Do It Yourself, Jong & Moeder

Baby DIY: geboortekaartjesslinger

Bij gebrek aan babymeubels in ons eigen huis heb ik me tegen het eind van de zwangerschap eerst op andere voorbereidingen gestort. Niet dat ik denk dat we nou zo enorm populair zijn dat we meters lint in de woonkamer moeten gaan ophangen voor eindeloos veel kaartjes (hoewel je het natuurlijk nooit weet). Maar ik vind het gewoon al leuk dat er mensen zijn die de moeite hebben genomen om een kaartje te sturen en dan verdient dat natuurlijk ook een leuke plek aan de muur.

Benodigdheden

 • Lint
 • Wasknijpers
 • Washitape of verf
 • Opbergdoosje voor de knijpertjes
 • Punaises
 • Andere versieringen (optioneel)

Wasknijpers Pimpen

Na een avondje sinterklaas met vrienden kwam Reinoud thuis met een figuurstans in de vorm van een baby’tje en ik had meteen duizend-en-één ideeën wat ik daar allemaal wel niet mee kon doen. In de eerste instantie wilde ik washitape op de knijpertjes plakken om ze een beetje te versieren, maar het leek me eigenlijk nog leuker om er wat leuke baby’s op te plakken! Een ander ideetje is om de knijpertjes met verf een kleurtje te geven als je ze blanco te saai vindt.

Linten

Met de linten hoeft niet iets speciaals te gebeuren, maar ik herinner mij vooral de rode linten die altijd bij mijn ouders rond de kerstdagen werden opgehangen voor de ontvangen kerstkaarten. Rood is leuk, maar we willen natuurlijk wel even in thema blijven. Babyblue it is! Bij Sostrene Grene (te vinden aan de Grote Markt in Groningen) kocht ik een dun babyblauw lint. Voor een ander knutselprojectje haalde ik een breder lint in huis met een chevronprint in twee blauwtinten waarvan ik later bedacht ze voor de kaartjes te willen gebruiken. De prijs van de rolletjes weet ik niet meer precies, maar ik kan wel vertellen dat ze iets meer dan een euro kostten bij de Xenos.

Ophangen

Met een paar leuke stervormige punaises heb ik de linten aan de muur opgehangen. Deze punaises komen van Hema en heb ik al een paar jaar in huis. Die komen nu dus mooi van pas!


Eerst hingen er wat verhuis- en kerstkaartjes aan de linten.

De linten hoeven natuurlijk niet per se horizontaal te hangen, maar ook verticaal kunnen ze het leuk doen. De tak van de action waar ik eerder wat leuke babykleertjes aan heb gehangen is nu weer leeg (de kleertjes lagen  al vrij snel gewassen in de kast, klaar voor de baby) en kan nu gebruikt worden als kaartenhanger. Eerst heb ik er wat verloren foto’s aan opgehangen zodat de linten daar niet zo zielig en leeg bijhangen, maar nu is de tak eigenlijk weer leeg.

Versieren

Bij de action haalde ik een leuk setje houten letters om eventueel de naam van de baby aan het lintje te maken. Verder kocht ik nog een doosje voor de knijpertjes, omdat die dingen in een losgescheurd zakje makkelijk het hele huis door zwerven. Dat doosje heb ik nog even opgeleukt met washitape en de eerste letter van de naam. Straks, als we zat zijn om tegen al die kaartjes aan te kijken, kunnen we de linten voor andere doeleinden gebruiken, zoals het ophangen van mooie foto’s. Ik heb dus niet alleen al die moeite gedaan om de geboortekaartjes op een leuke manier in huis op te hangen, maar vond het ook een leuk idee om na de babytijd andere dingen aan de linten op te hangen. Daarnaast zou je alle gekregen kaartjes kunnen inplakken in een plakboek en daarbij ook stukken lint in kunnen plakken, alsof de kaart eraan hangt, of alsof de lint een soort ‘rode draad’ door het boek heen vormt.

Inmiddels, ruim 6 maanden verder, hangen de kaarten eerlijk gezegd nog steeds. Dus je zou wel kunnen zeggen dat ik voldoende heb kunnen genieten van de moeite die ik erin heb gestoken. Ik vind het echt heel jammer om alle gezellige geboortekaarten binnenkort voorgoed op te ruimen, al hoop ik dat er alsnog een lint tevoorschijn gehaald kan worden voor wanneer Melle 1 jaar wordt, en de kamer dan niet alleen versierd is met slingers, maar opnieuw ook met kaarten. :)

Hoe zou/heb jij de geboortekaartjes ophangen?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • avatar
  Reply Annelie juli 31, 2015 at 10:51 am

  Dat heb je echt heel leuk gedaan! Ik heb het ook wel eens gezien dat mensen ze om een deurpost heen hangen. Of in een hoek naar beneden. Of om een spiegel heen ofzo. Genoeg ideeën.

 • avatar
  Reply Dineke juli 31, 2015 at 4:38 pm

  Wat een leuk idee! Ik heb een houten kralenslinger gekocht en daar wil ik ze aan hangen. Nu nog een manier vinden om ze tussen de kralen te laten hangen..

  • avatar
   Reply Jennifer augustus 1, 2015 at 6:30 pm

   Ik denk dat je door middel van paperclips de kaarten wel tussen de kralen kunt hangen? Succes!

 • avatar
  Reply Rosanne juli 31, 2015 at 5:49 pm

  Wat een onwijs leuk idee! Echt heel schattig!
  Wij hebben ook ieder jaar zo’n rood lint in de kamer met alle kerstkaarten maar die is niet zo mooi versierd als deze haha

 • avatar
  Reply chucky1012 juli 31, 2015 at 9:08 pm

  Leuke en fijne tip om de kaarten op te hangen.

 • avatar
  Reply Sas augustus 2, 2015 at 9:16 am

  Super leuk om dit zo op te hangen!

 • avatar
  Reply Dina augustus 17, 2015 at 8:39 am

  Dat staat hartstikke gezellig en vrolijk, zo’n slinger met alle kaarten er aan!

 • avatar
  Reply Malou augustus 17, 2015 at 11:42 am

  Wat staat dat leuk zeg :)

 • Leave a Reply