Baby

Cadeau ideeën voor Melle (cadeautips 1 jaar)

Afgelopen week stuurde ik een foto van Melle die op zijn gekregen loopauto’tje aan het rijden was naar mijn moeder. Ik kreeg onmiddellijk de boodschap dat we wel een verlanglijst voor Melle mochten maken zodat we geen dingen zouden krijgen die we al hebben. Ja .. eh, wat zou leuk zijn voor hem?

Cadeau eerste verjaardag

Zonder al te egoïstisch te zijn ging ik dus aan de slag met deze opdracht. Wat is leuk voor Melle – en wat is voor ons geen doorn in het oog? Ik bedoel, speelgoed dat zingt en praat is leuk voor even. Maar als je na een paar dagen alle liedjes al uit je hoofd kent zou het zomaar eens kunnen dat de lol er wel af is. Oké, oké, stiekem vind ik het allemaal toch wel heel leuk. Van dat speelgoed dat je vroeger nooit mocht omdat het je ouders mateloos irriteerde. Bestuurbare autootjes die van hun baan af door de lucht vlogen (nee, dat is voor jongens!) en bakken vol met Lego (één bak is genoeg!). Na goede overwegingen kwamen we uit op verschillende dingen.

 cadeau idee toet toet vtech

V-Tech Toet Toet GaragetorenWegdelenTreinstationParkeertorenGarage – V-Tech Zoef Zoef Boomhuis

Wat dat lawaaispeelgoed betreft .. Dit is het. Dit is het speelgoed wat door menig ouder verafschuwd wordt en dit is het speelgoed waarvan wij denken dat Melle dit absoluut helemaal fantastisch zal vinden. Het zingt liedjes, het roept je om te komen spelen en het heeft THANK GOD FOR THAT EEN UITKNOP! En voor als je je afvroeg hoe het met die liedjes zit?

Nou, ze hebben -tig verschillende figuurtjes met allemaal hun eigen liedje. Dus als je er een zat bent, dan zet je gewoon de volgende aan! HANDIG! Daarvan wil Melle er ook nog wel een paar. Hij heeft nu alleen nog maar Krokodil Koen en die voelt zich een beetje eenzaam. Het leuke is dus dat alle dieren en auto’s een naam hebben, dus als je nou echt geen cadeau weet, dan zou het zomaar eens kunnen dat er een bij zit die jouw naam draagt en dan heb je een super gewaardeerd leuk cadeau voor de jarige dreumes!

Nijntje Verstoppertje

Nijntje verstoppertje

Over dit spel van Nijntje heb ik ook al veel positieve dingen gehoord en lijkt me wederom ook een heel erg leuk spel om met Melle te spelen. De bedoeling is dat je Nijntje ergens verstopt vervolgens op het knopje drukt en daarna het kindje de Nijntje laat zoeken terwijl die af en toe dingen roept als ‘ik ben hier!’. Dit spelletje is er ook in meer uitvoeringen heb ik al gezien, onder andere van Woezel en Pip en van Peppa Pig. Maar Melle vindt Nijntje heel erg leuk, met name ook de liedjes, dus daarom denken wij dat Melle de Nijntje het leukst vindt.

cadeautips 1 jaarcadeautips 1 jaar

Opbergdoos

Om al het hysterische speelgoed in op te bergen, een opbergdoos! Niet alleen leuk voor Melle (want Lego) maar ook fijn voor papa en mama die ’s avonds hun woonkamer weer terug krijgen. Mintgroen en lichtblauw passen goed in ons interieur.

Badspeelgoed! Melle gaat eigenlijk bijna altijd mee onder de douche, maar nu hij steeds stabieler kan blijven zitten in het gladde bad wordt het ook steeds makkelijker om hem even gauw in bad te stoppen. Hij heeft alleen nog geen badspeelgoed, op één klein badeendje na, dus als we nog een cadeausuggestie mogen doen: badspeelgoed!

eerste verjaardag cadeau

Voor op Melle’s kamer heb ik al een hele tijd deze Nijntje lamp op het oog. Ik vind hem heeeeel leuk, maar ook een beeeetje duur. Ik durf hem dan ook eigenlijk helemaal niet op het lijstje te zetten maar ik vind hem te leuk om niet even te noemen.

cadeautips 1 jaar

Loopwagentje

Er staat hier al een hele mooie loopauto (loopvliegtuig eigenlijk). Zo eentje waar je kindje lekker op kan gaan zitten om tegen muren en deuren aan te botsen. Maar zo’n wagentje van hout met een heleboel dingetjes om aan te draaien, trekken en schuiven is ook een mooie toevoeging aan het speelparadijs.

cadeautips 1 jaar

Speelkleed

Melle speelt nu nog op een boxkleed dat op de grond ligt, maar als hij straks gaat lopen dan wordt dat een beetje gevaarlijk omdat die super glad is. Een speelkleed met een onderkant die op onze laminaatvloer blijft liggen is dus een wens. Deze van Ikea is perfect, en kost slechts een tientje!

