Boeken, Do It Yourself

Boek: Hero en de draak

Een aantal weken geleden viel er een nieuw boek op de mat. Dit keer een boek voor Melle én mij. Het was een exemplaar van “Hero en de draak“, een uniek boek dat voorlezen en haken op een creatieve wijze combineert. Alle personages die in het verhaal voorkomen kunnen worden gehaakt doordat er haakpatronen in het boek staan en daardoor kun je zelf de favoriet van je kind haken zodat hij die erbij kan pakken wanneer je dit verhaal voorleest.

Hero en de draak

 

Het verhaal

Het verhaal gaat over Hero die Prinses Lyda wil redden uit de handen van de draak die haar heeft ontvoerd. Onderweg komen ze allerlei obstakels tegen en worden ze het verkeerde pad op gestuurd. Dit is natuurlijk een super spannend verhaal voor peutertjes en kleutertjes!

Hero en de draak

Daarbij horen natuurlijk ook de gehaakte poppetjes. Dus ik ging aan de slag. Aangezien Melle nog geen benul heeft van ‘zijn favoriete personage’ in het verhaal koos ik gewoon het patroon die mij het meest aansprak. Ik besloot een van de elfjes te haken, maar er zijn nog veel meer leuke personages!

Hero en de draak

Hero en de draak

Hero en de draak

Bij ieder haakpatroon staat vermeld hoe moeilijk het is om deze te maken, dat is wel fijn om te weten voor je begint. Ook staan alle afkortingen voor steken uitgelegd voor in het boek en worden zelfs de steken nog even voorgedaan door middel van tekeningetjes. Handig voor een snelle reminder naar wat er ook alweer bedoeld wordt, want met dubbele vaste, halve vaste, vaste en weet ik het raak je soms even kwijt wat de exacte handeling ook alweer was.

Hero en de draak

Hero en de draak

Hero en de draak

En dan is dit het resultaat van het patroontje van het elfje! Super grappig, al zeg ik het zelf! Er zitten nog veel meer leuke patronen in het boekje, dus als Melle over een tijd om een draak of een gemaskerde kat vraagt gaat dat helemaal goed komen!

Het boek is o.a. te koop bij Bol.com en kost €14,95. Een super leuk cadeautje voor de creatieve moeder en kind! Of misschien voor een creatieve oma die graag haar kleinkinderen voorleest?

liefs Jennifer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 december 1, 2015 at 7:14 am

  Wat een mooie gehaakt poppetje ;-)
  Leuk boek.
  Wat kan jij goed haken.

 • avatar
  Reply Wilmaaa december 1, 2015 at 8:14 am

  Wat leuk zeg, ik wil dit ook kunnen :) Goed gelukt!

 • avatar
  Reply Channah december 1, 2015 at 9:41 am

  Dit ziet er echt zo ontzettend leuk uit, ik wil dit ook kunnen maken maar ik ben zo niet handig haha!

 • avatar
  Reply Vlijtig Liesje december 1, 2015 at 10:59 am

  Tsjonge dat heb je knap gehaakt zeg! Ik kan alleen maar vierkante lappen.

 • avatar
  Reply Riet december 1, 2015 at 11:11 am

  Als jij wilt haken terwijl ik voorlees. Super toch!

 • Leave a Reply