Do It Yourself, Jong & Moeder

2x Babykamer DIY

Sinds twee maanden slaapt Melle (helaas) niet meer naast ons, maar op zijn eigen slaapkamer. Aangezien wij deze kamer eerst met hem deelden, was er nog totaal geen decoratie voor zijn kamertje en was het maar saai en wit. De muren moeten vooral heel wit blijven, maar de aankleding mag wel wat leuker. Ik ging op zoek naar wat leuke zelf-maak-ideetjes en maakte er twee!

babykamer decoratie maken

Letters

Allereerst leek het me leuk om iets met letters te doen. Bij Xenos had ik tijdens mijn zwangerschap al letters gezien van hout en karton die ik eigenlijk wel mee wilde nemen. Dit durfde ik niet, want iemand zou de naam of de letters kunnen zien! Dus tijdens een van de eerste wandeltochtjes met Melle naar de stad kocht ik om te beginnen de letter ‘M’. Deze belandde onbeplakt of onbeschilderd op de schouw, en later op het wandplankje. Ik had plannen om het patroontje van Melle’s geboortekaartje op de letter te plakken. Dit deed ik uiteindelijk vorige week. (Iets met teveel projectjes tegelijk doen…). Hij was dus oorspronkelijk voor op Melle’s kamertje bedoeld, maar mag nog eventjes op de wandplank in onze woonkamer schitteren.

babykamer decoratie maken

babykamer decoratie maken

babykamer decoratie maken

Voetafdrukje

Verschillende winkels hebben natuurlijk de setjes te koop waarmee je afdrukjes van handjes en voetjes kunt maken in een kleibordje voor aan de muur, op een schildersezeltje, of voor in een fotolijstje. Zo’n kleibordje hebben we ook en maakten we toen Melle 10 dagen oud was. Niet veel later kwam daar nog een mooi schoteltje bij waarop we met porseleinverf (te koop bij 0.a. Pipoos) een afdrukje van zijn voetje hebben gemaakt en vervolgens zijn naam erop hebben gezet. Eventjes afbakken in de oven volgens de beschrijving op het potje verf en klaar! Ook deze staat nu (nog) op het wandplankje in onze woonkamer, maar is uiteindelijk natuurlijk gewoon van Melle.

babykamer decoratie maken

babykamer decoratie maken

Dat waren weer twee leuke, simpele tips die echt niet veel tijd kosten om te maken met een super leuk resultaat!

Welke van de twee vindt jij het leukst?

liefs Jennifer

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • avatar
  Reply Milou december 11, 2015 at 1:52 pm

  Ik vind de letter met het geboortekaartje erop het leukste! Sowieso wordt ons geboortekaartje ook in de stijl van het babykamertje, dus als we dan het patroontje van het kaartje weer op zijn eerste letter plakken, dan zou dat ook nog eens heel erg leuk staan in het babykamertje. Leuk idee!

 • avatar
  Reply Rosanne december 11, 2015 at 1:59 pm

  Ik vind de letter echt heel erg gaaf!
  Ik wil er stiekem ook wel eentje voor op mijn eigen kamer haha.

 • avatar
  Reply Vandaagismooi.nl december 11, 2015 at 5:24 pm

  Wat een gave letter zeg! Dat voetje is ook heel erg leuk!

 • avatar
  Reply chucky1012 december 12, 2015 at 5:43 am

  De letter is zo mooi!
  Het bordje is leuk voor jezelf maar ook voor de opa’s en oma’s.

 • avatar
  Reply Hanna @ eenbezigbijtje december 12, 2015 at 8:51 am

  Leuk gedaan. Ik vind de M persoonlijk het leukst, mooi geworden.

 • avatar
  Reply Liess december 12, 2015 at 4:33 pm

  Oh die letter is echt super gaaf. Hoe groot is hij ongeveer?

  • avatar
   Reply Jennifer december 12, 2015 at 9:04 pm

   Ik denk dat de letter iets van 15 cm hoog en breed is. :)

 • avatar
  Reply Valerie december 15, 2015 at 4:01 pm

  Wauw! Dat voetafdrukje is echt heel mooi gelukt! Meestal zijn die babyafdrukken een paar vegen en vlekken doordat ze zo tegenstribbelen bij natte koude verf. Hield Melle zich een beetje goed?

 • avatar
  Reply Liefleukeneigen maart 31, 2016 at 10:33 am

  Wauw! Wat superleuk gedaan, echt heel erg leuk geworden! Goede inspiratie om zelf wat te ontwerpen.

 • Leave a Reply