Diary

Diary: 69

Hoewel mijn diaryposts iedere week weer razend populair zijn heb ik besloten om er weer even wat nieuws in te gooien. In plaats van een lange lap tekst (ik ben nou eenmaal niet iemand van weinig woorden) gooi ik er deze week wat meer bij foto’s in. Het was de week van Annemerel haar boekpresentatie en training, mijn eerste publicatie in een tijdschrift en het werken aan een leuk nieuw projectje.

diary 69 - weekverslag - annemerel zweetdate, live love run boek, haken, webshop beginnen, pompoensoep

M a a n d a g
diary 68 maandag annemerel boekpresentatie

Thank god it’s monday! Na een vol weekend heb ik de dag weer voor mezelf. Althans, nadat ik mijn vertaalwerk gedaan heb en er nog een klein half uurtje voor mezelf over was tot Melle ontwaakte uit zijn middagdutje. Het is leuk om te merken hoe zo’n kleintje steeds meer vertrouwen krijgt in zichzelf en zijn lichaam en dat hij daardoor steeds meer durft. Zoals zichzelf even loslaten van zijn loopauto (en daardoor vaak face-first tegen de grond gaan), op de bank klimmen en op zijn Ikea Poäng stoeltje klimmen en tegen de rugleuning staan wippen omdat die stoel zo leuk meegeeft. Vandaag was zijn speelgoedkist de pineut en werd daar in geklommen. En al die leuke nieuwe fratsen zorgen ervoor dat ik meerdere malen wenste twee paar ogen te hebben. En meer uren in een dag.
’s Avonds ga ik gewapend met het boek Live Love Run van Annemerel richting de Groningse hardloopbaan voor de boekpresentatie en een leuke training. Tijd om weer door te zetten, een paar weken geleden voordat ik pijn in mijn nek kreeg en on top of that een buikgriep ging het hartstikke goed.

D i n s d a g
diary 69 jennifer elbert smoothie pompoensoep recept

Ik besluit vanochtend te beginnen met een lekkere smoothie van banaan, bosbessen, kiwi en kwark voor mezelf en ik maak een beetje extra voor Melle zodat hij niet mijn halve beker op zou eisen. En een paar boterhammen verder zet ik de kleine meneer aan het spelen zodat ik even aan mijn vertaalwerk kan werken. Je raadt waarschijnlijk al hoe dit eindigde. Inderdaad, met een dreumes op schoot die besloot dat het Spaanse woord voor baby ‘hasduhjwer’ in het Nederlands is.
In de middag wordt mijn nieuwste aanwinst “Liefdesbrieven aan de sterren” van Ava Dellaira bezorgd. Weer een boek! Ik wilde meer gaan lezen dit jaar en het winnen van dit boek op instagram (VIByoungadult) draagt zeker bij aan het behalen van mijn doel om iedere maand minstens 1 boek te lezen. ’s Avonds eten we spaghetti en hak ik een pompoen in de pan voor pompoensoep voor morgen. En daarna werk ik nog tot veel te laat het laatste beetje vertaalwerk weg voor deze week om morgen met een leeg takenlijstje te beginnen.

W o e n s d a g
diary 69 etos luierdoekjes aanbieding en pompoensoep eten

En die lege takenlijst was slechts schijn. Want nadat het halve ontbijt van dreumeslief aan kruimels over de vloer ging moest de stofzuiger weer aantreden en al snel vulde het lijstje zich met nieuwe taken. De was, afstoffen, een blogpost schrijven, mijn home-office op de bank inperken en mijn mailbox moest ook nodig uitgemest worden. Al snel werd mijn takenlijst onderbroken door een dreumes die weer heel handig op de bank was geklommen en met een afstandsbediening in zijn hand naar de televisie zat te gillen. We kijken samen Peppa Pig. Hij zit in zijn stoel en ik zit achter hem op de bank stiekem op mijn laptop te werken.
Nadat we samen een broodje hebben gegeten en Melle op bed ligt te slapen lepel ik nog een kop zelfgemaakte pompoensoep (naar recept van AH) naar binnen en leg ik mijn haakwerkje naast me neer om na de soep verder aan te werken. Maar mijn lijstje bestaat nog uit voldoende dingen om de tijd die het middagdutje duurt te overbruggen en dus blijft de olifant met open schedel liggen tot na kinderbedtijd. Aan het eind van de middag stop ik Melle in de kinderwagen om net zoals half moederend Nederland nog even naar de Etos te rennen voor de fantastische billendoekjes aanbieding. Score, precies de laatste doos!

D o n d e r d a g
olifantje haken olifant muziekdoosje gehaakt

Wanneer ik ’s ochtends naar buiten kijk zie ik het al. Het wordt vandaag een druilerige dag en daarom besluit ik met mijn home-office neer te strijken op de bank en mijn haakspulletjes weer tevoorschijn te halen. Er is nog een olifant met een open schedel die daar graag aan geholpen wil worden en er liggen nog veel te veel ideetjes om uitgewerkt te worden. Een extra paar handen zou trouwens ook wel praktisch zijn. Ik knutsel ook nog even (als in: zo goed als de halve dag) verder aan een nieuwe pagina van mijn site. Hij is als het goed is nog niet vindbaar en om het nog even spannend te houden laat ik nog even in het midden waar het om gaat!

