Boeken

De Gorgels – Jochem Myjer

Sinds een paar dagen is het eerste kinderboek van Jochem Myjer te koop, genaamd De Gorgels. In principe een kinderboek als ieder ander, ware het niet dat de hoofdpersonage uit dit boek, het blonde jongetje op de omslag, de naam Melle draagt! Dit is sowieso een boek dat op een dag deel uitmaakt van de voorleescollectie in dit huis.

Melle werd wakker. Niet door de regen die op de ramen tikte. Ook niet door de wind die buiten een fluitconcert gaf. Hij werd wakker omdat hij voelde dat hij niet alleen was. Langzaam opende hij zijn ogen. Zonder te bewegen keek Melle naar rechts. Door een kier in het gordijn zag hij de maan. Die leek op een koek waar iemand een grote hap uit genomen had. Melle draaide voorzichtig zijn ogen naar links. Toen zag hij het. Melle moest zijn best doen om niet te schreeuwen.
ER ZAT IETS OP DE RAND VAN ZIJN BED!

Volgens Jochem Myjer wil iedereen in Nederland ooit wel een kinderboek schrijven en bij hem was die droom zo groot dat hij hem wel uit moest laten komen. Hij schreef een boek over een jongetje, Melle, die superogen heeft. Melle is een jongetje dat van natuur houdt, van torretjes, kevertjes en vogels. En met zijn superogen ziet hij in zijn slaapkamer een gorgeltje. Hij raakt bevriend met het gorgeltje, er gebeuren allerlei dingen en maakt avonturen mee. Het gaat helemaal mis, het komt weer goed en het gaat weer helemaal mis en het komt ook weer goed. Het is dus super spannend! Het verhaal is dan ook geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.

Op dit moment maakt het eigenlijk niks uit wat ik voorlees, want alles is mooi, zolang er maar een paar minuten gepraat wordt voordat de lichtjes uitgaan. Dan moeten de verhalen voor mij ook leuk zijn, zodat het een beetje interessant blijft (ik heb wel eens baby-moeders gehoord die gewoon Harry Potter voorlazen!). Ik denk dat dit dan ook echt een boek is die ooit bij ons op de boekenplank moet komen, niet alleen om de naam van de hoofdpersoon, maar ook gewoon omdat ik heel erg nieuwsgierig ben naar het nieuwste kinderboek van Jochem Myjer.

Het boek De Gorgels kun je aanschaffen via bol.com:

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • avatar
  Reply Joyce september 8, 2015 at 7:17 am

  ja leuk!! Hier staat hij op ons december lijstje

 • avatar
  Reply chucky1012 september 8, 2015 at 7:18 am

  Lijkt me een mooi boek.

 • avatar
  Reply Vlijtig Liesje september 8, 2015 at 11:20 am

  Dat lijkt me een leuk boek voor kinderen!

 • avatar
  Reply Bibiane september 8, 2015 at 2:36 pm

  Wat leuk, ik ben ook wel nieuwsgierig geworden. Hier nog niet veel voorlezen. Boekjes worden uit handen gerukt en half opgegeten of verfrommeld… En kartonboekjes worden op de grond geklopt. Alleen badboekjes zonder tekst zijn leuk (om in de mond te stoppen). Zelf verzamel ik voor mijn “voorleescollectie” de (Franstalige) boekjes over Juliette. In het Nederlands heet ze Julie, dus blijf ik bij de Franse exemplaren :)

  • avatar
   Reply Jennifer september 8, 2015 at 4:40 pm

   Ah wat leuk! Dat past inderdaad goed bij haar voornaam! Voorlezen is trouwens goed voor de taalontwikkeling, vandaar dat ik het prettig vind om hem wat voor te lezen, en ook als soort van bedritueeltje. Hij ligt dan al in bed als ik een verhaaltje vertel, met het boek buiten handbereik. In het begin lees je voor voor JanPietSnot met de korte achternaam, maar ik merk aan Melle dat hij het steeds leuker begint te vinden om voorgelezen te worden en ook op intonatie reageert. :)

 • avatar
  Reply Valerie september 9, 2015 at 12:18 am

  Hopenlijk heeft Jochem Meijer zijn humor in het boek kunnen overbrengen, in dat geval lijkt het me geen geschikt verhaal voor het slapen gaan want dan zal je baby vast liggen stuiteren van het lachen in bedje haaha!

 • Leave a Reply