Baby, Outfit

Mama koopt tweedehands

Sinds Melle er is heb ik er een nieuwe hobby bij. Ik was altijd al een ontzettende koopjesjager, maar tegenwoordig gaat er geen week voorbij zonder dat ik naar items uit oude collecties van bijvoorbeeld Zara en H&M aan het zoeken ben op (onder andere) marktplaats. Ik koop dus regelmatig tweedehands kleertjes voor Melle.

Tweedehands babykleertjes, er is niks mis mee. Ze groeien zo enorm snel dat ze niet eens de kans krijgen om de kleertjes af te dragen en daardoor blijft deze kleding over het algemeen heel mooi. Dus kijk ik regelmatig op marktplaats en struin ik de #instagramverkoopt hashtag af naar kleertjes uit vorige collecties die ik super leuk vind zodat Melle ze ook nog een paar weekjes tot maandjes kan dragen, totdat ook hij er weer uitgegroeid is.

Zo lijkt het bijvoorbeeld alsof Melles teepeebroekje van Zara met hem meegroeit, maar stiekem heb ik daarvan een paar verschillende maten gescoord, allemaal tweedehands. Niet alleen omdat dit broekje super leuk is en eindeloos te combineren is, maar ook omdat het een heel fijn broekje is qua stof en Melle hierin lekker kan bewegen. Tegen de tijd dat Melle groot genoeg was om dit broekje te dragen in de kleinst verkrijgbare maat was de collectie allang uit de winkel verdwenen.

Want heus, koop ik af en toe ook wel iets nieuws voor hem in de winkel omdat ik dat leuk vind. Hoewel ik ook ontzettend blij ben met alle gekregen kleertjes vind ik het ook leuk om af en toe zelf iets leuks voor hem uit te zoeken. En door ook regelmatig iets tweedehands te kopen hebben we toch een beetje best of both worlds. Aan de ene kant de leukste items uit de nieuwe collectie, aan de andere kant de leukste items uit voorgaande collecties voor een heel zacht prijsje, waardoor ik iedere ochtend met veel plezier door Melles kleertjes heen ga op zoek naar een outfit voor de dag.

Koop jij wel eens tweedehands, voor jezelf of voor je kind?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • avatar
  Reply Carin september 11, 2015 at 6:42 am

  Leuke blog!

  95% wat m’n kinderen aan hebben is 2de hands. Ik koop ok veel bij 2de hands beurzen of in een 2de hands kinderkleding winkeltje.

  Verkoop jij je kleding ook? Zo ja, waar kan ik het vinden ? Of bewaar je het voor eventueel volgend kindje?

  Groetjes!

 • avatar
  Reply Tineke september 11, 2015 at 7:32 am

  Als ik op IG iets leuks zie koop ik het wel eens :) vind het via instagram op de een of andere manier veel fijner dan via marktplaats, is, als je de verkoper volgt, een stuk minder anoniem!

 • avatar
  Reply Laura september 11, 2015 at 9:35 am

  Wij kopen ook wel tweedehands maar ook wel eens nieuw. Ook hebben we al het 1 en ander gehad van Dennis zijn zus. Die heeft ook twee jongens dus heel wat kleding is al door geschoven. Al is dat wel meer de grotere maten maar dat is helemaal niet erg.

 • avatar
  Reply Malou september 11, 2015 at 10:16 am

  Ja ik koop ook wel eens iets tweedehands :)

 • avatar
  Reply Vlijtig Liesje september 11, 2015 at 11:24 am

  Ik koop bijna alles tweedehands. Veel via de Engelse eBay. Daar vind ik de leukste kleren!

 • avatar
  Reply chucky1012 september 11, 2015 at 11:25 am

  Goede tip om zo de kleertjes te kunnen kopen.

 • avatar
  Reply Lesley september 11, 2015 at 1:38 pm

  Ik snap helemaal wat je bedoeld. Ik heb nog geen kinderen maar er zijn zo veel leuke kinderkleertjes te koop, online of op tweedehandsmarktjes. Ik heb aan mijn vriendinnen wel eens gevraagd waarom ze niet vaker daar wat kopen. Als ik een kleintje zou krijgen zou ik dat zeker doen. Er zijn zo veel leuke dingen tweedehands te koop en inderdaad wat je zegt ze groeien als kool ;-)

 • avatar
  Reply saskia september 11, 2015 at 7:55 pm

  Eigenlijk doe ik dat nooit maar is het helemaal geen slecht idee. Een hele tijd terug ben ik eens in een tweedehands winkeltje wezen kijken naar kleertjes maar dat viel erg tegen.

 • avatar
  Reply Anneleen september 12, 2015 at 9:23 am

  Groot gelijk dat je tweedehands koopt, ga ik later denk ik ook doen, ze groeien overal ook zo snel uit hé :) niets mis mee!

 • avatar
  Reply Valerie september 16, 2015 at 1:42 pm

  Als ik jouw baby was dan zou ik dat later heel goed begrijpen hoor. Het is ook allemaal niet goedkoop! En Melle ziet er volgens mij altijd hartstikke leuk uit, dus waarom niet. Best of both worlds, dat heb je leuk gezegd!

 • Leave a Reply