Diary

Diary: 49

Deze week was het weer eens tijd om flink de student uit te hangen, in de meest positieve zin van het woord. Dinsdag maakte ik een tentamen en woensdag verliet ik het fort voor een dagje studeren in de U(niversiteits) B(ibliotheek). Eigenlijk ging ik helemaal niet naar de UB, maar zat ik in de vernieuwde studieruimte in de voormalige letterenbibliotheek, gewoon op de faculteit. Het was daar alsnog zoeken naar een plekje, maar gelukkig een stuk minder druk dan in de UB!

Woensdag zou ik dus een dagje naar de universiteit gaan om even een dagje volledig op mijn studie te kunnen focussen. Thuis krijg ik ook wel dingen gedaan, maar daar is natuurlijk een klein mannetje die me redelijk vaak weet af te lijden met zijn nieuwe features. Stilliggen is saai en als jij geen radio aan wil zetten dan verzorg ik zelf wel de muziek door ritmisch met mijn rammelaar te zwaaien en hele gesprekken er tegen te voeren.

Waarom ik voor Melle nooit naar de uni ging om te studeren was omdat ik me thuis prima vermaakte en me daar altijd goed kon concentreren. Bovendien vond ik het irritant om te moeten plannen hoe laat ik ging, wat voor eten ik allemaal mee moest en daarnaast ging ook nog eens de halve boekenkast aan literatuur mee. Ik wilde gewoon uit mijn bed rollen en halve dagen in pyjama rondhangen in mijn kamer, eten wanneer ik zin had en vooral alles binnen handbereik hebben.

Zo vergat ik woensdag bijvoorbeeld de oplader van mijn laptop, die een batterijduur heeft van 5,5 uur. Dus ik kon voor maximaal 5,5 uur schrijven aan mijn onderzoek. Ik had keurig mijn broodjes gesmeerd, maar kwam er ter plekke achter dat het niet toegestaan is om in de studieruimte iets anders te nuttigen dan water. Bovendien moest ik gedurende de dag natuurlijk ook nog kolven, iets dat ook achterlijk lastig is gebleken in dat gebouw, waardoor ik toch weer thuis belandde halverwege de dag.

Maar, al met al was het een zeer productieve dag en heb ik er echt weer van genoten om even weer een dag echt student te zijn. Ik ‘mis’ het absoluut niet om dagelijks colleges te moeten volgen, want ik word thuis voldoende uitgedaagd door het combineren van de verzorging van Melle en het schrijven van mijn scriptie. Alleen de progressie die ik op zo’n dag heb kunnen maken zorgt voor voldoening en vertrouwen. Ik kan het nog en we zijn er bijna.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

8 Comments

 • avatar
  Reply Annelie juni 8, 2015 at 4:15 pm

  Lekker toch! Hopelijk kun je alles zo snel mogelijk afronden!

 • avatar
  Reply Tisha juni 8, 2015 at 5:22 pm

  Af en toe moet je er ook even tussen uit! Even wat andere dingen zien en horen! Dan kan je thuis je gewoon compleet focussen op je lieve kindje : )

 • avatar
  Reply Kim juni 8, 2015 at 6:17 pm

  Soms moet je er even tussenuit inderdaad. Ik beval in September van een zoontje en ben heel benieuwd hoe het me gaat bevallen dat ik nooit even weg kan.

 • avatar
  Reply Malou juni 8, 2015 at 7:52 pm

  Stom dat er daar geen ruimte is om te kunnen kolven zeg. Maar wel fijn dat je er eventjes uit bent geweest.

 • avatar
  Reply chucky1012 juni 8, 2015 at 10:15 pm

  Ik duim voor jou dat je er bijna klaar mee bent en dan kan je bij je zoon en man thuis zijn!

  Nog veel succes met de laatste eindjes Xoxo

 • avatar
  Reply Dineke juni 9, 2015 at 1:08 am

  Wat stom zeg dat je alleen water mag drinken in die studieruimte. Jammer ook dat je niet makkelijk kon kolven, je zou denken dat er tegenwoordig toch wel meer studerende mama’s zijn..

 • avatar
  Reply Olga juni 9, 2015 at 7:24 am

  Ik kan ook niet wachten tot alles achter de rug is. Dat studentje spelen was leuk voor die paar jaar, maar nu wil ik wat anders :)

 • avatar
  Reply Carlijn juni 9, 2015 at 7:03 pm

  Ik hoop zo dat je snel klaar bent met je scriptie. Wat ik van iedereen hoor is dat echt een drama, en de meeste zijn geen moeder. Diepe buiging dat je dat toch ‘eventjes’ doet!

 • Leave a Reply