Do It Yourself

6x DIY Agenda’s van Action

Weet je nog, dat je op de middelbare school in de vakantie altijd een nieuwe agenda mocht uitzoeken en dat je dan je best deed om een hele toffe en originele agenda te kopen? Waarvan je dan uiteraard hoopte dat er echt niemand anders zou zijn met die agenda, volgens hetzelfde principe als dat je écht niet gezien wilt worden in dezelfde kleding als iemand anders? Als je het nog steeds vervelend vind als iemand anders dezelfde agenda heeft als jij, ook gewoon uit praktische overwegingen, dan moet je echt deze leuke DIY agenda van de Action hebben. Ik laat je een aantal manieren zien waarop jij een eigen draai kunt geven aan deze leuke agenda’s.

Voor slechts €0,89 koop je zo’n DIY agenda bij de Action. Ze zijn dit jaar verkrijgbaar in vier kleuren: paars, blauw, mintgroen en roze.

Washitape

Met een paar rolletjes washitape krijgt zo’n simpele agenda al een heel ander uiterlijk. Je kunt je hele agenda beplakken met stroken vrolijk tape, of slechts een deel. Je kunt ze diagonaal, horizontaal en verticaal plakken.

Agenda met stickers

Ook kun je je agenda helemaal volplakken met stickers. Ik gebruikte een figuurstans om leuke figuurtjes te stansen uit een stickervel. Hiermee beplakte ik de hele voorkant van de agenda.

Agenda met kaart

Wat je ook zou kunnen doen is een leuke kaart op de voorkant van je agenda plakken. Ik koop bijvoorbeeld wel eens een leuke kaart die ik niet wil versturen omdat ik hem zelf zo leuk vind. Deze doe ik dan vaak in een lijstje voor in huis, of plak ik met een stukje washitape aan de muur. Maar je zou zo’n leuke kaart natuurlijk ook op je agenda kunnen plakken!

Bestempelen

Ook stempels zijn een handige tool om wat leuks van je agenda te maken. Versier je agenda er bijvoorbeeld mee in een regelmatig terugkerend patroon. Dit zou je ook met stickers kunnen doen, zoals ik hieronder deed.

Polaroid foto’s op je agenda

Om een persoonlijk tintje te geven aan je agenda gebruik je natuurlijk foto’s! Met behulp van het programma Poladroid toverde ik een aantal foto’s om in een polaroid foto. Voor de echte polaroid look print ik ze natuurlijk uit op fotopapier. Daarna plakte ik ze op mijn agenda met fotolijm. Het is wel echt een aanrader om ze met fotolijm vast te plakken (en niet met een lijmstift) omdat ze veel te makkelijk losgaan als je je agenda in je tas hebt. Een andere manier om je foto’s te beschermen is door een vel doorzichtige plakfolie over je foto’s heen te plakken.

DIY agenda action

Fotoverzameling

Nog een andere manier om foto’s te gebruiken op je agenda is om ze in een patroontje op je agenda te plakken. Ik knipte mijn foto’s in driehoekjes. Je kunt je agenda met alleen foto’s beplakken, maar je kunt ze ook afwisselen met driehoekjes uit een leuk designpapier of een papier in een effen kleur. Het leukst is dan natuurlijk dat je die kleur afstemt op het kleurgebruik in de foto’s, of op de kleur van het elastiekje (en de detailkleur in de binnenkant van de agenda). Ook hierbij is het aan te raden om doorzichtig plakfolie te gebruiken gezien de kwetsbaarheid van alle hoekjes.

DIY agenda action

Dit waren zes manieren waarop jij je super goedkope agenda op een hele leuke manier kunt personaliseren!

Welke voorkant vind jij het leukst? Laat het weten in de reacties!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • avatar
  Reply Xoxo augustus 24, 2016 at 6:11 am

  Wat een leuke DIY tips!
  Zo apart.
  De gestempelde en die met eigen gemaakte foto’s zijn zo mooi ;-)

  • avatar
   Reply chucky1012 augustus 24, 2016 at 6:12 am

   Er ging iets mis met de naam….

 • avatar
  Reply Demi augustus 24, 2016 at 9:14 am

  Wat een super leuke DIY, ik ben dol op zulke agenda’s die je helemaal zelf kunt customizen. Vooral de bestempelde en polaroid varianten vind ik geweldig :D

 • avatar
  Reply Anneleen augustus 25, 2016 at 8:44 pm

  Ziet er super leuk uit! Ik heb vorig jaar dezelfde agenda gekocht bij Action en dan beschilderd. Deze keer ga ik op zoek naar een jaar agenda ipv een schoolagenda, want nu ik werk lijkt me dat iets handiger :)

 • Leave a Reply