LIFESTYLE

Huishoekje: papasan stoel

Al een tijdje staat onze nieuwste interieuraanwinst in onze woonkamer – en ook bracht ik er heel wat uurtjes in door in ons tuintje tijdens de zonrijke uren de laatste maanden. Ik scoorde deze papasan stoel voor een habbekrats op marktplaats en ik ben er nog steeds echt helemaal blij mee!

Een papasan stoel is een grote ronde kuipstoel die halverwege de jaren ’50 van de vorige eeuw vanuit Azië werd geïntroduceerd in het westen. De stoel bestaat uit een frame en een kussen die je in de kuip moet leggen en is gemaakt van rattan (inderdaad, geen rotan).

Voor nu heb ik het kussen erin wat erbij zat, maar ik heb al even op pinterest gekeken naar leuke ideeën wat ik met de papasan stoel zou kunnen doen als ik op dit kussen uit ben gekeken (lees: wanneer het kussen niet meer wit te krijgen is). Zo vond ik bijvoorbeeld een stoel met donker frame (wellicht zou ik dat frame ook nog een keer op kunnen knappen) met een donkerblauw kussen in de kuip. Maar ook kwam ik ideeën tegen om in plaats van een nieuw kussen een kussenhoes te maken. Dat klinkt iets simpeler en iets minder kostbaar dan een nieuw kussen maken of aanschaffen.

Changing the cushion of the classic Pier 1 Papasan and coordinating with pillows and throws makes it even more comfortable: Changing the cushion of the classic Pier 1 Papasan and coordinating with pillows and throws makes it even more comfortable

Papasan Chair Frame - Brown and shag cushion....love!!!!!!!: Papasan Chair Frame - Brown and shag cushion....love!!!!!!!round papasan chair in white rattan and floral fabric- I wanted a papasan chair *so* bad as a child: round papasan chair in white rattan and floral fabric- I wanted a papasan chair *so* bad as a child

Och, zie dat jongetje lekker lezen in die grote stoel. <3

Verder heb ik onze stoel dus nog een beetje opgeleukt met een dekentje die ik erover heen heb gevouwen en twee kussens (rode van Xenos, shoot for the stars van Sostrene Grene).

Dus, nu weten jullie ook in welke stoel het meeste van mijn blogwerk, haak- en breiwerk en scriptiewerk is gedaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • avatar
  Reply Daphne september 2, 2015 at 12:29 pm

  Ah dit ziet er zo leuk en gezellig uit!

 • avatar
  Reply Brechtje september 2, 2015 at 12:30 pm

  Oh het lijkt me een heerlijke stoel om in de kruipen, en een boek in de lezen. Tof dat je deze op marktplaats vond, soms zitten er pareltjes tussen. :)

 • avatar
  Reply Laura september 2, 2015 at 12:39 pm

  Ohhh dat lijkt mij een lekkere stoel zeg!

 • avatar
  Reply chucky1012 september 2, 2015 at 8:40 pm

  Mooi designers stoel!
  Dan kwam ik nooit meer af.

 • avatar
  Reply Madelon september 3, 2015 at 1:31 pm

  OOh die stoel ziet er heerlijk comfortabel uit! En mooi opgefleurd

 • avatar
  Reply Anneleen september 14, 2015 at 2:34 pm

  Lijkt me een heerlijke stoel om lekker in weg te soezen!

 • avatar
  Reply Bianca november 7, 2015 at 8:07 pm

  Hallo Jennifer,

  Ik had een vraag? Ik vind jou iedee heel leuk van die kussenhoezen alleen ben niet zo creatief en nu was mijn vraag of je ook kussenhoezen maak voor het verkopen… zo ja hou ik mijn aan bevolen..
  Vriendelijke groetjes,
  Bianca

 • avatar
  Reply Koekjerbij november 21, 2015 at 10:59 am

  Ik heb ook mijn oog laten vallen op een papasan stoel.
  Weet jij inmiddels waar je nieuwe kussens daarvoor kunt halen? Of kussenhoezen?
  (Internetwinkel?).

 • avatar
  Reply Joyce januari 28, 2017 at 9:32 pm

  Hoi,
  Ik zoek me een ongeluk op internet naar een leuke hoes voor onze papasa. Stoel. Zou ik zo’n gave blauw/turqouise hoes bij u kunnen bestellen?
  Vriendelijke groet,
  Joyce

  • avatar
   Reply Jennifer februari 2, 2017 at 5:57 pm

   Hallo Joyce,

   Nee, dat kan helaas niet!

   Groetjes, Jennifer

  Leave a Reply