LIFESTYLE

Nieuwe textielcollectie van Ikea

Afgelopen week kreeg ik al een persboekje van de nieuwe collectie woonartikelen in mijn mailbox en doordat ik (wij) niet de ambitie heb om ons huis helemaal te gaan restylen en herinrichten vond ik het minder interessant dan het mailtje dat zojuist in mijn inbox verscheen. Er komt in april (nog 4 nachtjes slapen!) een hele nieuwe (kinder)textiel collectie en die is me toch leuk!

Een collectie bestaande uit schattige olifantjes en zachte kleurtjes voor de allerkleinsten en speelse gekke figuurtjes voor de grotere kindjes, die ik zo leuk vind dat ik er een blogje aan wilde besteden. De babycollectie houdt rekening met de drie R’s: Rust, Reinheid en Regelmaat, drie dingen die ik ook belangrijk vind voor de slaapomgeving van kleine Melle. Door gebruik van neutrale kleuren en niet al te drukke terugkerende vormen zal een baby omgeven door deze items niet overprikkeld raken, dat is fijn!

Twee setjes lakens en kussenhoezen voor in het ledikant uit de CHARMTROLL collectie. De lakens zijn niet alleen als laken te gebruiken, maar ook als dekbedovertrek (dus de deken kun je er ook in stoppen). Ik vind de set met stipjes helemaal leuk, helemaal in combinatie met het mooie bruine ledikant dat we hebben voor Melle.

Dit is een dekbed met super leuke olifantjes uit dezelfde CHARMTROLL collectie. Ik zou deze deken overigens niet als dekbed gebruiken (sowieso wordt het gebruik van dekbedden afgeraden) maar als speelkleed. Niet alleen handig voor in huis, maar ook voor in de tuin als het weer het straks toelaat. Hoewel het super leuk is om te zien hoe je baby de groene grassprietjes ontdekt gebruik je denk ik toch liever een deken om hem of haar op te laten spelen.

Bij deze setjes hoort ook nog een bedhemeltje. Zelf ben ik hier iets minder fan van en heb ik het liefst een langere hemel boven het bedje hangen, maar leuk is hij wel. Zoiets is dan misschien wel leuk voor boven de box, en de creatieveling naait zo een leuk wolkenstofje in de binnenkant en laat er wat knuffeldiertjes onder bungelen.

Deze omslagdoek hoort er dan ook bij, voor na het badderen of douchen. Maar ook hierin zijn we meer dan voorzien. Ik geloof zelfs dat Melle meer handdoeken heeft dan Reinoud en ik samen, dus als iemand het goed voor elkaar heeft dan is hij het wel. Dit handdoekje slaan wij dus even over, maar als je dan toch bezig bent voor in je kinderkamer kun je deze ook net zo goed nog even in de winkelwagen droppen.

Accessoires kunnen niet missen. Nieuw in de collectie is het olifantje. Het schaapje op de bovenste foto is al onderdeel van het assortiment, maar past ook heel goed in de neutraal gestylde babykamer (en is ook lekker zacht, heb ik al live in de winkel kunnen ervaren ;) ).

De collectie waar onder andere het gitaarkussen deel van uitmaakt heet THORINE. Het gitaartje zou zeker een leuke aanwinst zijn, om maar even te voorkomen dat er straks iemand met onze echte gitaren vandoor gaat – want die dingen aan de muur die zijn nu al donders interessant.

Maar ook een muzikale egel of sportieve hond zouden het goed kunnen doen in een stoere jongenskamer. Maar voor nu blijft Melle nog even dat lieve kleine baby’tje dat aan een tutteldoekje voldoende uitdaging heeft.

Vanaf april zijn deze items dus in de winkel te vinden! Met een Ikea op loopafstand sluit ik een tripje niet uit, zeker niet omdat er iemand binnenkort te groot is geworden voor zijn wiegje en de ledikant zijn intrede gaat maken in de slaapkamer. Overigens heb ik enkele items laatst al zien liggen in het filiaal in Groningen (o.a. het olifantendekbed) dus ik sluit niet uit dat ze ook al iets eerder bij jou in de buurt te krijgen zijn.

Ga jij voor veel kleur in de slaapkamer van je kindje, of ook voor Rust en Reinheid?

ikea charmtroll

Previous Post Next Post

You Might Also Like

11 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 maart 27, 2015 at 6:32 am

  Mooie natuurlijke kleuren en ik moet er nodig eens naar toe gaan en niet alleen om te shoppen maar ook even lekker eten ;-)

 • avatar
  Reply Monique | WritingMonique maart 27, 2015 at 8:25 am

  Ooh! Wat een fantastische collectie! Ik wil die gave kussens! Het speelkleed/deken met olifantjes is zo schattig!

 • avatar
  Reply Dineke maart 27, 2015 at 10:38 am

  Wat een super leuke spulletjes! Die knuffels zijn echt onwijs leuk :)

 • avatar
  Reply Manon maart 27, 2015 at 12:09 pm

  Wat ziet dat er leuk uit!

 • avatar
  Reply Laura maart 27, 2015 at 12:36 pm

  Ohhh daar zitten wel hele leuke dingen tussen! Vooral die olifanten deken en die twee setjes lakens!

 • avatar
  Reply Milou maart 27, 2015 at 4:37 pm

  oh my… Dit is toch wel een stuk beter dan die felle kleurtjes die ik eerst op de babyafdeling tegen kwam! Wat schattig is dit zeg… Wel heel fijn dat ik nu niet meer voor zachte printjes naar een een of ander duur merk moet kijken.

  • avatar
   Reply Jennifer maart 28, 2015 at 11:16 am

   Hema heeft ook neutrale kleurtjes en is ook niet duur. ;)

 • avatar
  Reply Rianne maart 28, 2015 at 7:53 pm

  Mooi, die zachte kleuren!

 • avatar
  Reply iooon maart 29, 2015 at 11:37 pm

  Ah veel leuker dan wat ze nu hebben liggen!

 • avatar
  Reply Malou maart 31, 2015 at 11:04 am

  Wat een leuke dingen!

 • avatar
  Reply Anneleen april 5, 2015 at 7:07 pm

  Ziet er allemaal zo schattig en knus uit! :)

 • Leave a Reply