Do It Yourself, Naald en draad

Babyslofjes breien

Doordat ik een jaar geleden al een bolletje blauwe en een bolletje roze wol in huis had gehaald, terwijl we nog niet wisten of er een jongetje of meisje aankwam, bleef één van de twee bolletjes liggen. Dat was inderdaad de roze. Ik besloot om dit bolletje niet ongebruikt in de kast te laten liggen en zocht een leuk patroon om er iets moois mee te maken.

babyslofjes breien1

babyslofjes breien2
babyslofjes breien3
babyslofjes breien4

Een tijdje geleden had ik al een patroon via Etsy gekocht omdat ik helemaal verliefd was op een paar slofjes. Babyslofjes breien kost nou eenmaal tijd en zodoende voltooide ik Melle’s slofjes altijd pas als zijn voeten weer gegroeid waren. Toen kwam de zomer en gaf ik het op. Maar nu, met de winter in aantocht, wilde ik toch weer kijken of ik er dit keer in slaagde om de slofjes te breien. Om het patroon weer even te oefenen pakte ik dus het bolletje roze wol en in een week tijd (naast mijn andere projectje dat ik binnenkort zal laten zien) produceerde ik een paar roze newborn slofjes. Dit keer dus meteen maar twee, zodat ik er in ieder geval iemand mee blij kan maken. Lekker fröbelen is wel leuk, maar alle geproduceerde haaksels en breisels bewaren is misschien wel een beetje teveel van het goede.

Deze roze slofjes zijn dus onderweg naar een lief klein meisje die ze straks hard kan gebruiken als ze de koude herfstachtige wereld komt bekijken. Voor Melle maak ik nu een groter paar in een stoere jongenskleur (waarschijnlijk iets grijzigs of donkerblauw) in een iets grotere maat dan hij nu heeft zodat ze in ieder geval niet al te klein zijn zodra ik ze klaar heb, of zodra het buiten weer koud genoeg is om ze verantwoord om een paar babyvoetjes heen te schuiven. En ach, voor de sier zien ze er ook wel heel gezellig uit.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 september 1, 2015 at 6:51 am

  Zo mooi en je maakt er een kindje blij mee.

 • avatar
  Reply Rosanne september 1, 2015 at 8:43 am

  Wat schattig! Echt knap dat je dat kan! Ik kan net een recht lapje breien haha

 • avatar
  Reply Laura september 1, 2015 at 12:18 pm

  Die zien er mooi uit zeg! Leuk patroon ook.

 • avatar
  Reply Manon september 1, 2015 at 12:44 pm

  Dat ziet er schattig uit

 • avatar
  Reply Bibiane september 1, 2015 at 9:54 pm

  Wat een prachtig patroon! Ik denk dat ik het ook ga aanschaffen (voor mijn moeder, ik en breien….)

 • avatar
  Reply Lotte september 1, 2015 at 10:17 pm

  Koddig!

 • avatar
  Reply iooon september 1, 2015 at 10:56 pm

  Ah super leuk!! Als je nog meer gaat freubelen. Mijn moeder heeft in Duitsland bolletjes wol gehaald, veel goedkoper dat hier en goeie kwaliteit (zegt zij ik weet er niks vanaf) dus als je toch ooit er luiers gaat halen… ;)

  • avatar
   Reply Jennifer september 2, 2015 at 11:39 am

   Dan moet ik ook een winkel vinden waar wol is, haha. Ik denk dat ik daarvoor verder de grens over moet. Maar op zich, het zaakje waar ik hier in Groningen wol haal, heeft ook niet hele dure wol (in verhouding met scheepjeswol enzo – voor de kenner) en is ook van fijne kwaliteit.

 • avatar
  Reply Anneleen september 14, 2015 at 2:35 pm

  Zo schattig! Ik vind het echt knap hoe handig je hier in bent! :)

 • avatar
  Reply Annette januari 31, 2016 at 2:47 pm

  Dag!

  Ik zou graag de sloffen voor mijn kleindochter maken.
  Bestaat het patroon ook in het Nederlands?
  Ik kan alleen de Amerikaanse site vinden.
  Dank

  • avatar
   Reply Jennifer februari 1, 2016 at 1:41 pm

   Hallo Annette, het patroon is inderdaad in het Engels en verder niet in het Nederlands. Ik zal even met de verkoper van het patroon mailen of ik het eventueel zou mogen vertalen voor haar. Ik zal je een mail sturen als ik meer weet!

 • avatar
  Reply Coby januari 10, 2017 at 7:20 pm

  Hoi,

  Deze slofjes wil ik ook gaan maken, waar kun je dat patroon bestellen?

  Alvast bedankt, Coby

  • avatar
   Reply Jennifer januari 17, 2017 at 12:13 pm

   Hallo Coby, er staat een link in de blogpost. Het patroon is te koop op Etsy!

  Leave a Reply