Zwanger

Waarom de baby nog niet komt …

De baby lijkt nog geen haast te hebben om alvast geboren te worden en daar heeft hij vast en zeker zijn redenen voor. Naast dat een eerste baby vaker pas na 40 weken zwangerschap geboren wordt dan ervoor en dat veertig weken maar een gemiddelde is natuurlijk..

bron afbeelding

 • Mijn deadlines zijn bijna voorbij en de baby gunt het me om ze te halen. Ik had voor de Kerst klaar willen zijn maar je zult zien dat er altijd onvoorziene zaken de hoek om komen kijken om het allemaal nog maar even extra spannend te maken. Zo ook nu. Gelukkig is mijn baby zo lief om nog heel eventjes te blijven zitten. Let maar op, na mijn laatste deadline zal ik het wurmpje er wel eventjes uitwerken.
 • Het schijnt ook zo te zijn dat vrouwen onbewust hun bevalling uit kunnen stellen als zij nog een ‘stessmoment’ moeten doormaken. Dus ondanks dat ik ongeveer de hele dag super relaxed op mijn gat lig te typen is er in mijn buik een duiveltje mijn baby aan het influisteren dat hij nog heel, heel, heel eventjes moet blijven zitten.
 • Mijn baby zou net zoals ik van een strakke planning kunnen zijn. Due date is due date, en 19 januari blijft staan.
 • Of hij is gewoon net zo lui als z’n moeder. Stel je voor dat je straks moeite moet doen en eerst je keel open moet gooien voordat er iemand door heeft dat je honger hebt, en het dan ook nog niet eens vanzelf je buikje binnenstroomt … en het er dan ook nog eens uit moet aan het eind van de rit.
 • Het mutsje dat ik voor hem wil haken is nog niet af en dat moet natuurlijk wel eerst nog gebeuren.
 • De albumpjes voor de kraamvisite-foto’s zijn nog niet bezorgd.
 • Ik moet mijn teennagels nog knippen en lakken. Ik twijfel nog tussen klassiek rood of babyblauw. In dat laatste geval weet de VK alvast dat ze beschuit met blauwe muisjes krijgt.
 • Zondag eten we patat en daarvan smaakt het vruchtwater zo lekker. Kind van z’n ouders hè…
 • Uitspraak die ik ook al vaker heb gehoord: “De baby komt gewoon op zijn verjaardag!”

Maar wat ons betreft is die verjaardag morgen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • avatar
  Reply Tineke januari 8, 2015 at 6:21 am

  Kún jij je teennagels nog lakken dan? :D en ik snap best dat die baby er nog noet uit wil zonder dat babymutsje… Dan zou ik ook nog even binnen blijven!

  • avatar
   Reply Jennifer januari 8, 2015 at 10:50 am

   Jazeker kan ik dat nog. :) Niet gedacht, maar in plaats van naar een nagelsalon doe ik het zelf nog wel even hoor. :P

 • avatar
  Reply chucky1012 januari 8, 2015 at 6:29 am

  Dat jij nog bij je teennagels kunt om ze te lakken…..
  Het mutsje voor de baby komt wel op tijd af.
  Rustig afwachten…….. de baby komt wel.

  Xoxo

 • avatar
  Reply iooon januari 8, 2015 at 6:53 am

  Of hij wacht op een mooie datum als 15-1-15

 • avatar
  Reply Nelleke januari 8, 2015 at 8:41 am

  Hahahaha, ik lig in een deuk over je teennagels lakken uitspraak! ;-) grapjas. Volgens mij heeft jullie kleine het daar nog wel naar z’n zin. Bij zijn grappige, soms patat etende moeder, met dat lekkere vruchtwater en de mooie gelakte teennagels.

 • avatar
  Reply Veerlez januari 8, 2015 at 9:00 am

  Kan je nog bij je teennagels dan? ;)
  Ondanks dit hele lijstje snap ik niet dat de baby blijft zitten, zo’n leuke en grappige moeder, daar wil je toch meteen naar toe? ;)

 • avatar
  Reply Debby januari 8, 2015 at 9:28 am

  Haha, hij komt op zijn verjaardag. Veel eerste baby’s in mijn omgeving doen dat echt, hihi! Succes nog even, en met je deadlines doorkomen :)

 • avatar
  Reply Anne januari 8, 2015 at 9:31 am

  Oh oh, wat ontzettend spannend :) Ik wacht af, ben zo benieuwd!

