Zwanger

Zwanger: 23 & 24 weken

Vandaag is het weer tijd om vol trots mijn steeds dikker wordende pens weer even te showen. Ik dacht met 15 weken al “help, ik word dik” maar als ik nu al naar het verschil kijk dan denk ik alleen maar “ach, je had je niet zo aan moeten stellen, nu ben je pas dik!” en die buik moet alleen nog maar groter en groter de komende 16 weken.

23 weken

En daar kwam de buik. Vanaf deze week begon mijn buik op te vallen in mijn dagelijkse outfits (op de buikfoto’s draag ik geen jasjes en vestjes). Lekkere timing, want deze week had ik ook e eerste presentatie en kwam ik natuurlijk niet onder de starende ogen van mijn studiegenoten uit.

De eerste poging tot knuffelen met het toilet heb ik ook gedaan. Ik zeg poging tot, want ik kwam niet eens tot het toilet. En daarna heb ik met een grote grijns de gang en het toilet van mijn schoonouders even gedweild en gepoetst. Ik had het niet aan voelen komen en voelde me prima, dat was wel even een vreemde gewaarwording. Als ik buikgriep heb of te veel gedronken dan kan ik vanalles in mijn keel steken, maar kotsen .. dat wordt ‘m niet. Dus dit was echt een unicum, en dan ook nog zo’n spuiter, oké too much information. ;)

Dat we een huisje hebben gevonden wisten de meesten al, maar ik ben er zo blij mee dat ik het nog een keer wil vertellen. Eindelijk een plekje waar ik ons en de baby in mijn dagdromen kan plaatsen, waar ik mezelf al met poepluiers rond zie lopen, me druk kan maken om waar ik wat wil neerzetten of opbergen en welke kleur toilet- en douchematten we nemen….


« 23 weken || 24 weken »

24 weken

Wacht even hoor, er zit wat in de weg. Het mag dan weinig in het zicht zijn (sommige mensen die het nog niet wisten vroegen zich al af of ik te vaak bij de snackbar zat), maar voor mij is dit al een hele buik. Ik word al moe als ik eraan denk dat er nog een veel grotere toeter voor komt. Dat hij wel degelijk gegroeid is wordt bewezen door de geniale actie van mijn vriend die hem aan de kant probeerde te drukken omdat hij dacht dat er een tas tussen ons in hing tijdens een knuffel.

De uitzet is op enkele kleine dingen als thermometers, babyshampoo, een haarborsteltje, nagelschaartje en flessen + toebehoren compleet. We zijn het overzicht nog een beetje kwijt omdat alles nog overal en nergens gestald is, maar gelukkig duurt het niet lang meer en dan krijgt dat ook allemaal een plekje.

De baby groeit goed. We deden mee aan een echo tijdens een echo-examen op de Hanze Hogeschool en de metingen die gedaan waren lagen keurig op schema. En het was nog steeds een jongetje, gelukkig, want in mijn dromen zijn er de afgelopen weken al heel wat baby’s omgewisseld en piemeltjes verdwenen. Wat ook mooi was om te zien was hoe beweeglijk hij is, de hele dag is hij bezig. Krijg ik geen schop dan voel ik wel dat meneer aan het kijken is hoe lang zijn beentjes zijn – en hij komt nog net niet bij mijn ribben, lekker puh!


Kleertjes netjes gesorteerd op maat. ’t Past niet meer!


En de kinderwagens staan ook nog op stal.

Nog maar 16 weken wachten tot hij er is en stiekem kan ik niet wachten!

De vorige zwangerschapsupdate

Previous Post Next Post

You Might Also Like

25 Comments

 • avatar
  Reply Manon oktober 1, 2014 at 2:19 pm

  Ah ja je krijgt nu echt al een mooi buikje hoor! En nu kun je ook snel beginnen aan het kamertje, allemaal zo leuk!!!

 • avatar
  Reply Iris oktober 1, 2014 at 2:36 pm

  Wat onwijs fijn dat jullie een huisje gevonden hebben waar je binnenkort alles op orde kunt maken en alle spulletjes bij elkaar kunt verzamelen:)

 • avatar
  Reply Tineke oktober 1, 2014 at 2:37 pm

  Ja, je buik gaat al hard! Ik weet nog dat ik met 20 weken ook dacht dat ik al een flinke buik had, maar als ik het vergelijk met nu… Dan stelde het niks voor! Die starende medestudenten lijken me ook wel een beetje vreemd, wat dat betreft ben ik blij dat ik tijdelijk niet naar school ga!

 • avatar
  Reply chucky1012 oktober 1, 2014 at 2:48 pm

  Wat zie je er goed uit!
  Begrijpelijk dat nu de buik wat in de weg gaat zitten.
  Mooie uitzet en jullie hebben nu zoveel.
  Heb je voor de kinderwagen al een regenkap? Heb je wel nodig in de winter voor over de kinderwagen.
  De misselijkheid hoort erbij en dat gaat wel over.
  Goed van je dat je nog studeert. Eindelijk binnenkort de sleutel van jullie eigen stekje.
  Fijn dat jullie je ook met de woninginrichting kunnen bezig houden.

