Baby, Do It Yourself

Kindertaart DIY

Al weken voor Melle’s verjaardag hield ik me niet alleen bezig met het feit dat mijn baby geen baby meer zou zijn maar een echte dreumes (dreumesen zijn echt ZO leuk!), maar ook met hoe we het gingen vieren en wat voor taart we voor hem zouden regelen.

kindertaart DIY

En echt alle opties die ik bedacht waren al eens als de ultieme verjaardagstaart aangewezen. Een taart van de Hema met een fotoprint (maar ja .. welke foto neem je dan? en wie-o-wie mag het hoofd van je kind opeten?), een gezonde suikervrije taart met fruit, een ordinaire slagroomtaart, een sneeuwster, appeltaart, een cake, chocoladetaart, een taart met fondant… Je leest al, er zijn eeuwig veel mogelijkheden!

Uiteindelijk besloten we om de verjaardag in twee keer te vieren en in mijn hoofd moest ik dan voor beide ploegen een taart serveren met een kaarsje erop om het “lang zal hij leven” moment te beleven. En dus wilde ik het mezelf ook niet al te moeilijk maken met twee gigantische regenboogtaarten, of een taart met een speciale vulling. Ik ging voor een taart met als basis cake met daaromheen een lekkere dikke laag slagroom en botercrème.

De meeste voorbereiding zat trouwens helemaal niet in het bakken van de taart, maar in het maken van de decoratie. Ik kocht een dinosaurus, wat verf, een bolletje mintkleurig katoen en rietjes en ging hiermee aan de slag!

Ik verfde eerst de dino groen. En daarna haakte ik een slinger met vlaggetjes.

Om een slinger met vlaggetjes te haken heb je als basis het haakpatroon voor de kerstboompjes nodig. Bij ieder vlaggetje dat je haakt stop je na rij 7. Daarna haak je met een wit garen de vlaggenlijn erlangs. Zorg dat je een beetje aan de uiteinden overhoudt om het vlaggetje aan de vlaggenstokjes vast te maken.

Daarvoor haalde ik de rietjes. Ik knipte een inkeping in de bovenkant waar het draad doorheen kon om de vlaggenlijn te spannen boven de dino. Het kaarsje plaatste ik als laatste. Houd er wel rekening mee dat als je het kaarsje aansteekt, je die niet precies onder de vlaggenlijn hebt staan in verband met brandgevaar! Het kaarsje komt trouwens van Hema.

In plaats van gehaakte vlaggetjes kun je natuurlijk ook vlaggetjes knippen uit papier met een leuk patroontje, of washitape gebruiken.

kindertaart DIY

Kindertaart DIY

kindertaart DIY

kindertaart DIY

kindertaart DIY

kindertaart DIY

En feesten maar! Met een klein beetje creativiteit heb je een hele simpele, maar zeker ook succesvolle kindertaart.

Voor een kinderfeestje zou je er bijvoorbeeld nog bakjes met versiering en snoep naast kunnen zetten zodat ze het slagroom zelf nog kunnen versieren. Als je de taart van tevoren al voorbereidt, heb je ook geen geklaai met slagroom tussen het feestgedruis van een groep uitgelaten kinderen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • avatar
  Reply Wilmaaa januari 25, 2016 at 12:25 pm

  Leuk zo de taart! Ik hou van die vlaggetjes, maakt het zo feestelijk! Nog gefeliciteerd :)

 • avatar
  Reply Debby januari 25, 2016 at 12:51 pm

  Hihi wat superleuk gedaan!!!

 • avatar
  Reply Bregje januari 25, 2016 at 1:39 pm

  Wat ontzettend tof gedaan! Nog gefeliciteerd!

 • avatar
  Reply Lotte januari 25, 2016 at 2:36 pm

  Wat leuk gedaan! Al is op die leeftijd het feestje meer voor de ouders en familie dan voor het kind zelf, haha.

 • avatar
  Reply Malou januari 25, 2016 at 3:50 pm

  Ik vind het echt super leuk geworden!

 • avatar
  Reply Reshma januari 25, 2016 at 5:49 pm

  Wat een leuke taart!

 • avatar
  Reply chucky1012 januari 25, 2016 at 8:08 pm

  Mooie taart!

 • avatar
  Reply Rosie - Lifebyrosie.nl januari 27, 2016 at 3:46 pm

  Wauw, ziet er heel erg tof uit zo met die dino :D! Ga ik onthouden voor als mijn schatje 1 wordt! XX

 • avatar
  Reply Rianne januari 27, 2016 at 7:11 pm

  Aaaaah wat schattig!

 • avatar
  Reply Anneleen februari 2, 2016 at 9:30 pm

  Heel mooi gemaakt! :)

 • Leave a Reply