V r i j d a g
weekverslag hardlopen boek lezen soep eten en haken

De ochtend begint met ergernis doordat het geheugen van mijn telefoon eigenlijk permanent vol zit terwijl er eigenlijk helemaal niet zoveel op staat. Ik heb zelfs de facebook, twitter en snapchat apps verwijderd om weer wat ruimte te krijgen. Maar die ruimte is nu ook vol. Hoe dan? Zelfs het aantal foto’s dat op mijn telefoon staat is nog nooit zo klein geweest. En toch upload ik maar even ruim 1000 foto’s naar mijn dropbox om ze vervolgens allemaal van mijn telefoon af te gooien. Maar dat uploaden neemt nogal wat tijd in beslag. Tussendoor ga ik nog even hardlopen (zie de making of mijn hardloopfoto met de grijpgrage handjes van Melle die weer een interessant apparaat ziet liggen) en daarna brengen we Reinoud naar de bus. Hij gaat een weekendje weg en we gaan hem even uitzwaaien.

Z a t e r d a g
weekverslag pizza eten column in kindje op komst baby's eerste jaren wie is de mol kijken

Na een nachtje van 3 uurtjes slaap maakt Melle me drie kwartier te vroeg wakker. Kwart over 7 is het. En het licht in de woonkamer moet aan. Eigenlijk vind ik het wel lekker om in het weekend niet te lang in bed te liggen zodat ik mijn ochtend nog een beetje nuttig kan besteden voordat ik ’s middags moet werken. Maar met drie uur slaap in je wallen kun je de broodkruimels niet op de grond zien liggen en besloot ik om het stofzuigen uit te stellen. en even met de beentjes om hoog op de bank te gaan hangen. Zeker omdat ik ’s middags dus nog moest werken. Na mijn werk at ik met mijn zusje die op Melle had gepast een pizza en keken we natuurlijk Wie is de mol. Ik had het er nog met haar over dat ik het echt super leuk zou vinden als Taeke Taekema (die naam klinkt nog steeds als een grap) de mol zou zijn, maar dat dat berust is op de factor “leuk vinden” en niet op hem verdenken de mol te zijn. Ik heb dit jaar niet echt een mol. Ik heb wel iedere aflevering iemand waarvan ik hoop dat die persoon eruit gaat omdat ik hoop dat die niet de mol is omdat die niet zo hoog op de factor “leuk vinden” scoort. Hebben jullie dit seizoen wel een mol? Of vinden jullie het ook een beetje tegenvallen?

Z o n d a g
weekverslag babybladen kindje op komst baby's eerste jaren

Iets waar ik gisteren eigenlijk nog maar weinig aandacht aan heb kunnen besteden, maar wat ik wel onwijs tof vind, is dat ik een column heb mogen schrijven voor het blad ‘Kindje op komst / Baby’s eerste jaren’. Dat blad werd zaterdagochtend door de postbode bezorgd, vlak voordat ik moest werken, en nu kon ik er na het ontbijt even lekker in bladeren. :) Het blad kun je komende week gratis ophalen op de 9 maandenbeurs bij de stand van babybladen (hal 8, standnummer 547) en zit in de zwangerschapskoffer die je bij je verloskundige kunt krijgen (voor de zwangeren die mijn blog lezen). En voor iedereen die niet op die manier in staat is om het blad in handen te krijgen, je mag me wel om een kopietje vragen.
’s Middags deed ik het huishouden en werkte ik een afwas weg die ik stiekem had laten staan. Ondertussen komt Melle me halen omdat hij met me wil spelen. Hij vindt het nu leuk om met zijn auto’s overal tegenaan te botsen. Als ik het doe giert hij het uit van plezier. Zodoende kreeg zijn knuffelmol een ongeluk, zoals ik al schreef onder mijn instagrampost van zondag. Aan het eind van de middag kwam Reinoud weer thuis en moest ik nog een keer Wie is de mol kijken met hem. En Moltalk. En we eten patat. Goede manier om deze leuke week af te sluiten!

Deze week heb ik weer een leuk uitstapje op het programma staan. Aanstaande woensdag gaan we naar de 9 maandenbeurs – als je er ook bent en mijn column in het blad gesigneerd wilt moet je even een pen meenemen. (GRAPJE) (Ik heb namelijk zelf altijd wel een pen op zak). En natuurlijk zal ik mezelf ook aan mijn afspraak moeten houden en minstens twee keer naar buiten gaan om kilometers te gaan maken.

Wat vond jij van deze super uitgebreide diary?

p.s. Dat zinnetje in de intro over minder tekst was gelogen. Je hebt zojuist ruim 1500 woorden gelezen. Fijne dag!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • avatar
  Reply Debby februari 22, 2016 at 11:50 am

  Hee wat tof dat je een artikel mocht publiceren! Ben wel benieuwd ernaar :D

 • avatar
  Reply Valerie februari 22, 2016 at 2:33 pm

  Wat leuk dat je een publicatie hebt in een blad, kun je die niet scannen en hier uploaden?

  Ik vind je vernieuwde diary heel erg leuk, met veel foto’s, vinden mensen toch leuk denk ik. En leuke verhalen heb je over je leven als mama van Melle. Ik geniet ervan!

 • avatar
  Reply chucky1012 februari 22, 2016 at 6:37 pm

  Leuke week had je ben zo benieuwd naar de publicatie….

 • avatar
  Reply Vlijtig Liesje februari 23, 2016 at 10:39 am

  Je hebt mooie foto collages gemaakt vind ik.

 • avatar
  Reply sigrid februari 24, 2016 at 11:02 am

  Wat gaaf dat je die column hebt mogen schrijven! Toch heel anders he, een stukje op papier dan online. Verder leef ik met je mee wat je homeoffice betreft, en dan te bedenken dat die van mij nog maar 4 maanden is (maar intussen al wel van alles liket op mijn telefoon en op het toetsenbord van de laptop slaat. Enzo.)

 • Leave a Reply