Do It Yourself, Naald en draad, Zwanger

Gehaakte babydeken

Al een aantal weken lag mijn grote trots op een kastje in de woonkamer te wachten op de uiteindelijke bestemming en met nog vier weken te gaan tot de due date mag hij binnenkort dan eindelijk in gebruik worden genomen. Voor onze baby haakte ik een mooie deken, een project waar ik op tijd mee begon, omdat ik erom bekend sta dat dit soort dingen altijd halverwege in een hoekje verdwijnen. Behalve dit keer!

babydeken

Het begon allemaal met een snuffelronde op pinterest naar leuke dingen om te maken voor een baby. Ik dacht eerder aan mutsjes, sokjes, knuffeltjes en dat soort kleine projectjes, maar stuitte al snel op zelfgemaakte dekens. Tegenwoordig mag je een babybed niet meer opmaken met een normaal dekbed en de alternatieven die in de winkels liggen kennen ook hun prijskaartje. Het idee van een deken ging niet meer uit mijn hoofd en zodoende ging ik op zoek naar het leukste patroon. Aanvankelijk vond ik een chevron patroon met scherpere hoeken (zie linksboven in de afbeelding hieronder) maar besloot voor een patroon met wat zachtere golfjes te gaan.

Klik hier voor het patroon dat ik gebruikte.

Maar doordat ik zo vroeg begon met het haken bleek de babydeken ook sneller af dan nodig. Vlak na de verhuizing haakte ik de laatste toeren en daar baalde ik stiekem wel een beetje van. Ik zag mezelf al hoogzwanger als een zeekoe op de bank zitten, hakend als een bezetene en tijdens de eerste weeën nog even snel die laatste draadjes afhechten. Uiteindelijk was het wachten op het bedje en de box, zodat ik mijn trots dan eindelijk in de woonkamer kon exposeren.

Zodoende kan ik jullie dan ook nu pas het eindresultaat showen.

Ik ben me ervan bewust dat het bedje lager opgemaakt moet worden voor de baby, maar dan bleef er zo weinig deken over voor de foto.

Ondertussen is het misschien maar goed dat ik de babydeken zo vroeg al af had, want inmiddels zit ik nog druk aan een essay’s en doe ik tussendoor nog wat vertaalwerk. Waarschijnlijk haak ik last minute nog een paar mutsjes die nog op mijn pinterestbord staan, maar ik denk dat het daar voorlopig ook wel bij blijft.

Nu moet ik nog even wachten tot het baby’tje die de deken in gebruik gaat nemen klaar is voor lancering.

Hoe vind jij het eindresultaat?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • avatar
  Reply Tineke januari 6, 2015 at 6:33 am

  Ik vind hem heel mooi geworden!! Zelf kan ik absoluut niet haken, en heb totaal geen geduld om het te leren, maar daar baal ik wel van als ik zulke mooie dingen zie..

 • avatar
  Reply Anneleen januari 6, 2015 at 7:52 am

  Wat heb je dit mooi gemaakt!

 • avatar
  Reply chucky1012 januari 6, 2015 at 8:10 am

  Het is prachtig ;-)

  Xoxo

 • avatar
  Reply Linda januari 6, 2015 at 8:52 am

  Wow, die is mooi geworden hoor! Vind het altijd zo knap als iemand het geduld heeft om zoiets te haken.

 • avatar
  Reply Sylvia januari 6, 2015 at 8:53 am

  Wat leuk! Moeten flink wat uurtjes in hebben gezeten :)

 • avatar
  Reply Malou januari 6, 2015 at 9:10 am

  Wauw, wat mooi! Echt knap gedaan :)

 • avatar
  Reply Joyce januari 6, 2015 at 10:06 am

  Mooi geworden Jennifer! Mijn moeder is er eentje aan het breien voor mijn kleine meid in de kleuren van de babykamer :D

 • avatar
  Reply Milou januari 6, 2015 at 10:20 am

  Superschattig! Die wil ik ook gaan maken voor mijn baby ooit.

 • avatar
  Reply Debby januari 6, 2015 at 10:36 am

  Wauw super mooi meis, een dekentje van liefde om ‘m onder te leggen <3

 • avatar
  Reply Natasja januari 6, 2015 at 10:37 am

  Wat mooi en netjes gedaan zeg! Ik haakte ooit van die Amigurumi-poppetjes maar daar ben je een stuk sneller mee klaar :-)
  Hoeveel bolletjes garen heb je voor deze deken gebruikt?

 • avatar
  Reply Odile januari 6, 2015 at 10:38 am

  Wat een mooie deken! Ik heb nog nooit gehaakt maar misschien moet ik me er toch maar eens aan wagen!

 • avatar
  Reply iooon januari 6, 2015 at 2:24 pm

  Super mooi!!

 • avatar
  Reply Bibiane januari 6, 2015 at 4:13 pm

  Het dekentje is super leuk geworden! En, nu begin ik te stressen…. Heeeeeel lang geleden (als in: ik was nog geen 20 weken zwanger), besloot ik aan slofjes te beginnen… Die nog steeds niet af zijn. Idem met het mutsje. En de wol voor het deken kocht ik gisteren pas…. Yaykes….

 • avatar
  Reply Joanna januari 6, 2015 at 4:29 pm

  Wauw, wat mooi! En wat bijzonder dat je iets hebt gemaakt voor je kindje, dat is later zeker een mooi aandenken. =)

 • avatar
  Reply anouk januari 6, 2015 at 4:56 pm

  superleuk!!!

 • avatar
  Reply Manon januari 6, 2015 at 5:41 pm

  Wat een mooi schattig dekentje!

 • avatar
  Reply Els januari 6, 2015 at 11:21 pm

  Wow, wat mooi!

 • avatar
  Reply Martina januari 7, 2015 at 10:44 am

  Wauw knap gedaan hoor!

 • avatar
  Reply Laura januari 7, 2015 at 11:15 am

  De deken is echt heel mooi geworden! Ik wil ook graag een dekentje gaan haken (of 2) voor onze baby. Maar dan moeten we eerst weten wat het wordt, anders is het ook zo onhandig haha xD

  • avatar
   Reply Jennifer januari 7, 2015 at 2:42 pm

   Je kunt ook een neutrale deken maken. ;) Maar ik snap het inderdaad wel hoor, ik heb ook gewacht tot we het geslacht wisten want ik vond babyblauw (of babyroze) toch de leukste kleuren.

 • avatar
  Reply Dionne januari 9, 2015 at 5:17 pm

  Wauw! Wat mooi! Heel tof!

 • avatar
  Reply Bertine januari 9, 2015 at 9:40 pm

  hoi, ik heb net je blog ontdekt, hij is leuk! en wat heb je dat dekentje enorm gaaf gemaakt. knap hoor! succes met je laatste loodjes!

 • avatar
  Reply Sandra januari 11, 2015 at 4:42 pm

  Wat is ie mooi geworden! Ik wou dat ik kon haken! Ik moet nog steeds een dekentje kopen waar ik tevreden mee ben, maar inderdaad die prijskaartjes zijn ook niet niks!
  En inmiddels ligt je kleine hummeltje er al onder! Wat fijn! Gefeliciteerd!

 • Leave a Reply