LIFESTYLE

Moestuintjes Groeidagboek #3

Aan het eind van mijn eerste moestuin groeidagboek waren de eerste kiemen te zien, en aan het eind van het tweede moestuindagboek staken de eerste kiemen van de tuintjes van de tweede week boven het zand. In dit dagboek gaan we zien of het watermeloentuintje de prullenbak van binnen is gaan bekijken en welke AH moestuintjes er deze week bijkwamen! En hoe gaat het met de moestuintjes die groot genoeg zijn om verpot te worden?

moestuintjes groeidagboek albert heijn

Dag 14: 22 maartmoestuintjes kiemen groeidagboek

moestuintjes groeidagboekalbert heijn moestuintjes broccoligroeidagboek rode biet moestuintjemoestuintje rucola groeidagboekah moestuintjes spinaziemoestuintjes groeidagboek doperwt

moestuindagboek ikea kas

Yes! De doperwt is uitgekomen! Nu heb ik in bijna alle potjes kiemen, behalve in de watermeloen. Er zit wel behoorlijk wat schimmel in het potje, en hoewel het geen kwaad kan, het is nu al twee weken geleden dat ik heb gezaaid en ik denk dat ik morgen de moed op ga geven en hem maar weg moet doen.

Wat ook nieuw is vandaag, zijn de gigantische plantjes in het bakje van de broccoli. Die zijn ineens de grond uitgeschoten! Die moeten dan ook heel snel verpot worden, voordat ze te zwaar worden voor de potjes. Net zoals de rest eigenlijk ook snel verpot moet worden. Maar laat ik daarvoor eerst even de benodigde materialen kopen!

Dag 16: 24 maartalbert heijn moestuintjes groeidagboek

albert heijn moestuintjes groeidagboek

Nieuw deze week:

Vandaag zaaide ik weer vier nieuwe potjes! Van Manon kreeg ik de cherrytomaatjes (dankjewel!) en zelf oogstte ik nog de augurk, courgette en andijvie met de weekboodschappen. Van een aardige klant kreeg ik nog een handvol moestuintjes in mijn handen gedrukt (helaas alleen maar tuintjes die ik al had) en ook kreeg ik van hem het boekje “Groene vingers voor beginners” die Albert Heijn heeft gemaakt die vol staat met leuke illustraties en tips. Dit bood ook een beetje houvast voor het verpotten van de plantjes. Daar was ik wel blij mee! Wat ik toen nog niet wist, is dat het boekje ook digitaal te downloaden is. Download het boekje “Groene vingers voor beginners” hier.


albert heijn moestuintjesdagboek

albert heijn moestuintjesdagboek

AH moestuintjes groeidagboek

AH moestuintjes groeidagboek

ah moestuintjes doperwtenmoestuintjes groeidagboek watermeloen

moestuintje verpotten groeidagboek

Ik zou het moestuinpotje van de watermeloen weggooien als hij niet zou zijn uitgekomen. Maar zoals je al ziet was dat niet nodig want er steekt nu een heel grappige kiem boven de beschimmelde grond uit (nogmaals, de schimmel kan geen kwaad). Ook heb ik het eerste plantje verpot, namelijk de spinazie. Er was nog een beetje potgrond in huis waarmee ik precies dit potje kon vullen. Voor de rest moet ik dus nog even een zak potgrond halen.

Dag 18: 26 maart
albert heijn moestuintjes groeidagboek

albert heijn moestuintje groeidagboekalbert heijn goeidagboek moestuintjes

moestuintjes groeidagboek albert heijn

groene vingers voor beginners albert heijn

Oei, wat groeit het hard allemaal! Een aantal plantjes zet ik nu voor de zekerheid even buiten het kasje, aangezien ze van warmte natuurlijk heel hard groeien. Ik ben echt heel erg benieuwd hoe het doperwt plantje gaat groeien, want ook deze gaat al behoorlijk de lucht in. En zie je ook de tweede kiem bij de watermeloen? Zo leuk!

