Zwanger

Zwanger: 27 & 28 weken

Twee weken, een verhuizing en heel wat getrappel verder is het weer tijd voor een update. In de medische wereld heeft ons kindje wanneer hij nu geboren zou worden een goede overlevingskans, maar ik hoop dat hij zich nog minstens tien weken met mijn ingewanden weet te vermaken.

27 weken

WIE HAALT MIJN KIND UIT MIJN RIBBEN? – Het leek wel of meneer van de één op de andere dag besloten had dat het best leuk zou zijn om een beetje hoger te gaan gymnastieken en mijn ribben als rekstok te gebruiken. Ik heb echt dagenlang een beurs gevoel gehad en kon me op een gegeven moment geen houding meer geven. En ondanks dat hij nog genoeg ruimte in mijn buik heeft om te draaien ligt hij wel meestal met z’n voetjes naar boven. Hij is het voetballen met m’n blaas gelukkig dus even zat geworden, maar heeft dit omgeruild voor harde trappen in m’n ribben. Zei iemand obstipatie? Na vier dagen wist ik pas écht wat een opgeblazen gevoel was en tel daar die beurse ribben bij op en je snapt dat ik vond dat ik het even heel zwaar had.

Ook gingen we nog even op controle. En ik weet niet of het de obstipatie was, of dat ik dit echt op eigen kracht voor elkaar heb gekregen … maar ten opzichte van twee weken geleden was er weer een kilootje bij. Ik las dat vanaf dit moment de gewichtstoename in een stroomversnelling komt, dus dit kon wel goed kloppen. Ik zit tot nu toe op +4 kilo. Verder kon de verloskundige ook voelen hoe de kleine in mijn buik lag, en ik had het op de fiets naar de praktijk al een beetje gevoeld, maar hij had zich weer eens omgedraaid en lag nu in stuit. Dat maakt gelukkig op dit termijn nog niks uit en daar maak ik me ook niet druk om, want ik voel hem eigenlijk meestal rechtsboven tegen mijn ribben trappen en bijna nooit meer onderin (yes, m’n schaambeen wordt gespaard), dus ik ga ervan uit dat hij weet wat de beste manier is om zijn escapade te maken. Head first! Eenmaal thuis was hij al lang en breed weer omgedraaid en kon het ribbentrappen weer beginnen, lekker stiekem wanneer niemand het ziet…


« 27 weken || 28 weken »

28 weken

Afgelopen maandag hebben we een nieuwe mijlpaal bereikt, het derde trimester is namelijk aangebroken! Vanaf nu mag ik dan echt klagen want nu wordt het zwaar, zeggen ze. Ik kan je vertellen dat de behoefte om te slapen er de afgelopen dagen inderdaad alleen maar groter op geworden is. Dit had natuurlijk alles te maken met de verhuizing die er lichamelijk toch wel erg heeft ingehakt. En niet alleen die vermoeidheid breekt me op, ook de pijn in mijn ribben is ’s avonds soms niet te doen en ik word er ook echt moe van. Aan het eind van de dag kan ik ook echt niet meer zitten, maar lig ik languit zodat meneer niet met z’n trappelvoetjes bij mijn ribben kan komen (zittend kan hij dit wel, auw!). Ik lig de laatste dagen (nogmaals puur uit zelfbescherming) als een walrus op de bank.

En nu de verhuizing achter de rug is zie ik de komende maanden ook veel concreter voor me. Best spannend, maar ik heb er ook echt wel zin in. Er moet nog veel opgeruimd en weggewerkt worden in huis en ook staat alles nog niet op zijn plek. Daarnaast moeten alle spulletjes die we bij onze ouders op zolder hebben verzameld ook nog deze kant op komen en stiekem kan ik daar ook niet meer op wachten, maar nog even geduld.. Alles op z’n tijd.
Op de studie gaat het ook allemaal zijn gangetje. Ik loop mooi op schema en de onderzoeken waar ik aan mee werk gaan lekker. Er is nu een kleine pauze doordat er drie weken lang tentamens zijn (ik heb voor het eerst geen tentamens, HEERLIJK!) en ik maakte me vooraf een beetje druk om drie weken niks doen. Maar nu ik zo moe ben van de verhuizing vind ik het wel lekker dat ik deze week even lekker niks hoef zodat ik een beetje bij zinnen kan komen.

Oh en die zwangerschapsdementie, laten we het daar ook maar even niet over hebben? Ik ben echt een gatenkaas. Ik kan niet meer onthouden waar ik de huisvuilpas had opgeborgen, ik vergeet bij het inleveren van de sleutel van mijn studentenkamer mijn diepvriesproducten mee te nemen, ik vergeet te antwoorden op whatsappjes, ik vergeet spullen mee te nemen die best wel belangrijk zijn om bij me te hebben op dat moment …

En verder gaat het gewoon helemaal goed!

lees hier de vorige zwangerschapsupdate!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

19 Comments

 • avatar
  Reply chucky1012 oktober 30, 2014 at 7:12 am

  Je ziet er heel goed uit! Mooie foto’s.
  Fijn dat je nu ook uit kan rusten en de verhuizing achter de rug is.
  Men vergeet vaak dat het na zo een verhuizing nooit rustig is en er niets te doen is.
  Maar wel….. dus spullen uitpakken,schoonmaken, in de juiste kasten plaatsen. Als dat eenmaal achter de rug is heb je het weer rustig. Probeer toch een uurtje overdag uit te rusten.
  Ik begrijp het heel goed dat er dingen zijn die je vergeet.
  Probeer alles goed na te kijken en op te schrijven daar zijn die hele handige notitieboekjes voor en die zijn niet duur.

