Zwanger

Zwanger: 37 weken

Mijlpaal! Maandag was ik precies 37 weken zwanger en dat betekent dat de baby voldragen is! Ik mag bevallen! Dat betekent dus ook dat mijn zwangerschap op ieder moment ten einde kan zijn, en hoewel ik heel erg uitkijk naar het moment dat we onze baby mogen ontmoeten vind ik het ook wel jammer. En met het feit dat het ieder moment afgelopen kan zijn, ga ik vanaf nu per week updaten tot de baby er is!

Een paar maanden geleden had ik de verwachting dat de laatste loodjes zwaar zouden zijn. Dat je niet meer normaal kunt opstaan, niet meer normaal kunt lopen en jezelf als pinguïn door het huis verplaatst, dat het een komen en gaan zou worden van harde buiken en ik écht zou zitten wachten op de eerste tekenen van een beginnende bevalling.
In werkelijkheid hang ik overal en nergens uit, ben ik als een malle mijn verslagen aan het typen, worden er bijna non-stop wasjes gedraaid, opgehangen en gevouwen, moet de commode nog worden ingedeeld en ingeruimd en staat de vluchttas (die ik hopelijk niet nodig heb omdat ik thuis wil bevallen) stiekem ook nog niet helemaal klaar.

Afgelopen maandag hadden we de eerste wekelijkse controle (hoewel de vorige al twee weken geleden was) en direct daarna een liggingsecho. Eigenlijk hebben we niks bijzonders besproken omdat het gewoon allemaal heel goed gaat. Ik voel me lekker fit, heb geen last van vermoeidheid, slaap heerlijk, heel af en toe heb ik een harde buik, maar verder niks. Ik heb dan ook het gevoel dat ik eerder na de veertigste week zal gaan bevallen dan ervoor. We wachten gewoon rustig af. Mijn bloeddruk was heel netjes, zeker omdat ik ook tien minuutjes op de fiets had gezeten naar de verloskundige en mijn gewicht is ondanks het geschrans met Kerst keurig hetzelfde gebleven. Voor de aagjes, ik zit nu op +10 kilo precies. Daarna ging de verloskundige nog even voelen hoe de baby zich in mijn buik geparkeerd heeft en voor het eerst in al die weken ligt hij nu met zijn rug rechts en zijn beentjes en armpjes naar links. Ook constateerde ze dat hij niet meer zo hoog ligt, hoewel ik nog wel pijnlijke ribben heb en nog steeds niet heel diep kan inademen. Nog even onderin mijn buik voelen .. en jahoor! Meneer is ingedaald! Klaar voor lancering!

De liggingsecho stelde hierna niet zoveel voor, want van zijn hoofdje konden we weinig meer zien dankzij de indaling. Hij draaide nog even met zijn balletjes voor het echoapparaat, liet ons nog even een kijkje nemen in zijn neusgaatjes, smakte nog even wat met zijn lipjes en toen was de poppenkast weer dicht. De volgende keer dat we ons manneke zien is wanneer hij als een vies glibberig wurmpje op mijn buik ligt!! Met een echofoto van zijn neusgaatjes en mondje werden we gerust naar huis gestuurd. En met een nieuwe afspraak voor volgende week, die we vast en zeker gaan halen.


Buikfoto’s 37 wekenbeweeg met je muis over de linkerfoto om te zien hoe het er van voren uitziet!

Zoals jullie ook al hebben kunnen zien staat de box klaar in de woonkamer, dit keer inclusief de goede bodem, en ligt het mooie boxkleed dat we hebben gekregen erin te pronken. Het zal misschien nog wel eventjes duren voordat de baby ook echt in de box zal liggen (ja hè hè, hij moet eerst nog even geboren worden) maar ik ben er zelf echt super super super blij mee. In mijn plog hebben jullie al een voorproefje van de wasjes kunnen zien, die staan ook in de woonkamer omdat de temperatuur hier hoger is en ze sneller droog zijn en het gewoon ook heel erg leuk is om de hele dag tegen al die vrolijke kleertjes aan te kijken. De meubeltjes zijn van top tot teen schoongemaakt en alles begint zo langzamerhand zijn plek te vinden. Door al deze chaos is het ook in huis een drukke bende geworden, want door de was die in de woonkamer staat en de grote doos met het kraampakket dat eindelijk bezorgd is en alle spulletjes die we een plekje aan het geven zijn lijkt het erop alsof we chronisch ruimtetekort hebben.

Dus, de komende dagen wordt er flink gerommeld in huis, tussen het schrijven door. Want om eerlijk te zijn is het studiewerk nog niet helemaal klaar en dat maakt het allemaal nog wel een beetje spannend. Ik gaf al aan dat ik op het moment niet het idee heb dat de baby te vroeg geboren gaat worden, maar ook ik weet niet wat er in de tussentijd gebeurd is (moment van schrijven is 1 januari ’s middags), want wie weet ben ik nu wel een baby aan het uitpersen… Meer dan mijn best kan ik in dit geval niet doen en dus werken we nog even door tot het eindproduct er ligt.

En of dat eindproduct nou een paper is, of een baby … dat zal de tijd leren!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

22 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 januari 2, 2015 at 8:04 am

  Mooi kleed in de box.
  Fijn dat het met de baby goed gaat.
  Leuk om tijdens de controlles op de echo te zien wat de baby aan het doen is.