Dag 19: 27 maart
albert heijn moestuintjes groene vingers voor beginners

groene vingers voor beginners doperwten

albert heijn moestuintjes spinazie verpottenalbert heijn moestuintjes verpottenalbert heijn moestuintje verpotten slamixalbert heijn moestuintjes verpotten rucola

albert heijn moestuintjes rode biet verpotten

albert heijn andijvie moestuintjealbert heijn moestuintjes cherrytomaten

albert heijn moestuintjes courgettealbert heijn moestuintjes augurk

albert heijn moestuintje watermeloen

Op de laatste dag van dit moestuindagboek heb ik dan eindelijk mijn plantjes verpot. De leuke zilveren potjes kocht ik voor €0.89 per stuk bij Xenos. Ze zijn ongeveer 12 cm in doorsnee, wat volgens het groene vingers boekje precies de goede afmeting zou zijn voor de meeste plantjes. Daarnaast zijn er ook een aantal groenten die meer ruimte nodig hebben om te groeien. Die plantjes moeten dan ook in een bak van 30 cm doorsnee. Zoals de broccoli en de rode biet.
Maar, de broccoli staat hier voorlopig nog even in een kleiner potje omdat ik geen emmers meer had en ik eigenlijk ook niet meer ruimte heb voor nog meer emmers. Tegen de tijd dat de broccoli ook dit potje is ontgroeid zet ik de plantjes wel in een emmer. Ik hoop dat het tegen die tijd ook niet meer vriest buiten zodat de emmers naar buiten kunnen.

De moestuinpotjes krijg je nog tot en met 3 april gratis bij iedere €15,- aan boodschappen bij de Albert Heijn. Ik ga sowieso volgende week nog een keer updaten, maar aangezien de actie voorbij is ga ik daarna even kijken hoe vaak ik een update zal maken over de groei van de plantjes. Laat je mij in de reacties weten of je het leuk vindt om mijn moestuindagboek wekelijks, om de week of maandelijks te lezen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • avatar
  Reply Manon maart 31, 2016 at 4:15 pm

  Ah zo leuk! Nu kan ik toch nog een beetje meegenieten haha. Hier staat er al 1,5 week ofzo een bakje met basilicum te rotten en er komt niks uit -_-‘ Het ENIGE potje dat ik heb staan en er komt niks uit ook nog. #fail

 • avatar
  Reply Marushi maart 31, 2016 at 8:20 pm

  Leuk om te zien! Ik heb alleen de Cherry tomaten maar die groeien niet zo hard. -x-

 • avatar
  Reply Dina april 1, 2016 at 10:18 am

  Zo leuk om te zien! Wat vrolijk hè, al die kleine babyplantjes.

 • avatar
  Reply Vlijtig+Liesje april 1, 2016 at 10:35 am

  Wat groeit het allemaal goed bij jou zeg!

 • avatar
  Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl april 1, 2016 at 12:09 pm

  Het gaat goed bij jou! Ik ben wat later begonnen met hier begint het een en ander ook wel te komen. Het staat ook zo leuk in huis vind ik!

 • avatar
  Reply Saskia april 2, 2016 at 1:28 pm

  Ze gaan hard zeg! Bij mij gaan ze niet allemaal zo goed maar een aantal zoals de courgette wel.

 • avatar
  Reply Gerrianne april 3, 2016 at 9:02 am

  Wat leuk! Een moestuindagboek! Ik ben er zelf met mijn kinderen ook druk mee bezig. Plaats wekelijks een foto op Instagram.
  Wij zijn een paar dagen na jou begonnen met zaaien. De watermeloen is de enige die nog niet is opgekomen. Verder al veel verpot.
  Ik ga je volgen :-)

  Groetjes, Gerrianne

 • avatar
  Reply Valerie april 4, 2016 at 4:35 pm

  Wat ontzettend leuk dat het zo goed groeit bij jou! Dat zal vast ontzettend gezellig zijn in jouw vensterbank, of past het inmiddels niet meer?

 • avatar
  Reply Demi mei 24, 2016 at 9:17 am

  Hoi!
  Is het mogelijk om wat extra informatie te krijgen over de watermeloen ?
  Ik mis namelijk de beschrijving.. :(
  Ik zou graag willen weten of de watermeloen plant op een lichte of donkere plek moet + Wanneer ik em moet verpotten . En ik welke pot (groote).

 • Leave a Reply