Baby, Review

Babyuitzet tip: Stokke Flexibath

Tijdens het aanschaffen van alle spullen op de babyuitzet lijst is het type badje dat je wilt hebben wel het laatste waar je over nadenkt. Hooguit bedenk je of er een ligbadje of een veredelde emmer a.k.a. tummytub in huis komt en welke kleur het beste in de kamer past, maar het merk zal je een worst wezen.

stokke flexibath

En als je baby dan eenmaal geboren is kom je er pas achter hoe verschrikkelijk onpraktisch het gevaarte is. Een standaard, een ligbadje.. Waar moet je het allemaal kwijt? En dan blijkt je baby ook nog geen plezier te hebben in het badderen en ga je uit praktische overwegingen maar samen douchen, en dan staat zo’n ding helemaal in de weg.

Van Stokke kreeg ik een fantastische oplossing opgestuurd. Stokke kennen we natuurlijk allemaal van de prachtige herkenbare kinderwagens en de mooie houten kinderstoelen, maar het merk heeft nog veel meer leuke producten waar over na is gedacht. Voor mensen met chronisch ruimtegebrek, een klein huis en dito badkamer, of gewoon de wens om niet allemaal grote spullen in huis te hebben is de Stokke Flexibath een item voor de uitzetlijst die het overwegen waard is.

Stokke Flexibath

Het grootste voordeel aan het badje is dat hij opvouwbaar is. Door middel van siliconen randen zijn er vouwen in het badje gemaakt waardoor je hem eenvoudig op kan zetten en weer in kan klappen zonder dat er lekkage is. Het badje kun je dus ook prima op de commode zetten, of op de eettafel. Voor de kleine baby’s kun je er nog een Flexibath Support bij kopen waar de kleine dan op kan liggen. Voor de grote baby’s en dreumesen zet je het badje gewoon lekker op de grond en kun je ze er goed in laten zitten. Doordat de randen in een mooie rechte hoek op de bodem staan, anders dan bij traditionele babybadjes met een ronde bodem, lijkt het badje ook minder glad te zijn en voor minder glij-gevaar te zorgen. En door de rechte randen benut je ook nog eens de hele inhoud van het badje.

Niet alleen voor de dagelijkse badrituelen is zo’n badje handig. Ook zet je hem ’s zomers makkelijk even op je balkon of in je tuin om de kinderen te voorzien van wat spetterplezier. Hetzelfde geldt voor vakanties naar de camping of logeerpartijtjes bij familie. Je schuift het badje makkelijk nog even in het laatste kiertje dat je nog te dichten had in je kofferbak voor veel badderplezier tijdens de vakantie!

stokke flexibathstokke flexibath

Wij en Melle zijn echt enorm blij met dit badje, want doordat hij zo handig is in gebruik gaat Melle weer lekker vaak in bad, in plaats van met ons mee onder de douche. Nu heeft hij tenminste tot hij 4 jaar is een badje waar hij goed in past.

Het Stokke Flexibath heeft een adviesprijs van €41,00 en is verkrijgbaar bij de bekende babywinkels, onder andere Prenatal en Babypark. Naast deze blauwe uitvoering zijn er ook nog roze, witte en doorzichtige varianten.

(op dit moment geldt er een aanbieding bij Babypark, voor €33,10 heb jij ook zo’n handig badje in huis)

Wat vind jij van het merk Stokke?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 januari 7, 2016 at 6:48 am

  Wat ziet dat er leuk en handig uit!
  Een kind heeft hierdoor veel plezier om te badderen.

 • avatar
  Reply Milou januari 7, 2016 at 7:13 am

  Jaaa deze hebben wij vorige week aangeschaft! Waren zo aan het twijfelen of zo’n hele badset uberhaupt wel veel gebruikt zou worden en het neemt veel ruimte in beslag. Dit badje wordt sowieso gebruikt. is het niet in het begin, dan wel als je wat ouder is ipv heel het bad vol laten lopen of in de zomer in de tuin als het snik heet is. Ideaal ding!

