Advertorial

Op zoek naar een nieuwe portemonnee

Mijn portemonnee valt van ellende uit elkaar. Niet dat de centen er letterlijk uit kunnen rollen (nouja, eigenlijk wel maar dan figuurlijk), maar na bijna 6 jaar intensief gebruik heeft hij toch wel enkele gebruikssporen opgelopen. Of zeg maar gerust dat ik hem helemaal afgedragen heb. En ik ben dan zo’n doos die hem blijft gebruiken tot het bittere eind.

portemonnee

Dus ik ging op zoek naar een vervanger. Daarbij vroeg ik mezelf af waar ik tegenwoordig eigenlijk nog een portemonnee voor nodig heb? Ik bedoel, kijk wat voor een grote portemonnee ik al die tijd heb gehad en hoe verdacht weinig monnaies er tegenwoordig nog in zitten. Mijn portemonnee kan maandelijks geleegd worden voor de oud-papier inzameling, qua boodschappenbriefjes en bonnetjes die ik wel altijd accepteer maar vervolgens niet meer naar omkijk.

Dat is trouwens niet helemaal waar, want als echte Hollander controleer ik altijd wel de bonnetjes of ze kloppen. Ik check of de aanbiedingen wel doorgevoerd zijn in de kassa omdat het regelmatig voorkomt dat dit niet gebeurd en ook afgeprijsde artikelen houd ik altijd scherp in de gaten, want ik laat de keuze voor mijn avondeten nogal eens afhangen van de -35% stickers van de Appie.

Goed, die portemonnee. Het liefst gebruikte ik dit paarse gevaarte mijn leven lang nog, omdat ik het fijn vind dat ik precies weet welk pasje waar zit (oké, meestal dan, sorry kassameisjes die van mening zijn dat mijn zoektocht naar de Kruidvat spaarpas of de AH bonuskaart te lang duurt). Want zonder pasjes in je portemonnee krijg je tegenwoordig geen korting meer in een fysieke winkel. Maar dan heb ik het alleen over boodschappen en drogisterijproducten hoor. Voor korting in bijvoorbeeld kledingwinkels shop ik het liefst online. Winkels als Zalando hebben regelmatig acties en kortingscodes (zie acties.nl) zodat je eigenlijk bijna nooit de volle prijs hoeft te betalen. Kijk, daar houd ik van!

Dus, ga ik voor een kleine portemonnee, waar ik eigenlijk alleen mijn pasjes instop – zodat die akelige papierzooi ook een keer uitgebannen kan worden – of wil ik toch graag weer een enorm bakbeest waar misschien ook nog een guitige pasfoto in kan van mijn lieve baby? Ik ga mijn hoofd er nog even over breken, laat jij ondertussen in een reactie weten wat voor portemonnee jij hebt?

Quote

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • avatar
  Reply Rosanne november 25, 2015 at 11:05 am

  Je portemonnee was inderdaad wel aan vervanging toe ja haha.
  Succes met je zoektocht!
  Ik heb zelf een bruine, redelijk grote portemonnee met veel vakjes (handig voor alle pasjes ;))

 • avatar
  Reply Suzanne november 25, 2015 at 2:23 pm

  Wat knap dat je al zes jaar met een portemonnee doet! Ik heb een ware verslaving en een hele kist vol portemonnees. Momenteel gebruik ik al bijna een jaar (!) mijn grote zwarte Cowboysbag portemonnee met trots, hihi. Succes met je keuze!

 • avatar
  Reply Milou november 25, 2015 at 2:33 pm

  Haha, mijn portemonnee ziet er ook behoorlijk lelijk uit inmiddels. Een andere vind ik nog niet zo nodig. Je kan altijd nog iets in het midden kiezen toch? Bijvoorbeeld wel een kleine portemonnee waar veel pasjes in kunnen, maar waar je dan wel ook in één van de vakjes een fotootje kunt stoppen of wat briefjes/papiergeld.

 • avatar
  Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl november 25, 2015 at 3:39 pm

  Ik heb ook zo’n grote. Vind ik toch wel handig met al die pasjes en dingen. En een portemonnee is toch te groot om het in mijn broek te stoppen dus ach, dan vind ik zo’n grote prima.

 • avatar
  Reply Roos november 25, 2015 at 8:20 pm

  wauw, hij is echt afgedragen! Ik heb momenteel een grote zwarte ‘huishoud’ portemonnee. Ik wil al jaren een leuke (grote) met een mooie print ofzo, maar niks voldoet aan mijn eisen. Dus nu maar een saaie simpele tot ik mijn droom portemonnee heb gevonden haha!

 • avatar
  Reply Valerie november 29, 2015 at 2:02 am

  Och meid wat heb je die portemonnee aangedaan! Die ziet er gehavend uit. Ik moest trouwens echt heel erg lachen om je blog. Jij kan leuke dingen schrijven zeg!

 • Leave a Reply