Studentenleven, Studie

Studentmomentjes 15

Met de geboorte van Melle kwam er een abrupt einde aan de serie “Studentmomentjes”. Oh nee, ik schreef er toch nog ééntje, verlaat weliswaar. En daarna hield mijn ‘studentenleven’ niet op. Niet dat het nog zo ‘typisch’ was als daarvoor, maar toch wil ik deze serie (voorlopig) besluiten met een laatste deel. Hier is Studentmomentjes 15!

studentmomentjes 15

 • Ik trap af met scriptiestress! Je wordt eigenlijk meteen in het diepe gegooid. Zoek zelf een begeleider en stel een onderwerp vast, kies je onderzoeksvraag en schrijf een voorstel, lees je in je onderwerp in, noteer keurig alle artikelen die je las. En dan ben je nog maar een week verder.
 • Ik koos om een scriptie te schrijven op basis van eigen onderzoek. Tijdens de onderzoeksvakken in het semester voorafgaand aan de scriptieperiode deed ik ook een eigen onderzoek en een onderzoek op basis van al bestaande gegevens en het leek me waardevoller om zelf een onderzoek op te zetten en een nieuwe ervaring op te doen. De streber in mij kwam weer naar boven.
 • Ik moest switchen van begeleider en onderwerp doordat mijn eerste begeleider ernstig ziek bleek te zijn. In de zomer is ze helaas al overleden.
 • Ik maakte twee tentamens en ik haalde ze niet. Melle was toen 10 weken oud en ik gooi het maar op zwangerschapsdementie.
 • Statistiek is nog steeds hocus pocus.
 • Soms raak je zo verzeild in de regeltjes dat je denkt dat je nooit gaat afstuderen en de hele wereld je zo veel mogelijk probeert te hinderen.
 • Gedurende de scriptieperiode merk je om je heen dat er hier en daar wat mensen afvallen in de race om de laatste punten voor het diploma.
 • Scripties brengen een heleboel vrijheid met zich mee. Je hoeft niet naar de universiteit voor colleges en je kunt gerust de hele dag op de bank Netflixen als je denkt dat je daar tijd voor hebt. Helaas schrijft een scriptie zichzelf niet. Die vrijheid resulteert voor veel studenten in een scriptie die in de laatste dagen voor de deadline geschreven is.
 • Met sommige boeken heb je zoveel uur doorgebracht dat je ze van frustratie het liefst in de fik zou willen steken na het halen van het tentamen.
 • De cijfers die ik haalde in deze laatste periode waren prima. Ik haalde mijn twee grootste frustratievakken met een 6. Mijn scriptie werd, zoals ik eerder schreef, becijferd met een 8 en ook het laatste onderzoeksvak die ik oorspronkelijk zou afronden op de beruchte 9 januari 2015 haalde ik uiteindelijk in juni met een 8.
 • Op mijn bachelordiploma staat dat ik 184 ECTS heb behaald en voor 30 ECTS aan extra vakken heb gevolgd.

En nu ben ik voorlopig even uitgestudeerd want mijn bachelordiploma staat in de kast.

Ik ben er nog steeds niet over uit welke master ik wil gaan doen en het lijkt me leuk om daar binnenkort ook een blogpost over te schrijven waar ik dan mijn twijfels kan uitspreken. Dan is dit het moment om voorlopig afscheid te nemen van de blogserie Studentmomentjes die ik heb bijgehouden vanaf het eerste moment dat ik als net beginnend student van 17 jaar de universiteit betrad. Lees de vorige delen gerust nog eens terug en wie weet komt er snel een vervolg op deze serie!liefs jennifer

 

Dit vind je vast ook leuk: Studentmomentjes 1 ♥♥♥ Studentmomentjes 2 ♥♥♥ Studentmomentjes 3 ♥♥♥ Studentmomentjes 4 ♥♥♥ Studentmomentjes 5 ♥♥♥ Studentmomentjes 6 ♥♥♥ Studentmomentjes 7 ♥♥♥ Studentmomentjes 8 ♥♥♥ Studentmomentjes 9 ♥♥♥ Studentmomentjes 10 ♥♥♥ Studentmomentjes 11 ♥♥♥ Studentmomentjes12 ♥♥♥ Studentmomentjes 13 ♥♥♥ Studentmomentjes 14

Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • avatar
  Reply Lotte december 23, 2015 at 10:09 am

  Nadat ik twee diploma’s haalde, kan ik niet zeggen dat ik het studeren mis. Wat ben ik blij dat ik eindelijk mag gaan werken! Ik studeerde op zich wel graag, maar die examenstress was er voor mij altijd te veel aan. Ik heb ook twee scripties moeten schrijven (één voor elk diploma), maar dat deed ik wel nog graag.

 • avatar
  Reply Vlijtig Liesje december 23, 2015 at 11:41 am

  Fijn dat je het bachelordiploma toch maar mooi binnen hebt!

 • avatar
  Reply Jorien december 23, 2015 at 12:19 pm

  Hoi Jennifer,

  Ik heb een paar maanden geleden je blog ontdekt en ben fan! Vind dat je erg leuk schrijft en over variërende onderwerpen. Ook ben ik erg onder de indruk hoe jij bent omgegaan met het op zo’n jonge leeftijd moeder worden en ik vind dat je het allemaal heel knap doet! Ik vind je blog extra leuk omdat ik zelf ook Taalwetenschap heb gestudeerd in Groningen. Heb een jaartje eerder dan jij mijn bachelor gehaald. Ik was daarom wel even benieuwd waar jij je scriptie over hebt geschreven. Verder ben ik geschokt door (het voor mij) nieuws dat je begeleidster overleden is. Mag ik vragen wie ze was? Was het een docent van de opleiding taalwetenschap?
  Ik hoop dat je een keuze weet te maken voor je master. Lijkt me leuk om er een artikel over te lezen! Ben zelf trouwens een hele andere richting in gegaan uiteindelijk (milieuwetenschappen). Ben nu trouwens met mijn masterscriptie bezig en herken de scriptiestress helemaal!

  Liefs

  • avatar
   Reply Jennifer december 23, 2015 at 3:29 pm

   Ik heb je even een mail gestuurd!

  Leave a Reply