Diary

Diary: 72

diary 72 - melle leert lopen

Hi! Vandaag kun je lezen over mijn belevenissen van vorige week. Quick side note: Melle loopt!

M a a n d a g
diary maandag

Deze ochtend sta ik op met een kater van het weekend, maar de zon schijnt en dus gaan Melle en ik aan het eind van de ochtend even lekker wandelen. Ik vind het dan een beetje zinloos om gewoon maar wat in het rond te wandelen, dus bedacht ik dat we even naar de supermarkt gingen om een paar croissantjes te halen voor de lunch. Ik moest namelijk vandaag stofzuigen en er is geen betere motivatie om dit te doen dan een totale kruimelravage die een dreumes na het eten van een croissant achterlaat. Zodoende haalde ik de stofzuiger door de hut terwijl Melle op bed lag. Dat werd me overigens niet in dank werd afgenomen. Een verstopt stuk koekje werd aan het eind van de middag verkruimeld achter mijn rug en zo werd het lawaaiapparaat er voor de tweede keer bijgehaald die dag.

D i n s d a g
diary dinsdag spotta folders

Wat ik niet over gisteren verteld heb is dat ik om 9 uur alweer in slaap viel op de bank, en ondanks dat Melle deze ochtend helemaal niet vroeg wakker was (8.45 uur) heb ik de hele dag het gevoel gehad alsof er twee dikke wallen onder mijn ogen mijn zicht belemmerden. Een lichte twijfel kwam op of dit wel gezond is dat ik vaak zo moe ben, maar aan de andere kant bedenk ik ook dat ik er zelf ook wat aan zou kunnen doen om me weer wat fitter te voelen. Hardlopen bijvoorbeeld. In mijn hoofd heb ik dinsdag en donderdag als vaste hardloopdagen benoemd, maar in de praktijk komt het vaker voor dat het op een andere dag plaatsvindt. En vandaag ook, want Reinoud had ’s avonds een vergadering en zodoende kon ik het huis niet uit.
Het huis was vandaag wel een gigantische bende. De Spotta folders komen meestal op dinsdag en die moeten altijd van voor naar achter en van achter naar voor bekeken en uit elkaar gescheurd worden. Om ze vervolgens in een uitgespreide stapel bezaaid over de grond achter te laten. Nouja, dan begrijp je wel wie het bij ons thuis het leukst vindt dat op dinsdag weer een stapel folders binnenkomt. In ieder geval niet degene die het op mag ruimen…!

W o e n s d a g
diary woensdag - AH moestuintjes planten en haken

Op woensdag ga ik eindelijk met mijn wannabe groene vingers aan de slag om de eerste ontvangen moestuintjes te zaaien. Vorig jaar heb ik dus enorm verzuimd met de moestuintjes, dus kon ik me dit jaar voor het eerst verbazen over het groeiende grondtabletje dat erbij zit. Wat COOL! Voor de duidelijkheid: het tabletje op foto 1 hierboven wordt met behulp van een beetje water zo groot als op foto 2 en daarmee kan ik dus zo’n heel potje vullen. Melle wordt er ook heel nieuwsgierig van en komt meehelpen met water scheppen op de tabletjes. Maar als hij dan even niet mag helpen met het scheppen van de grond in het bakje hebben we de poppen aan het dansen. En als je moeder dan toch vieze vingers heeft, kun je maar beter toeslaan op iets anders leuks, zoals een bak met bolletjes katoen.

D o n d e r d a g
diary donderdag - speenkoord haken en AH moestuintjes water geven

Donderdag was ik druk met haken. Ik vond een leuk patroontje van een konijntje en het leek me leuk om daar een speenkoord mee te maken. Ik had het konijntje opstaande oren of hangende oren kunnen geven, maar deze keer koos ik voor opstaande oren. En toen moest ik nog kijken hoe mijn bedachte kleurencombinaties voor de kralen eruit zouden gaan zien. Dat is nog best lastig, want soms lijkt iets wat je vooraf bedacht had toch niet zo leuk. En vaak ontstaan er ook toevallige combinaties doordat bolletjes in de bak ineens bij elkaar liggen wat dan toch ook heel erg leuk samen lijkt. Pas op vrijdag had ik het prototype koordje af, nog met twee verschillende kleurencombinaties aan het koordje. ’s Avonds ging ik nog hardlopen. Ik liep 6,4 kilometer (4 mijl) door het donker met een gemiddelde snelheid van 5’44” per kilometer in 36:44 minuten. De geplande 4 mijl van Emmen op 3 april zit dus wel snor. Ik durf alleen nog geen streeftijd uit te spreken. Ik wilde sowieso onder mijn tijd van de 4 mijl van Groningen van 2014 komen, maar dat is op deze training dus al gelukt en in wedstrijdsfeer loop ik toch altijd net een stukje harder. Onder de 36 minuten dan maar? Spannend!