 • avatar
  Reply Anneke januari 8, 2015 at 10:06 am

  Mijn zus is alle vier de keren 2 weken over tijd gegaan. Poeh, dat lijkt me echt helemaal niks. En nu is het gewoon afwachten he… Je kunt er zelf zo weinig aan doen.

  • avatar
   Reply Jennifer januari 8, 2015 at 12:35 pm

   Ik ben zelf ook 10 dagen na de uitgerekende datum ter wereld gekomen en dat afwachten lijkt me inderdaad helemaal niks. Maar inderdaad, dat is wel het enige wat je kunt doen. En misschien een beetje het lot tarten door beschuit met muisjes te eten als lunch. :P

 • avatar
  Reply Diana Carlton januari 8, 2015 at 11:37 am

  hahaha leuk geschreven! Dat afwachten vond ik echt killing. Tot de 37 weken ging het prima, maar vanaf de 37 weken werd ik ongeduldig. Elke avond ging ik naar bed en zei tegen de baby “morgen kom je hé?”. Uiteindelijk vond hij het nodig om mijn nachtrust al vroeg te storen, want midden in de nacht braken mijn vliezen. Succes met de laatste loodjes!

 • avatar
  Reply Betty januari 8, 2015 at 12:13 pm

  Haha leuk! Frustrerend he, dat je niet weet wanneer Mini eruit wil? Ik kon best wachten, maar wilde gewoon weten wanneer het zou gebeuren! Uiteindelijk heeft mijn Uk zich aan de afspraak gehouden: hij kwam netjes op de uitgerekende datum. Net zo stipt als zijn moeder, dus houd jij ook de 19e maar goed in de gaten!

 • avatar
  Reply Nicole januari 8, 2015 at 1:24 pm

  Haha heerlijk stukje.. Maar uh teennagels lakken? Tell me hoe doe je dat?

  • avatar
   Reply Jennifer januari 8, 2015 at 1:28 pm

   Met nagellak. ;)

   Been opzij gooien en dan naar je toe buigen.

 • avatar
  Reply Milou januari 8, 2015 at 1:27 pm

  Haha leuk lijstje! De helft is natuurlijk klinklare onzin, maar ik geloof zeker dat je stresshormonen ervoor zorgen dat de baby nog even op zich laat wachten.

 • avatar
  Reply Jessica januari 8, 2015 at 2:28 pm

  Succes nog met de laatste loodjes!
  Volgens mij is het je gegund dat je eerst je schoolwerk mag afmaken :P

 • avatar
  Reply Manon januari 8, 2015 at 2:29 pm

  Jaaaa, de 19e is een mooi en goed getal. Enne.. Als het nog lukt met die teennagels, ik zou voor blauw gaan!

 • avatar
  Reply Malou januari 8, 2015 at 7:07 pm

  Haha, wat een leuk artikel! Babyblauwe teennagels zijn wel heel leuk :)

 • avatar
  Reply Andrea januari 8, 2015 at 8:37 pm

  Hahaah super leuk! Succes met de laatste loodjes! & je deadlines!

 • avatar
  Reply Anneleen januari 8, 2015 at 10:23 pm

  Haha leuk om te lezen! Wat wordt het spannend nu… Ik kan niet wachten om jullie mooi wurmpje te zien ;)

 • avatar
  Reply Bibiane januari 8, 2015 at 11:25 pm

  Ik heb heel smakelijk moeten lachen om je blogje :) (met buikpijn als gevolg, dochterlief vond het blijkbaar ook heel leuk… :p )
  Teennagels lakken lukt mij niet meer…. :p volgende week maar eens een voetmassage laten doen

 • avatar
  Reply Suzanne januari 10, 2015 at 10:07 am

  Ik denk dat hij ook gewoon op z’n verjaardag komt! Maar ik vind het wel spannend! Hou alle Social Media kanalen in de gaten! Hihi

 • avatar
  Reply Sandra januari 11, 2015 at 5:03 pm

  Haha geweldig artikel en ook ik trok even mijn wenkbrauwen op bij ‘teennagels lakken’ … ?! Dat lukt mij met mijn 35 weken nauwelijks! Met heel veel pijn en moeite misschien wel, maar precies daarom laat ik het maar voor wat het is. Toch grappig dat de kleine man 10 dagen voor je uitgerekende datum is gekomen! :D Heb je al je deadlines gehaald? En is het babymutsje af? ;)

 • Leave a Reply