Baby

Tag: Mijn kind houdt van …

Van Betty (bettyblogt.nl) kreeg ik een leuke tag toegeworpen. Ze begon aan haar zoontje (sept ’14) te merken dat hij al duidelijke voorkeuren kreeg voor bepaalde dingen en bedacht daarom een tag. Ook ik dacht dat het een leuk naslagwerkje zou zijn voor later en daarom leek het me leuk om hierover een blogje te schrijven. Ik deel een paar favorieten van Melle met een paar leuke anekdotes erbij!

favorieten van kind

Melle’s favoriete …

 • Eten

Melle lust werkelijk alles, voor geen enkel maaltje haalt hij zijn neus op. Hij roept zelfs “MMMMMM!!” als hij eten ziet dat hij hebben wil. Dit gaat van aardappelen tot pasta, van brood tot fruit en van mijn favoriete Tony Chocolonyreep tot de schillen van een mandarijn. Alles dat lijkt op eten, of dat hij iemand heeft zien eten (wij eten overigens geen schillen van een mandarijn, maar hij ziet die dingen nou eenmaal met schil in de fruitmand liggen) wordt “MMMMMM!” genoemd.

 • Drinken

Melle begint en eindigt de dag nog steeds met borstvoeding. Daarnaast krijgt hij diksap en af en toe thee. Hij verkiest echter wel de diksap boven de thee.

 • Speelgoed

Met een heel sinterklaasweekend achter de rug is er een hoop nieuw speelgoed te ontdekken. Als ik dan toch een ding moet noemen dan zijn het wel boekjes. Hij heeft een knisperboekje van Nijntje, waar een drietal ringetjes aanzitten waaraan hij echt minutenlang kan pielen met zijn vingertje. Maar ook bezit hij al een hele collectie kartonnen boekjes die van voor naar achter en van achter naar voor gelezen worden. En vooral ook ondersteboven. Het hysterische lawaaispeelgoed staat daar vlak onder. Toen hij Krokodil Koen in zijn schoen kreeg waren ze onafscheidelijk. Nu heeft hij een paar meer V-Tech figuurtjes erbij en ik zie hem meermaals per dag enthousiast op de knopjes drukken en ze over de vloer heen rijden.

 • Tv programma

Sinds we Netflix hebben zijn er nog veel programma’s te ontdekken. Onder andere de Nijntje afleveringen uit 1992 worden zeer gewaardeerd door Melle. Die zijn nog zo lekker simpel qua kleuren en vormen. Melle kan hier al erg goed zijn aandacht bij houden. Ook kijkt Melle graag naar Sesamstraat. Ik denk dat dit vooral ook komt door de liedjes die in het programma zitten, want die hebben we al maanden geleden geïntroduceerd.

 • Muziek

Zodra het nieuwste K3 liedje “10.000 luchtballonnen” uit de speakers galmt is de aandacht gewekt. Ik vind het wel grappig om te merken dat hij dit is gaan herkennen doordat ik die zo af en toe ‘voor hem’ opzette. Maar ook bij het klinken van het badeendje van Ernie uit Sesamstraat (‘zoek de zeep‘) verschijnt er een glimlach op zijn mooie gezichtje.

 • Dieren

Mijn zoon heeft me nog niet laten weten wat zijn lievelingsdier is, maar hij heeft wel al laten blijken dat hij een enorme dierenvriend is. Een paar weken geleden was hij enorm verbaasd over het geluid dat de cavia van mijn zusje produceerde en wilde direct laten zien dat hij dat ook kon. Door middel van een ontzettend hoog gilletje probeerde hij nieuwe vrienden te maken en tegenwoordig kruipt hij enthousiast naar het hokje toe om te kijken of de vriendschap nog niet is bekoeld. Thuis hebben we een aquarium vol kleurige visjes die ook meerdere malen per dag één voor één aangewezen dienen te worden onder luid “DIE DIE DIE” geroep. Ook dit is altijd een mooi schouwspel.

 • Mensen

Doordat wij zijn ouders zijn is Melle natuurlijk enorm op ons gericht. Als ik even weg ben zonder hem en weer thuis kom dan kan ik een hele blije begroeting verwachten en ook Reinoud wordt blij begroet zodra hij in het blikveld van zoonlief verschijnt. Verder is er nog één iemand die minstens zo enthousiast begroet wordt en dat is mijn jongste zusje. Melle gaat zitten gillen als hij haar ziet. Ik vind het zo leuk om te zien dat hij zo gek is op haar! Die twee zijn dikke mik. :)

 • Kleding

Qua kleding kan Melle nog niet bewust kiezen voor een favoriet setje kleding. Het enige wat ik aan hem zie is dat hij bijvoorbeeld lekkerder kan bewegen in een legging dan in een spijkerbroekje. Dat is ook een van de redenen waarom ik Melle liever een lekker zacht broekje aantrek dan een spijkerbroek (hoewel die spijkerbroekjes hem ook steeds leuker gaan staan nu hij richting de dreumesleeftijd gaat).

Ben jij benieuwd naar de favorieten van andere kindjes? Lees dan bijvoorbeeld hier de favorieten van Betty haar zoontje Nim. Ik hoorde dat Ioni ook graag wilde vertellen over de favorieten van zoontje Eon, dus jij mag ‘m ook doen! Ik ben ook benieuwd of Sanne de favorieten van zoontje James wil noemen en ten slotte voor de afwisseling nog de favorieten van een leuke meid, dochtertje Roos van SuusEn natuurlijk mag iedereen die het leuk vindt deze tag overnemen! Het zou leuk zijn als je hierbij in ieder geval Betty als bedenker van deze tag noemt!

liefs Jennifer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 december 9, 2015 at 6:09 am

  Fijn om te zien hoe een baby groeit en dat hij/zij mensen, diverse geluiden etc. gaat herkennen.
  Dat het kindje dan dat laat merken door zelf geluid te maken en het telkens bij een bepaald iets laat merken.
  Vooral om als ouders te zien wanneer het kind glimlacht.

  Xoxo

 • avatar
  Reply Hanna @ eenbezigbijtje december 9, 2015 at 12:08 pm

  Leuk om te lezen en inderdaad leuk voor later!

 • avatar
  Reply Valerie december 9, 2015 at 1:35 pm

  Bijzonder dat je baby zo jong als hij al is kan laten merken wat hij fijn vindt, en dat jij als ouder dat ook oppikt! Je kunt wel lezen dat jullie goed op elkaar zijn afgestemd en elkaar al goed kennen. :) Ook leuk om dit soort dingen jaarlijks op te schrijven rond zijn verjaardag, dan heb je een heel bijzonder naslagwerkje over een paar jaar! Sowieso leuk dat je zoveel voor hem opschrijft, dat is denk ik zo ontzettend waardevol later!

 • Leave a Reply