LIFESTYLE

Interieurdromen

Ruim een half jaar wonen we nu samen in een huisje waar eigenlijk maar één officiële slaapkamer is. Melle slaapt sinds hij er is bij ons naast bed in een vrij groot wiegje, maar er komt een dag dat een eigen slaapkamer vereist is. Gelukkig bestaat onze woonkamer uit twee kamers, zodat er in één van die kamers nog een slaapkamer gerealiseerd kan worden. Dit wordt wat passen en meten, en rekening houden met onze andere woonwensen.

Zo vind ik het belangrijk dat we een eettafel kunnen behouden zodat Melle straks leert dat we niet elke maaltijd op de bank nuttigen, maar dat we straks gewoon gezellig met z’n drieën aan de eettafel zitten. De tafel die we nu hebben gebruikte ik als bureau in mijn studentenkamer, maar is wellicht wat te groot na de grote verandering. Dus snuffel ik af en toe een beetje rond naar een wat kleinere tafel, wellicht eentje met een uitklapmogelijkheid zodat we nog wel met bezoek kunnen tafelen.

Ook is een van onze ideeën om een soort scheidingswand te maken door middel van een kast waar we ons bed dan achter kunnen plaatsen. De woonkamer bestaat dan wel uit twee kamers, maar als deze gescheiden zijn door een glazen deur en iedereen ook eigenlijk zomaar naar binnen kan kijken, leek dit een manier om een beetje privacy te kunnen creëren.


Eettafel Karley (met verlengstukken) €169,- // Kast Dallas €349,-

Eerste prioriteit was om het huis in ieder geval gevuld te krijgen en ik kan wel zeggen dat dat gelukt is. Zeker met een baby heb je je huis zo gevuld. Ik ben altijd heel blij met de spulletjes geweest, maar zo langzamerhand ben ik ook wel een beetje aan het sparen voor een inrichting dat onze smaak is, in plaats van het bijeen geraapte interieur dat we nu hebben. Zo zitten (lees: hangen) we op een bank die ik als klein meisje al honderd keer besprongen heb, de bank die regelmatig terugkomt op mijn babyfoto’s. Die is dus al erg oud, en als het aan mijn ouders lag was die bank tien jaar geleden al bij het grofvuil gezet.

Ik snuffel dus ook vaak tussen de banken op interieursites naar iets wat mij aanspreekt. Mijn keuze voor nu gaat uit naar een hoekbank, omdat je daar niet alleen lekker op kan zitten, maar ook fijn languit kunt liggen, met laptop en baby. En zo’n hoekbank met hocker is ook nog eens geschikt als logeerbed. Als de eventuele logees nu zouden willen blijven slapen keren ze huiswaarts met een hernia, vrees ik. Maar voor je visite hoef je het niet te doen natuurlijk. Ik zie mezelf wel liggen op deze bank, samen met Melle die zijn middagdutje doet, terwijl ik mijn scriptie aan het schrijven ben.

Hoekbank Sagres €499,-

Om deze interieurdromen te kunnen verwezenlijken zal ik nog even wat uurtjes moeten werken, maar mocht jij wel op het punt staan om iets nieuws aan te schaffen dan moet je zeker even kijken of deze kortingscode van Home24 iets voor jou is. We blijven natuurlijk hardwerkende zuinige Nederlanders, en met een paar muisklikken zou je jezelf zo al flink wat tientjes kunnen besparen.

Maar ook voor leuke huisaccessoires is er al een kortingscode van 10%, zodat je dat ene leuke vaasje of kaarsje met een leuke korting kopen kunt.

Wat kan er niet ontbreken in jouw droomhuis?

Quote

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • avatar
  Reply Manon mei 27, 2015 at 6:57 am

  Wat een leuke inspiratie! Ik wil ook heel erg graag een nieuwe bank, maar daar wacht ik nog even mee. Er zijn ook plannen om binnen een jaar op zoek te gaan naar een nieuw appartement, dus dan kunnen we die beter pas een aanschaffen waarna we weten hoe we straks komen te wonen.

 • avatar
  Reply chucky1012 mei 27, 2015 at 7:30 am

  Wat fijn dat je zo je inspiratie op kan doen!
  Prachtige bankstel had je uitgezocht!
  Wat een briljant idee om een afscheidingswand te kunnen plaatsen en rekening te houden met je privacy!

 • avatar
  Reply Malou mei 27, 2015 at 7:49 am

  Wat een heerlijke plaatjes :)

 • avatar
  Reply Renske mei 27, 2015 at 9:48 am

  Leuke inspiratie! :) Vooral zo’n bank bij de eettafel vind ik te gek. Zoiets bespaard ook gewoon ruimte, doordat je geen rekening hoeft te houden met stoelen die nog een meter naar achteren moeten kunnen. Zo’n bank is dan ook echt wel iets wat mijn vriend en ik graag in ons huis zouden willen!

  • avatar
   Reply Jennifer mei 27, 2015 at 10:43 am

   En geen lelijke strepen aan de muur van stoelen die er tegenaan geschoven worden! Wij hebben geen ruimte voor een bank aan een eettafel, maar leuk is het wel ja!

 • avatar
  Reply Debby mei 27, 2015 at 11:29 am

  Wat lekker knus is het daar! Misschien kom ik binnenkort wel eens langs, maar stuur je wel een berichtje dan hihi!!!

 • avatar
  Reply Olga mei 27, 2015 at 4:54 pm

  Ik wil ook al sinds ik hier woon zo’n mooie, grote hoekbank maar omdat ik nogal kritisch ben ingesteld en bang ben om een miskoop te doen, heb ik er nog steeds geen aangeschaft en teer ik bijna 2 jaar op de oude bank uit het ouderlijk huis. Verder wel prima hoor, maar die ‘droom’ blijft er natuurlijk wel :) X

 • avatar
  Reply Eline mei 27, 2015 at 5:50 pm

  Erg mooie inspiratie!

 • avatar
  Reply Anneleen juni 6, 2015 at 1:11 pm

  Wat een fijne inspiratie! Ik hoop dat je binnenkort jullie huisje helemaal volgens jullie stijl kan inrichten!

 • Leave a Reply