Do It Yourself, Naald en draad

WIP: Deken haken

Weten jullie nog dat ik vorig jaar een deken haakte voor Melle? Daarvoor deed ik ook een heleboel inspiratie op. Gedurende het jaar is het lijstje met dingen die ik nog wil haken helaas niet korter geworden, maar juist langer. En de andere deken waarmee ik ook een jaar geleden mee begon “voor in de kinderwagen ofzo” is een zeer langlopend project geworden die ik af en toe er weer eens bij pak. Toch heb ik weer een nieuw projectje op het oog.

Deken haken

Nieuw projectje? Zeg maar gerust nieuwe projectjes. Op mijn pinterestaccount verzamel ik naar hartenlust allerlei leuke patronen en haaksels om hiermee wat inspiratie op te doen. Vandaar ook die waslijst met dingen die ik écht nog wil maken.

Pixeldeken

Afgelopen zomer werkte ik al een idee uit, namelijk de pixeldeken met het taartje erop die ik cadeau deed. Dit pakte zo leuk uit dat ik ook zeker weten zelf een leuke pixeldeken wilde maken en dus staan er inmiddels al heel veel afbeeldingen op het lijstje waarvan ik denk dat het heel leuk is om een deken te maken. Een pixeldeken is heel makkelijk te maken door middel van de C2C (corner to corner) techniek. De moeilijkheidsgraad ligt in de kleurenwissel en het vinden van goede kleuren. Vooral afbeeldingen met meerdere tinten van dezelfde kleur zijn lastig! Daar moet je dus goed om denken bij het uitzoeken van een leuke afbeelding.

In mijn zoektocht naar de perfecte afbeelding kwam ik heel veel tegen. In mijn hoofd zit nog steeds het idee om een grote deken te haken die we overdag over ons bed kunnen doen en toen vond ik een patroon met ‘Mr & Mrs’. Lekker simpel doordat er weinig kleurtjes inzitten, maar wat toch een ontzettend leuk resultaat op zal leveren.
Vrij snel daarna zag ik patroontjes met afbeeldingen van steden. Jullie zien Amsterdam, Barcelona en New York. Deze afbeeldingen hebben dus een zeer hoge moeilijkheidsgraad door de vele kleurtjes en daardoor kleurwissels. Dit zou ik bestempelen als een meerjaren project, evenals de vlinder met rozenprint. Ook erg mooi!
Sinds de deken met het taartje erop zit ik ook nog steeds in mijn hoofd met het idee dat ik ook nog zo’n deken voor Melle wil maken. Ik vond een slapende baby, een Nijntje met beer en een afbeelding met Stampertje uit Bambi (mijn favoriete Disneyverhaal). Deze afbeeldingen zijn wat platter en dus ook simpeler van kleur.

pixel deken haken

Bobblestitch deken

Iets anders dat al heel lang in mijn hoofd zit zijn deze dekens met bobble stitch patroon. Hartjes, sterretjes, woorden (eat play sleep repeat, namen, het alfabet …) en noem het maar wat je hier nog meer voor leuke afbeeldingen mee kunt maken.

bobble stitch deken haken

Grannysquare deken

Ook de grannysquare deken is er eentje die op mijn lijstje blijft staan. Al jaren wil ik zo’n deken maken en telkens verdwijnt dit plan naar de achtergrond doordat ik weer wat anders tegenkom die de prioriteit krijgt. Op mijn pinterestpagina staan dan ook heel veel verschillende soorten grannysquare patroontjes, maar de onderstaande afbeelding laat zien hoe mijn favoriete patroontjes eruit zien!

grannysquares

En meer!

En ik heb nog een aantal dingen op mijn lijstje staan! Jaja, er komt geen eind aan! Ik vond een heleboel leuke patronen bestaande uit ruitjes. Je kunt ze op heel veel verschillende manieren samenstellen in verschillende kleurencombinaties en het lijkt me super leuk om hiermee wat af te wisselen. Net zoals het er ook heel leuk uitziet als je verschillende haaktechnieken en patronen afwisselt met elkaar. Zoiets lijkt me ook nog heel leuk om eens te maken!

deken haken

Tot nu toe heb ik dus vooral hele simpele haakpatronen gebruikt en ik wil nu wel eens wat anders gaan proberen! Het voorwerk is in ieder geval gedaan: inspiratie zoeken. Nu nog even kiezen wat mijn nieuwe projectje wordt!

 Welke deken zal ik als eerste maken?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • avatar
  Reply Milou november 27, 2015 at 3:52 pm

  Wauw, ik wil dit ook kunnen. Zeker die bobblestitch dekens, zo gaaf!

  • avatar
   Reply Jennifer november 30, 2015 at 11:00 am

   Ah Milou, straks als je verlof hebt moet je maar even wat proberen, haha. Tijd genoeg om even een paar youtube tutorials te kijken! Iedereen kan het leren hoor!

 • avatar
  Reply Lotte november 28, 2015 at 1:19 pm

  Wat een leuke ideetjes allemaal! Ik ben nog maar net begonnen met haken, dus die projecten zijn nog te moeilijk voor mij, maar ik kan niet wachten tot ik het ook zo goed kan.

 • avatar
  Reply Valerie november 29, 2015 at 1:58 am

  Ik vind het super knap hoor dat je dit kunt! Maak je ook dekens op bestelling? Want dan ken ik nog wel iemand die heel graag een deken bij je zou willen bestellen!

  • avatar
   Reply Jennifer november 30, 2015 at 10:58 am

   Je kunt me hier wel even een mail over sturen op jenniferelbert[at]live.nl !

 • avatar
  Reply Dina november 30, 2015 at 8:41 am

  Zo leuk, die deken “voor in de kinderwagen of zo”. :) Ik zat laatst ook te denken aan het haken van een dekentje, lijkt me zo leuk om ons kindje er straks lekker mee in te pakken.

 • Leave a Reply