  Je ziet er zo goed uit en wens jullie heel veel succes Xoxo

 • avatar
  Reply Manon januari 2, 2015 at 9:10 am

  Ah je ziet er zo mooi zwanger uit! Ik was vanaf week 37 echt klaar met het wachten. Het zwanger zijn viel me op zich wel mee nog inderdaad maar dat wachten omdat je weet dat het nu mag en kan komen! Ik hoop op een baby in plaats van een paper ;)

  • avatar
   Reply Jennifer januari 2, 2015 at 5:25 pm

   Het wachten vind ik op dit moment ook het vervelendst .. of meer het niet weten wat er morgen gebeurt. Als de baby nou even een briefje zou sturen met de datum en tijd, dan weet ik wat zijn plannetje is en dan hoef ik niet iedere dag maar super ongeduldig op de bank te zitten.

 • avatar
  Reply Dionne januari 2, 2015 at 10:37 am

  Je buik is groot, maar er komt vast een heel lief hummeltje. Nog even wachten!

  • avatar
   Reply Jennifer januari 2, 2015 at 5:26 pm

   Ik vind het formaat nog wel meevallen, eerlijk gezegd. Ik verwacht ook geen reuzenbaby hoor!

 • avatar
  Reply Sylvia januari 2, 2015 at 10:42 am

  Ohh, wat spannend! Ik ziet hier gewoon de dagen mee af te tellen :P Damn, wat ga je makkelijk met die zwangerschap om, respect hoor! En je ziet er prachtig uit, dat vest is ook erg leuk :)

  • avatar
   Reply Jennifer januari 2, 2015 at 5:28 pm

   Ik heb ook wel heel veel geluk dat ik bijna geen kwaaltjes heb. Ik ben me er goed van bewust dat ik ook permanent aan de maagzuurtabletten had kunnen zitten, ’s nachts geen oog dicht had kunnen doen, veel harde buiken had kunnen hebben, bekkeninstabiliteit, lekkages, en noem maar op wat allemaal kan wat ik allemaal niet heb. Ik weet niet hoe ik erbij had gezeten als dit allemaal wel aan de hand was geweest en dat wil ik ook liever zo houden hoor!

 • avatar
  Reply Laura januari 2, 2015 at 10:43 am

  Fijn dat alles tot nu toe goed gaat en super leuk dat je nu wekelijks gaat updaten! Stiekem keek ik altijd wel een beetje uit naar je updates! En wat grappig, ik heb vandaag mijn mijlpaal van 12 weken ^^ haha. Ik mag nog wel even :P

 • avatar
  Reply Anneleen januari 2, 2015 at 10:52 am

  Wat heb je een prachtige buik! Nu wordt het echt spannend… ik kijk uit naar jullie prachtige zoon!

 • avatar
  Reply Malou januari 2, 2015 at 11:00 am

  Het komt nu wel echt dichtbij! Fijn dat alles nog steeds goed gaat :)

 • avatar
  Reply Jessica januari 2, 2015 at 11:00 am

  Spannend hoor de laatste loodjes! Al hoop ik wel dat je je schoolwerk kan afronden voor de baby komt :P

 • avatar
  Reply Stephanie januari 2, 2015 at 12:27 pm

  Succes met je studiewerk! En wat leuk om te lezen en de foto’s te zien. Zet ‘m op!

 • avatar
  Reply S. januari 2, 2015 at 12:46 pm

  Die extreme vermoeidheid, die kwam bij mij pas de allerlaatste dagen. Heb ooit eens iets gelezen van: ‘een vrouw wéét wanneer ze bijna gaat bevallen, namelijk wanneer ze alleen nog maar kan denken aan de geboorte en al bijna in een andere wereld leeft, die van als het kind er is.’ (maar dan mooier gezegd :)) Wel, ik geloofde dat toen niet, maar bij mij was het wel zo. Je voelt het, zowel met je geest als je lichaam.

  • avatar
   Reply Jennifer januari 2, 2015 at 5:30 pm

   Maar is dat een ervaring die je achteraf hebt, of voelde je op het moment zelf ook echt dat het eraan zat te komen? Want in dat geval ga ik nog even een blokje om..

 • avatar
  Reply Rosie januari 2, 2015 at 2:24 pm

  Wauw wat zie je er prachtig uit zeg! Echt, wat ben je mooi zwanger! Ik wens je veel sterkte voor de laatste weekjes met je studie en het wachten op de baby :)!

  xxx Rosie

 • avatar
  Reply Kim januari 2, 2015 at 9:29 pm

  Wat ben je prachtig zwanger zeg en wat gaat de tijd hard! Het lijkt nog
  steeds vorige week dat je aankondigde op je blog dat je in verwachting was. Heel erg spannend allemaal.

 • avatar
  Reply Yara januari 3, 2015 at 9:13 am

  Oh meid, wat ben je mooi zwanger! Daar kunnen veel mensen jaloers op zijn, hihi. Ik kan stiekem niet wachten om jullie kleine kroost te mogen zien. ♥

 • avatar
  Reply Claudia januari 3, 2015 at 12:50 pm

  Je bent al op 37 weken. Ik weet nog dat je het bekend maakte op je blog. Ik was toen echt blij verrast. Ik ga je de laatste weekjes zeker even volgen, want ik vind het ook heel erg spannend :)

 • avatar
  Reply Sab januari 5, 2015 at 9:46 am

  Wat leuk dat t goed gaat en dat je er zo nuchter instaat. Voordeel van een student zijn, ten opzichte van een “ouder persoon” i guess?!

  Waar heb je dat superleuke vest vandaan?

  • avatar
   Reply Jennifer januari 5, 2015 at 12:19 pm

   Die komt uit New York, gekocht bij Target.

  Leave a Reply