Feestdagen, LIFESTYLE

Melle’s eerste Kerst (bal)

Dit jaar hebben we geen kerstboom in huis, zo vertelde ik gisteren ook al, vanwege de beperkte ruimte. Maar het is dit jaar wel Melle’s eerste Kerst! Ik en mijn zusjes hadden vroeger zo’n kerstbal met “Baby’s eerste Kerst” maar voor zover ik me kan herinneren heeft die verder nooit (meer) in de boom gehangen. Voor Melle’s eerste Kerst wilde ik ook zoiets doen.

melle's eerste kerst

Maar ik vond eigenlijk geen enkele kerstbal met “Baby’s eerste Kerst” echt heel mooi, of mooi genoeg om hem vaker in de boom te hangen. Ik zag dat Gwen gedurende de jaren dat haar meiden weer een Kerst beleven ieder jaar een eigen kerstbal voor ze heeft gekocht. Dit vond ik zo’n leuk idee dat ik besloot dit ook te doen voor Melle. Niet om alvast zijn eigen kerstuitzet bij elkaar te sparen, bij wijze van, maar gewoon om een mooie doos vol met super mooie kerstballen te verzamelen waar allemaal een herinnering bij hoort die we dan ieder jaar weer tevoorschijn kunnen halen.

Dus, togen we met het hele gezin naar het tuincentrum van de Praxis en zocht ik wat bijzondere kerstballen bij elkaar te zoeken waar Melle dan ‘zelf’ de mooiste uit mocht zoeken. Mijn aandacht werd het meest getrokken door deze kerstbal met blauwe gradiënt en met nog wat beige getinte ballen ernaast sprong deze er toch het meest uit voor Melle. Of kwam het doordat er nog een doos om zat terwijl de rest niet was ingepakt? In ieder geval, dit is een hele toffe en opvallende kerstbal en bijzonder genoeg om door te gaan voor baby’s eerste kerstbal.

Bovenste foto is een uitsnede van de eerste kerstfoto die ik nog even op de valreep voor de Kerstdagen maakte van Melle. De volledige foto is voor de privécollectie. Voor de administratie doe ik er denk ik goed aan om jaarlijks een foto te maken van Melle met de bal, want als we ooit weer een stapje dichter bij ‘19 kids and counting‘ komen wordt het natuurlijk wat moeilijker onthouden welke bal van welk jaar is, en van wie.

Zo heb je niet alleen een leuke jaarlijkse traditie en een mooie diverse kerstballen verzameling (niet zo geschikt voor de aanhangers van pinterest-perfect kerstboom), maar ook een leuk uitje voor de kinderen en iets om ieder jaar weer naar uit te kijken.

Baby's eerste kerstbal

eerste kerst bal

melle's eerste kerst

Oops Melle, foutje!

melle's eerste kerst bal

baby's eerste kerst

Het begin voor de verzameling is er!

Had jij vroeger ook zo’n typische kerstbal met “Baby’s eerste Kerst” ?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 december 25, 2015 at 6:40 am

  Dat is een prachtige kerstbal!
  Wat een leuk idee.
  Het is begrijpelijk dat de foto natuurlijk privé is.

  I wish you A Merry Christmas an A Happy New Year with lots of love and Happiness…… Xx

 • avatar
  Reply Manon december 25, 2015 at 9:22 am

  Een mooie eerste bal!

 • avatar
  Reply Anneke december 25, 2015 at 9:50 am

  Wat leuk! Wij kopen ook elk jaar een kerstbal met een speciale betekenis. :-)

 • avatar
  Reply Laura december 25, 2015 at 11:20 am

  Ah wat een super leuk idee! Lijkt me echt tof om zo’n collectie te hebben. En een mooie eerste bal ook.

 • avatar
  Reply Valerie december 25, 2015 at 4:27 pm

  Wat een mooie kerstbal! En ook een leuke traditie. Misschien kan hij nu nog niet zo bewust kiezen maar dat is volgend jaar natuurlijk al veel leuker!

 • avatar
  Reply Mylou december 26, 2015 at 8:55 pm

  Wat super leuk! Ik ben volgens mij ergens in een box wel een kerstbal met iets van ‘mijn eerste kerst’ tegengekomen ja :). Super leuk om dat elk jaar te gaan doen.

 • avatar
  Reply Malou december 27, 2015 at 10:11 am

  Wauw, ik vind hem echt heel mooi!

 • avatar
  Reply Bibiane december 27, 2015 at 11:00 am

  Ik heb ook een ‘Baby’s eerste kerst’ bal gezocht en vond ze allemaal ronduit lelijk…. Heb dan maar zo’n doorschijnende Action bal gekocht en daar foto’s van haar in gedaan :) Ervaring leert me dat je het als 16 jarige echt verschrikkelijk vindt om je babyfoto in de boom te zien hangen hihihi :)

 • avatar
  Reply Rianne december 28, 2015 at 7:11 pm

  Wat een leuk, schattig idee! Had ik nog nooit van gehoord :-)

 • avatar
  Reply Milou december 29, 2015 at 12:58 pm

  Mijn ouders wilden toen ik werd geboren ook een ‘mijn eerste kerst. ‘ kerstbal kopen. Maar er was er geen een. Du hebben ze toen een rode kerstbal van winnieh the pooh voor me gekocht. Hangt 16 kerstmissen later nog steeds te pronken in de boom! :)

 • Leave a Reply