  Fijne dag Xoxo

 • avatar
  Reply Anneleen oktober 30, 2014 at 8:01 am

  Oh wauw wat heb je een mooie buik! Je straalt helemaal! Fijn dat het zo goed met je gaat. Rust maar lekker uit nu want zo’n verhuis lijkt me wel erg vermoeiend!

 • avatar
  Reply Tineke oktober 30, 2014 at 8:03 am

  Het gaat zo hard nu! Die pijn in m’n ribben kan ik me nog heel goed voor de geest halen, zo’n naar gevoel! Ik had de mazzel dat de baby al sinds een week of 34 volledig ingedaald ligt, dus de trappen zijn nu wat lager. Af en toe nog steeds in m’n ribben hoor, maar het doet al lang niet zo’n pijn meer. Respect dat je nog zo goed bezig bent met school! Gaat vast helemaal goed komen!

 • avatar
  Reply Manon oktober 30, 2014 at 8:43 am

  Jeeej, je groeit!!!! Mooi buikje heb je nu al… En het derde trimester valt hier wel mee hoor, ja het is allemaal lichamelijk wel wat zwaarder maar om daar nou dagelijks over te klagen? Nee, niet zoveel last van haha. Succes :D

 • avatar
  Reply Daphne oktober 30, 2014 at 9:05 am

  Wauw, wat ben jij mooi zwanger zeg! Had me eigenlijk helemaal niet gerealiseerd dat die trappen zo pijnlijk kunnen zijn. Iedereen doet altijd alsof het het meest schattige iets op de hele wereld is haha!

 • avatar
  Reply Dionne oktober 30, 2014 at 9:23 am

  Je buik groeit hard!

 • avatar
  Reply Claudia oktober 30, 2014 at 10:34 am

  Wauw je hebt echt een buikje! Echt bijzonder om te zien hoe zo´n kindje groeit in je buik. Spannend :)

 • avatar
  Reply Joyce oktober 30, 2014 at 12:18 pm

  Groeispurt! Mooi buikje heb je en lekker dat je nu even vrij bent. Geniet lekker even van je rust! X

 • avatar
  Reply Malou oktober 30, 2014 at 12:31 pm

  Wauw, het derde trimester al! Die pijn in je ribben is inderdaad vervelend.
  Mooi buikje heb je :)

 • avatar
  Reply Manon oktober 30, 2014 at 4:08 pm

  Wat een mooi buikje heb je en je ziet er trouwens erg goed uit!

 • avatar
  Reply Manon oktober 30, 2014 at 4:51 pm

  Leuke update! Je buik ziet er mooi uit :) Wel een eigenwijsje om steeds in je ribben te trappen en om te draaien voordat je naar de verloskundige gaat. Lekker wennen in jullie nieuwe huisje!

 • avatar
  Reply saskia oktober 30, 2014 at 6:31 pm

  Wat ben je mooi zwanger, erg mooie foto’s! Wat vervelend trouwens dat trappen :-(

 • avatar
  Reply Debby oktober 30, 2014 at 6:39 pm

  Aaah Jen je ziet er echt prachtig uit, wauw! <3 Gelukkig gaat alles helemaal goed, en ach, om die vergetelijkheid kun je lekker lachen toch ;)

 • avatar
  Reply Odile oktober 30, 2014 at 8:04 pm

  Echt een goed verschil te zien! Mooie mommy to be!

 • avatar
  Reply Jessica oktober 30, 2014 at 9:51 pm

  Je blijft een mooi buikje hebben. Succes met de blauwe ribben overleven.
  Leuk om weer een update te lezen en nu lekker uitrusten in jullie huisje!

 • avatar
  Reply Inge oktober 31, 2014 at 10:27 am

  ah, die obstipatie, ik heb er ook helaas last van… ik kon zelfs bijna niet meer zitten van de pijn, liggen idem, alles eigenlijk, ondertussen is het wat beter.
  En bij mij zit ze ook altijd bovenaan, links wel :)
  En 4 kg nog maar, dat is echt niks! Ik dacht dat ik niet veel bijkwam ;)

 • avatar
  Reply Anna oktober 31, 2014 at 10:37 am

  Wat een mooie foto’s van jou! En dat lijkt me echt zwaar, telkens die trappen tegen je ribben. Au!

 • avatar
  Reply Miriam oktober 31, 2014 at 1:29 pm

  Mooi hoor, geniet ervan!

 • avatar
  Reply Gwen november 3, 2014 at 8:46 am

  Wordt een echte ronde buik nu, mooi!!! En zo fijn dat er nu een beetje rust komt bij jullie doordat de verhuizing achter de rug is. Lekker overgeven aan het zwanger zijn nu mop :) Het laatste termijn schiet zo voorbij (en is idd zwaaaaaaaaaaaaaaaaaaar hihi).

 • Leave a Reply