V r i j d a g
diary vrijdag Melle loopt dreumes leert lopen leren lopen

Vanochtend was Melle een beetje aan de vroege kant wakker, namelijk voor 7:00 uur al, en dat extra uurtje begon al vrij snel zijn tol te eisen. Ik besloot Melle ruim voor de middag nog naar bed te brengen, want erg gezellig was hij niet meer. En na een uurtje slapen werd hij weer wakker voor een boterham. En terwijl ik die aan het smeren was hoorde ik hem keihard schreeuwen vanuit de woonkamer. Mijn hart stond even stil, want ik was bang dat er wat aan de hand was, en binnen enkele seconden stond ik in de woonkamer om te kijken wat er aan de hand was. Daar trof ik Melle … staand. Midden in de woonkamer zonder zich ergens aan vast te houden. Hij zette 3 stappen en liet zich door z’n knietjes zakken om zijn eerste stapjes te vieren. Wat loopt je moederhart dan over van trots! <3

Z a t e r d a g
diary zaterdag - groei moestuintjes groeien

Beide weekend dagen moest ik, zoals bijna ieder weekend, weer werken. Eerst keek ik nog even bij de moestuintjes of ze nog water moesten en of er nog wat gegroeid was. Dit was nog niet het geval, maar met de zon die voorspeld was hoefde ik vast niet lang te wachten op mijn eerste kiempjes.

Z o n d a g
diary zondag - 5 kilometer hardlopen schema

Zondag moest ik dus ook werken, maar daarvoor besloot ik nog te gaan hardlopen. Eigenlijk heb ik eerst de hele ochtend gehaakt en bleef ik het maar uitstellen en ging ik uiteindelijk op het laatste moment nog even rennen. Ik liep 5 kilometer, alweer met een gemiddelde snelheid van 5’44”, in 28:43 minuten.

Mijn ongeschreven doel voor deze week heb ik dus behaald. Twee keer ging ik hardlopen! En Melle loopt dus ook, nog niet zo heel hard, maar we zijn zó trots op zijn eerste stapjes!
Ik ben dus ook nog steeds erg veel bezig met haken, ook de speenkoordjes zijn binnenkort te bestellen bij mij, net zoals de olifant muziekdoosjes die ik eerder liet zien. Ik zou het daarom ook heel erg leuk vinden als je bij de reacties onder deze blogpost zou laten weten als je nog leuke kleurencombinaties weet! 

p.s. Ik heb bijna 250 likes op mijn facebookpagina en ik zou het erg leuk vinden om daar overheen te gaan! Klik hier om de pagina ook te liken en iedere week op de hoogte te blijven van nieuwe blogposts!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • avatar
  Reply Dees maart 14, 2016 at 12:39 pm

  wat leuk dat Melle loopt! Ik heb je FB geliked, de 250 likers zijn binnen.

 • avatar
  Reply chucky1012 maart 14, 2016 at 2:34 pm

  Zo fijn dat jullie zoon loopt!
  Goed dat je zoveel……

  Xoxo

 • avatar
  Reply Valerie maart 14, 2016 at 3:37 pm

  Tof dat Melle kan lopen! Wat maak je leuke dingen met haaknaald en draad trouwens. En ik denk dat pastelkleurtjes het goed zullen doen, iets met mintgroen ook misschien?

 • avatar
  Reply Dina maart 14, 2016 at 4:52 pm

  Echt een glimlach op mijn gezicht gekregen door het stukje over Melles eerste stapjes. (gevolgd door een traantje van medeleven of zo. Heb een beetje een hormonale dag vandaag hihi.)

 • avatar
  Reply Farah maart 15, 2016 at 5:07 pm

  Ik zou vooral voor pastelkleurtjes gaan en hier en daar wat hippe kleurtjes zoals okergeel, vind het erg knap dat je kunt haken. En wat leuk dat je kleine loopt!

 • avatar
  Reply Anneleen maart 17, 2016 at 3:17 pm

  Wauw superleuk dat Melle nu loopt! :) dat gehaakt konijntje is trouwens zoo schattig!

 • Leave a Reply