Do It Yourself, Naald en draad

Kerstkarakters deken – Santa

Vol enthousiasme begon ik begin deze maand aan een nieuw projectje. In de zomer zag ik namelijk op een super leuke haakblog een leuke kerstdeken voorbij komen die zij gehaakt had. Nu vond ik de zomer een beetje te vroeg om aan zoiets te beginnen. Maar eigenlijk had ik ook iets eerder moeten beginnen dan begin deze maand. Vooruit, eerder dan 1 december kon ik niet in de Kerststemming komen hoor.

christmas character afghan

Ik vond het idee dus op Repeat Crafter Me. Zij heeft vaker super leuke ideeën op haar website staan waar ik al regelmatig eens naar gelinkt heb. En nu begon ik dus vol goede moed aan deze Kerstdeken. Helaas kwam ik er al snel achter dat ik haar blogpost iets beter had moeten lezen, dan had dit project me waarschijnlijk iets minder tijd kunnen kosten. Ik wil inderdaad weer opnieuw beginnen. Tien dagen voor Kerst. Ik vrees dat dit opnieuw een project zal zijn die ik op mijn buik kan schrijven, maar ik ben eigenlijk wel van plan om de deken alsnog af te maken voor volgend jaar.

Zoals ook zij deed begon ik met het Kerstmannetje. Ik tekende netjes het figuurtje uit, zocht de kleuren uit waarmee ik het mannetje ging maken en ging aan de slag. Zonder te lezen dat ik voor deze deken beter niet de originele corner to corner techniek zou gebruiken, maar een iets kleinere steek zou doen zodat de vierkant niet zo enorm groot zou worden. En niet te vergeten had ik ook een dunnere haaknaald moeten gebruiken.

kerstdeken patroon

kerstdeken patroon

kerstdeken patroon

kerstdeken patroon

christmas character afghan

Deze deken is dus gemaakt met de gewone corner to corner techniek met stokjes. Voor een compactere deken is het beter om met halve stokjes te haken. Daarnaast gebruikte ik een haaknaald van 4.0 mm en zou het beter zijn om een haaknaald van 3.0 à 3.5 mm te gebruiken.

De wol is afkomstig van Zeeman (wit en grijs) en Wibra (rood, roze en bruin).

Inmiddels ben ik dus opnieuw begonnen met de aangepaste techniek en kleinere haaknaald en heb ik ook de tekening voor mijn volgende figuurtje klaar.

Ben jij benieuwd naar de rest?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • avatar
  Reply Valerie december 15, 2015 at 3:58 pm

  Wat ontzettend leuk gemaakt die deken. Jammer dat je niet tevreden bent, maar ik ben benieuwd naar je herkansing!

 • avatar
  Reply Kimberley december 15, 2015 at 6:57 pm

  Lijkt me zo leuk om dit te kunnen! Ik kan het dus niet, laat dat even duidelijk zijn, haha. Maar ik begrijp ook wel dat je 1 december bent begonnen, vooral de zomer was nogal vlot geweest, ja :-P

 • avatar
  Reply chucky1012 december 15, 2015 at 8:38 pm

  Leuk en heel apart!

 • avatar
  Reply Inge december 16, 2015 at 10:37 am

  Ik ben onlangs ook gestart met haken :), en dit vind ik echt een super leuk idee, maar ja, ietsje te laat ook voor mij..
  En corner to corner, uhm, ken ik niet, ik ben echt een beginner :)

  • avatar
   Reply Jennifer december 16, 2015 at 11:48 am

   Als je zoekt op youtube op ‘corner to corner tutorial’ dan vind je zeker een aantal filmpjes die je dat stap voor stap uit kunnen leggen! ;)

 • avatar
  Reply Hanna @ eenbezigbijtje december 16, 2015 at 11:18 am

  Leuk gemaakt! Ik ben benieuwd naar de rest.

 • avatar
  Reply Vlijtig Liesje december 16, 2015 at 11:41 am

  Wat een leuke deken zeg! Knap dat je echt een kerstman kunt haken!

 • avatar
  Reply Lizzy december 16, 2015 at 1:25 pm

  Oh zo’n mooie deken! Echt ontzettend knap gemaakt! Ik zou het niet kunnen denk ik!

 • avatar
  Reply Alyssa december 18, 2015 at 12:05 am

  Wat leuk dit zeg! Ziet er heel tof uit. Ik wil volgend jaar ook aan de slag gaan met haken :-) ik wil dit ook graag kunnen – zo leuk!

 • Leave a Reply