  • avatar
   Reply Olga januari 7, 2016 at 7:20 am

   Ik vind die bandjes onwijs onpraktisch en heb I. dus echt amper in bad gedaan als baby. Pas nu hij kan zitten is het badje leuk om zelf in te spelen of in te zitten als ik tegelijkertijd aan het douchen ben. :) Dus dat je geen standaard uitzet hebt gekocht is alleen maar slim hoor!

  • avatar
   Reply Jennifer januari 7, 2016 at 9:38 am

   Ja! Goede keus hoor! En in het begin houd je de baby ook nog gewoon vast als hij in bad gaat, dus de babyondersteuning is ook geen noodzaak. En inderdaad, nu heb ik er alleen maar plezier van!

   • avatar
    Reply Milou januari 7, 2016 at 1:36 pm

    Die babyondersteuning heb ik inderdaad niet gekocht haha. Vasthouden gaat ook prima, toen ik op de kraamafdeling werkte deed ik ook niet anders, daar hadden ze dat allemaal niet eens haha. :p Zat wel te twijfelen met mijn rug, omdat ik dacht dat je ‘m niet echt hoog kunt zetten. Maar dat is helemaal niet zo, dit badje kunnen we gewoon makkelijk op de commode zetten mochten we ‘m veel gebruiken in het begin! Had zelfs gelezen bij iemand dat hij op ’t aanrecht gebruikt kan worden en dan met de stop boven de wasbak zodat je ‘m gelijk leeg kunt laten lopen. Wij zijn er heel blij mee. :D En was ook niet zo heel duur, €34 euro hebben wij er voor betaald volgens mij. Nou dat is toch wel wat anders dan zo’n hele badset want dan kwam je al gauw boven de €100 uit en dat vond ik echt zonde als het niet veel gebruikt zou worden!

 • avatar
  Reply Dina januari 7, 2016 at 8:42 am

  Handig badje inderdaad. Ik had ‘m ook gezien, maar ben toch voor een ander merk gegaan. Zo’n tummytub lijkt mij trouwens helemaal niet handig, weet niet waarom (waarschijnlijk de vorm).

  • avatar
   Reply Jennifer januari 7, 2016 at 9:35 am

   Als je filmpjes kijkt van tummytub baddersessies op youtube begrijp je waarom een tummytub onwijs schattig is, maar ik vond het ook een beetje een eng idee hoe dat gaat in een tummytub. We hebben Melle wel eens in een emmer gezet omdat hij het ligbad dus niet chill vond, maar een emmer was ook geen succes. Het schijnt namelijk dat ze die manier van badderen wel fijn vinden omdat het wat geborgener en compacter is, gelijk aan hoe het in de buik is geweest voor ze. Klinkt logisch, maar wij hadden gewoon niet zo’n waterrat. En sinds hij kan zitten is het altijd weer een feest in bad. Het standaardbadje dat we hadden is inmiddels gepromoveerd tot wasmand en we gebruiken nu eigenlijk alleen nog maar deze Stokke Flexibath.

 • avatar
  Reply Joyce januari 7, 2016 at 9:47 am

  Wij hebben hem ook en ik vind hem zo onwijs fijn!

 • avatar
  Reply Bertine januari 7, 2016 at 2:09 pm

  oh wat een handig ding ja! ik dacht dat er alleen maar van die badjes op een standaard bestonden,.. niet dus!

 • avatar
  Reply Leila januari 8, 2016 at 10:34 am

  Ziet er leuk uit en kan makkelijk opgeruimd worden. Ik ga hem ook kopen :)

 • avatar
  Reply Kelly januari 11, 2016 at 10:46 am

  Zo’n badje zag ik laatst bij de babydump en het leek mij inderdaad ook wel handig! Ok ben er nog niet helemaal over uit wat voor badje we gaan nemen maar deze lijkt me toch wel ideaal.

 • Leave a Reply