Do It Yourself, Zwanger

Kraambezoekboek, maar dan anders

De kraamtijd is een periode die je graag wilt blijven herinneren en tegenwoordig bestaan er allerlei hulpmiddelen om dit mogelijk te maken. Van het negen-maanden-boek tot geboorteboekjes tot kraambezoekboeken en baby’s-eerste-jaar-boeken. Welke moeder heeft ze niet? Het leek me allemaal ontzettend leuk, totdat ik eens een kraambezoekboek opensloeg. Wat ik tegenkwam waren ellenlange vragenlijsten en al snel leek me dat niet helemaal de bedoeling van een bezoekje aan de nieuwe baby. Dus, nadat ik mijn zoektocht naar iets anders had opgegeven bedacht ik zelf iets leuks.

kraambezoekboek

Voor mijn verjaardag in oktober vroeg ik een Fujifilm Instax Mini camera, gewoon omdat ik het een ontzettend leuk ding vond en het me leuk leek om hiermee wat fotootjes te schieten. Toen bedacht ik me ook wat voor leuke dingen je daar allemaal mee kunt doen. Ik zou foto’s maken van Melle, van ons gezinnetje, met het gezellige sfeertje dat en polaroid foto heeft. Ik zocht naar leuke albums om die foto’s in te bewaren en bedacht ondertussen dat er zoveel meer uit een album te halen was dan alleen foto’s erin te stoppen.

Ik wilde er een kraambezoekboek van maken met kaartjes waarop de visite een leuke boodschap kon schrijven. Niks geen hele verplichte vragenlijst, gewoon iets leuks. Ik zei: “desnoods schrijf je erop; ‘veel plezier met je brandweerauto! de groeten’ en dan is het ook prima” en we pestten de visite met de flinke flits die van de camera kwam.

De albums bestelde ik toen ik ongeveer 33 weken zwanger was op ebay (zoek op photoalbum instax mini), en kwamen – helaas – pas aan toen Melle al een paar maanden oud was. Dus de foto’s en de kaartjes zitten pas sinds kort opgeborgen in de boekjes. Ik ben heel blij met het eindresultaat! Hieronder twee foto’s van de boekjes die in Melle’s herinneringendoos kunnen.

kraambezoekboek

kraambezoekboek

Deden jullie een kraambezoekboek, of heb je er wel eens een ingevuld?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 juni 12, 2015 at 6:20 am

  Dat ziet er mooi uit en een fijne herinnering voor als jullie zoon ouder is en in de albus kan kijken!

  Fijn dag Xoxo

 • avatar
  Reply Olga juni 12, 2015 at 9:57 am

  Ik moet mijn kaartje nog steeds invullen joh! #kanechtniet

 • avatar
  Reply Malou juni 12, 2015 at 10:19 am

  Wat leuk zeg! Ik had een kraambezoekboek, maar die vergat ik telkens..

 • avatar
  Reply Debby juni 12, 2015 at 12:27 pm

  Wat een leuk idee! :D

 • avatar
  Reply Bibiane juni 12, 2015 at 5:29 pm

  Ik had ook een zelfgemaakt boekje waarin de mensen gewoon een boodschap mochten schrijven. Uiteindelijk was ik telkens zo moe en vergat ik het steeds. Nu staat er niks in mijn boek :)

 • avatar
  Reply Kim juni 12, 2015 at 9:01 pm

  Wat een leuk idee zeg! Ik wil het ‘kraambezoek’ boek van Pauline Oud kopen.

 • avatar
  Reply Dineke juni 13, 2015 at 9:38 am

  Wat een onwijs leuk idee zeg, echt geniaal! Lijkt me echt leuk voor ons kraamfeest over een paar maanden.

 • avatar
  Reply Carlijn juni 14, 2015 at 4:02 pm

  Wat een leuk idee! Zulke vragenlijsten zijn toch helemaal niet leuk om in te vullen en over een paar jaar terug te kijken?

 • avatar
  Reply Suzanne juni 15, 2015 at 4:24 pm

  Heel leuk idee! Hoe vaak ik al een vragenlijst heb ingevuld hihi. En elke keer weer goed nadenken wat ik op moet schrijven. Dit is perfect, heel vrij en open. Super!

 • avatar
  Reply Laura juni 15, 2015 at 9:37 pm

  Wat een super leuk idee! Ik heb geen idee of wij wat gaan doen eigenlijk..

 • avatar
  Reply Sonja juni 19, 2015 at 4:02 pm

  Hoi leuk hoor, ik heb er ook zo een gehad. Echt enorm leuk voor later.

 • avatar
  Reply gertia februari 27, 2016 at 5:10 pm

  Ik kom toevallig op je site terecht en zie dit superleuke idee. Mag ik vragen waar je die kaartjes vandaan hebt? Dank!

  • avatar
   Reply Jennifer februari 27, 2016 at 9:17 pm

   De kaartjes heb ik zelf gemaakt! De papiertjes met printjes erop is van Wibra (maar je hebt ook super veel leuke prints bij bijvoorbeeld Action) en daarop gewoon lijntjespapier geplakt.

  Leave a Reply