En ook de speelgoedafdeling van Ikea heeft enkele pareltjes liggen die door kunnen gaan als verantwoord speelgoed. Verder hebben we gezien dat Melle heel mooi in dit tv-stoeltje in kinderformaat kan zitten en dus lijkt ons dit ook een leuk cadeau!

eerste verjaardag cadeau

Duplo! BoerderijGetallentreinHet grote bosBasisstenen

Vergeet ik toch bijna Duplo te vermelden als cadeautip. Duplo zal zeker weten in de smaak vallen! Ik denk alleen wel dat het even duurt voordat Melle hier echt goed mee zal kunnen spelen (voor nu is het vooral blokjes tegen elkaar aan tikken) en de mooiste torens bouwt. Dat geeft alleen niks, want zo blijft er nog een beetje uitdaging over voor het komende levensjaar.

En om nog iets verder vooruit te kijken denken we ook aan dingen als puzzels. Ik zag een vloerpuzzel met lekkere grote stukken waarvan ik denk dat Melle daar op een dag vast wel raad mee weet.

Hopelijk heb ik hiermee voldoende cadeau-ideeën gegeven en zal Melle een paar super leuke cadeaus krijgen uit verschillende categorieën. En Melle is nog vaker jarig hè, dus er moet nog wat te wensen overblijven!

Welk speelgoed vind jij leuk voor een 1-jarige?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 november 28, 2015 at 6:58 am

  Wat een prachtig speelgoed!
  Zo herkenbaar dat waar muziek uitkomt men het ook uit kan zetten ;-)
  Denk ook even aan de batterijen die je gaat gebruiken.
  Oplaadbare zijn goed.
  Dus ook zo een handige oplader.
  Bespaart weer geld.
  Leuk artikel.
  Wat gaat de tijd toch snel.

  Xoxo

 • avatar
  Reply Valerie november 29, 2015 at 1:56 am

  De eerste verjaardag komt er dus alweer aan, jeetje meid wat is dat toch snel gegaan zeg! Leuk lijstje met inderdaad genoeg keus voor de verjaardagsvisite. Groot, klein.. voor ieder budget wat. Hopelijk wordt Melle flink verwend op zijn verjaardag!

 • avatar
  Reply Wilmaaa november 30, 2015 at 7:20 am

  Wij gaan ook duplo geven voor Yarah´s verjaardag. Overal waar er duplo is, is zij te vinden. Die Toet Toet auto´s zijn ook erg leuk!

 • avatar
  Reply Dina november 30, 2015 at 8:49 am

  Wat bijzonder zeg, de eerste verjaardag… Die LEGO opbergdozen zijn tof zeg. Helemaal mooi dat ze in kleuren beschikbaar zijn, die ook nog eens binnen jullie interieur passen.

  Even niet over dit blogje: wat een onwijs lief filmpje over/voor Melle in de sidebar. <3

 • avatar
  Reply Kimberley november 30, 2015 at 9:24 am

  Ja, Duplo is hier ook jaren nummer 1 geweest. Nu over op ‘normale’ Lego, want kleine kindjes worden groot. En die lamp van Nijntje is echt ontzettend gaaf!

 • avatar
  Reply Hanna @ eenbezigbijtje.nl november 30, 2015 at 10:28 am

  Ik vind dat woezel en pip looprekje heel erg leuk, ook omdat daar van alles aan zit.

 • avatar
  Reply Desiree november 30, 2015 at 11:35 am

  leuke dingen zitten er tussen, zeker ook die loopwagen. Ook een autospeelkleed was hier een groot succes.
  Weet je dat er ook Lego Primo bestaat? Daar kan een 1 jarige al goed mee bouwen. Zijn ook draaidingen ed bij. En voordeel: zonder geluid!

 • Leave a Reply