  Xoxo

  • avatar
   Reply Jennifer oktober 2, 2014 at 10:13 am

   Ja, regenkap hebben we ook! Dankjewel voor de tip. :)

 • avatar
  Reply Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla oktober 1, 2014 at 2:57 pm

  Probeer er zoveel mogelijk van te genieten. Zwanger ben je niet altijd hey kindje daarentegen heb je wel tijd bij je ;-)

 • avatar
  Reply Beautydagboek oktober 1, 2014 at 4:05 pm

  Wat leuk om zo de veranderingen te zien van je buik, je ziet er prachtig uit Jennifer! Fijn om te zien dat je al goed voorbereid bent en al heel wat spulletjes in huis hebt. Veel spullen moet je verzamelen niet? Ik weet wel dat ik het destijds ontzettend leuk vond om alles bij elkaar te krijgen. Bij de tweede had ik alles al, dus dat scheelde een hoop werk ;).

  • avatar
   Reply Jennifer oktober 2, 2014 at 10:10 am

   Inderdaad veel spullen, maar nu we bijna jarig zijn en iedereen nog vraagt wat we nodig hebben, dan staat er eigenlijk niet echt iets zinnigs meer op het lijstje wat je voor je verjaardag kan vragen. (Haha, ooit iemand kraamverband gehad voor de verjaardag?)

 • avatar
  Reply Laura oktober 1, 2014 at 4:11 pm

  Wat krijg je al een mooi buikje zeg! Ontzettend leuk om het zo lekker te zien groeien. En deze updates zijn ook altijd fijn om te lezen!

 • avatar
  Reply Jessica oktober 1, 2014 at 4:49 pm

  Je hebt echt een mooi buikje!
  Leuke update.

 • avatar
  Reply Simone oktober 1, 2014 at 5:11 pm

  Fijn dat jullie een huisje hebben gevonden! Je hebt een mooie buik hoor!

 • avatar
  Reply Lauriëtte oktober 1, 2014 at 5:55 pm

  Wat een leuke update! Prachtige foto’s, je straalt helemaal. Jullie zijn goed bezig met de voorbereidingen! Geniet van deze tijd!

 • avatar
  Reply Anneleen oktober 1, 2014 at 6:26 pm

  Wat heb je een mooie buik! Je ziet er heel gelukkig uit! :)

 • avatar
  Reply Elisse oktober 1, 2014 at 7:15 pm

  Wat een mooie buik! Ik volg je updates eigenlijk altijd, maar reageer bijna nooit. Wil je dit toch even laten weten omdat ik blij word van je gezellige posts (al was die info over de omhelzing met het toilet nu ook weer niet nodig ;-) ) en het feit dat je zo goed kan merken hoe de kleine spruit nu al zo ontzettend veel liefde krijgt!

 • avatar
  Reply Laura oktober 1, 2014 at 8:10 pm

  Wauw, Jen! Mooie buik joh! Blij dat alles zo goed gaat! Ik kom echt binnenkort eens langs maar ik ben zo druk

  • avatar
   Reply Jennifer oktober 2, 2014 at 10:09 am

   Alles op z’n tijd. ;) We wonen in november in ons nieuwe huisje, dus je mag ook dan langskomen als dat beter uitkomt hoor!

 • avatar
  Reply Ellen oktober 1, 2014 at 10:58 pm

  Ik vind het zo spannend! De zwangerschap-updates vind ik echt het leukst! Liefs

 • avatar
  Reply Joyce oktober 2, 2014 at 10:03 am

  Jeej een huisje super fijn! En de kinderwagen die jullie hebben, is precies dezelfde die wij hadden met Aron, alleen wij hadden oranje. Heeeeel fijn ding!! haha

  • avatar
   Reply Jennifer oktober 2, 2014 at 10:08 am

   Ah, gelukkig! :) We hebben deze nog gekregen naast de Mutsy kinderwagen die we hadden gekocht. Die mensen hadden ‘m anders naar de kringloop gebracht maar gunden ‘m ons dus dat was heel fijn. Nu hebben we ook een kinderwagen voor bij onze ouders, dan hoeft dat niet meegesleept in het OV. :)

 • avatar
  Reply Malou oktober 2, 2014 at 2:52 pm

  Echt fijn dat jullie een huisje hebben gevonden.
  En leuk om al die babykleertjes te zien :D

 • avatar
  Reply anouk oktober 2, 2014 at 3:44 pm

  Je bent mooi zwanger zeg, echt met zo’n gloed over je gezicht. Ik liep erbij als een spook met pukkels hehe. Leuk he, die babyuitzet en wat zal het rust geven dat jullie straks lekker samen in een eigen huisje zitten. Succes met alles!

 • avatar
  Reply Inge oktober 2, 2014 at 5:23 pm

  Toch een schattige buik dat je hebt! Om te één of andere reden vind ik dit bij iemand anders altijd zo veel beter dan bij mezelf, ik voel me nu gewoon maar dik, terwijl iedereen zegt dat het nog maar een buikje is, it’s all in the mind zeker…

 • avatar
  Reply Manon oktober 2, 2014 at 9:04 pm

  Een mooie buik heb je! Hij gaat zeker in de weg zitten en geleidelijk steeds een beetje meer ben ik bang. Wel heerlijk dat je in november je huisje in kunt, kun je nu lekker dromen en bedenken wat je erin wilt hebben!

 • avatar
  Reply Stephanie oktober 2, 2014 at 11:26 pm

  Wat een mooie buikfoto’s! Zo leuk al die spulletjes :3!
  Ik krijg kriebelssss :)

 • avatar
  Reply Barbara oktober 4, 2014 at 6:33 pm

  Herkenbaar. Ik vond mijn buik zelf al behoorlijk groot met 30 weken, al was hij volgens anderen heel bescheiden. Met 35 weken dacht ik dat hij echt niet meer groter kon. Nou…. jawel hoor!

 • Leave a Reply