Baby

Melle’s Mama Wishes #2

Melle is 7 maanden oud en gestaag stevenen we op kledingmaat 74 af. Al is er aan de kinderkledingmaten geen touw vast te knopen. Hij rolt nog gerust rond in zijn Primark maatje 0-3 maand, terwijl de Zara vaak juist kleiner uitvalt dan de maat vertelt. Waar kleertjes te klein worden moet ook geshopt worden en op dit moment ben ik weer bezig vooruit aan het kijken naar Melle’s garderobe in maat 74. Vandaag nemen we een kijkje in de kledingrekken van H&M.

H&M

Zara is zeker mijn favoriete winkel met babykleertjes, zeker sinds Melle maat 68 past (vanaf die maat vond ik Zara pas écht leuk voor een jongetje), maar de H&M vind ik ook heel erg leuk. Vooral de kleertjes voor de allerkleinsten vind ik daar leuk, zoals te zien was in het eerste kijkje in Melles kledingkast. Ik laat gewoon even de dingen zien die ik super leuk (en handig) vind van de huidige collectie, want als ik nog iets nieuws haal dan ga ik denk ik toch voor een paar items van het lijstje van de Zara.

H&MTrui met sterretjes €9,99 | Trui met strepen €7,99 | Overslagtrui met opdruk €12,99
Gestreepte sweater €9,99 | Hanley trui €7,99 | Trui met strepen €7,99

In mijn Zara favorieten waren weinig shirts te vinden, maar ik blijk bij de H&M hiervoor aan een beter adres te zijn. Zoals je ziet zijn de streepjes het helemaal dit seizoen, en ook een borstzakje kan niet ontbreken.

H&MBest Kid Ever trui €12,99 | Chino broek €9,99 | Set van twee broekjes €19,99
Pear fect vest €12,99 | Fijngebreid vestje €7,99 | Set van twee shirts €12,99

Ik zie wel outfitpotentie in de best kid ever trui gecombineerd met de groene chino broek. Sowieso vind ik het jammer dat die chinobroek van de meisjesafdeling komt en een hartjesknoop heeft, maar dit zou de trui natuurlijk kunnen verhullen. Verder betrappen jullie mij op Disney in kleding, waar ik absoluut niet van hou, ware het niet dat de trui met Winnie the Pooh patroon wel erg modieus over komt. Het ging mij dan ook zeker om de blauwe trui uit de set van twee.

H&MGestreept boxpakje €17,99 | Boxpakje met sterren €17,99 | Snoopy boxpakje €19,99

Bij het eerste kijkje in Melles kledingkast liet ik een pandaberenpakje zien, die bij de H&M vandaan kwam. Gelukkig maakt de H&M in elke collectie wel weer een nieuwe versie, en van deze drie is dat de middelste met sterren. Hoewel de andere twee ook super leuk zijn, zou ik zeker gaan voor het middelste model, waarbij de rits zo ver naar beneden gaat. Dat is gewoon makkelijker met verschonen.

H&MFijngebreid vestje €7,99 | Romper met kraag €7,99 | Sterren romper €5,99
Legging met stippen €5,99 |Sterren legging €9,99

Mijn grote voornemen was om de baby gewoon lekkere makkelijke leggings aan te trekken en geen strakke ruwe spijkerbroeken. Spijkerbroeken vind ik zelf ook niet altijd even fijn, dus waarom zou ik mijn baby er dan wel in hijsen? Inmiddels ben ik er wel een beetje op teruggekomen en vind ik een spijkerbroekje op z’n tijd echt wel heel stoer staan. En ook twijfel ik steeds meer over de echte leggings en de geschiktheid voor een baby van deze leeftijd. Melle begint natuurlijk steeds meer een echt mannetje te worden en een legging past dan misschien niet helemaal bij het beeld dat ik van een jongen heb. Desalniettemin, hier een paar leggings die ik echt wel heel tof vind!
En dat niet alleen, want ook deze rompers die ik laat zien kun je prima met een legging combineren en daarover een vestje aantrekken om de outfit geschikt te maken voor de winter. Sowieso is het wel fijn om met laagjes te werken voor een baby, vind ik.

H&MTricot set €9,99 | Ticot set €9,99 | Tricot set €9,99

Dan drie aanraders van kleertjes die Melle ook veel gedragen heeft in het begin, namelijk deze tricot sets. De H&M geeft ook hiervan ieder seizoen weer nieuwe varianten uit, en dit zijn mijn favorieten van dit seizoen. Alleen snap ik de mutsjes niet meer die erbij zitten voor bijvoorbeeld maat 74, de grootste maat die je van deze pakjes kunt krijgen.

H&M
Set van 3 overslagrompers met korte mouw €19,99 | Pyjamaset 3 stuks €24,99
Set van 2 pyjama’s €17,99 | Set van 3 overslagrompers met lange mouw €19,99

Aan pyjama’s kan het je ook maar niet ontbreken, want die kun je bijna iedere nacht wel schoon aandoen. De H&M pyjama’s zijn hiervoor zeker favoriet. H&M pyjama’s vallen namelijk nogal groot uit, waardoor de pyjama’s met voetjes ook onze lange slanke baby goed passen. Dit vind ik een voordeel, doordat ’s nachts de sokjes niet uitgetrappeld kunnen worden en ik geen baby met ijskoude voeten tegen m’n buik heb met voeden.
Rompers zijn eigenlijk onmisbaar. Rompers met lange mouwen gebruik ik vaak als shirt, of als shirt onder een vest. Wanneer Melle een ‘gewoon’ shirt draagt vind ik het toch wel praktisch voor de luier om een romper aan te trekken, dus daarvoor zijn rompers met korte mouwen (of zonder mouwen) in de winter weer super handig.

H&MSterrensjaal €3,99 | Kwijlslabbetjes €4,99 | Bootschoen €9,99
Sjaal €3,99 | Sloffen €9,99 | Colsjaal €6,99

Ook aan accessoires ontbreekt het de H&M niet. De sjaal linksonder is favoriet, die staat volgens mij super goed op een effen shirt, evenals de colsjaal rechtsonder. Ook heeft H&M leuke schoenen, voor binnen, of voor het idee in de kinderwagen. Maar nu ook de leeftijd eraan komt dat Melle korte stukjes op de fiets mee zou kunnen, vind ik het toch wel praktisch om hem warme voeten te geven en hem schoenen aan te doen.

Het is weer een hele waslijst, maar ik laat gewoon de kleding zien die ik super leuk vind. En ik wil aankomende babyshoppers aanknopingspunten geven voor kleertjes die ik handig vond en vind, wie weet halen ze er goede tips uit voor hun baby. Volgende week komt er weer een nieuwe editie, wie weet van jouw favoriete winkel!

Wat is jouw favoriete item van H&M?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • avatar
  Reply Tineke september 3, 2015 at 10:08 am

  Ik vind de jongenscollectie bij h&m leuker dan de meisjescollectie! Dat vond ik over het algemeen allemaal net iets te truttig voor mijn smaak! Deze kleertjes zijn tof!

 • avatar
  Reply Leonie september 3, 2015 at 1:37 pm

  Ik vind voor jongetjes de h&m outfits erg leuk. Mede ook omdat wanneer je daar een zak met oude kleertjes (maakt niet uit wat voor textiel) je een bon voor 15% korting krijgt. En ik was daar toevallig vanmorgen en je krijgt nu voor 1 zak (geen grote vuilniszak maar gewoon een boodschappen tas) zelfs 2 bonnen.. scheelt toch weer!

 • Leave a Reply