studerende mama zijn is al een prestatie op zich moet ik zeggen!

 • avatar
  Reply chucky1012 november 10, 2016 at 8:32 am

  Petje af voor jouw!
  Goede cijfers had je gehaald en ga zo door ;-)
  Ik begrijp het goed hoe lastig het soms ook is om je dreumes weg te moeten brengen naar de opvang.
  Maar hij heeft leuke en fijne dagen.
  Ben erg benieuwd hoe het in de toekomst zal gaan en waar jullie uiteindelijk besluiten te gaan wonen……

  Succes met je studie en het zoeken naar een woning etc…. Xoxo

 • avatar
  Reply Anneleen november 26, 2016 at 6:49 pm

  Leuk, zo’n update! :) Superknap dat je alvast 3 vakken met goede cijfers hebt kunnen afsluiten. En wat fijn dat Melle het wat gewend is geworden op de opvang. Lijkt me niet fijn om je kindje helemaal over zijn toeren te moeten afzetten, dus ook leuk voor jou dat dit allemaal wat vlotter loopt nu… Knap hoe je het allemaal voor elkaar krijgt! :)

 • Leave a Reply