Diary

Diary: 23

Zo kijk je uit naar het eind van de week vanwege de aanstaande verhuizing en zo zit je tijdens de laatste avond op je studentenkamer terug te blikken op alles wat er de afgelopen week is gebeurd. Mijn laatste week ooit in een studentenhuis was aangebroken en aan de verzameling lege wc-rollen te zien werd het hoogtijd voor mij om dit achter me te laten.

Maandag werd ik wakker in een zooitje. Onder het mom van ‘ach, over een week verhuis ik’ had ik en bom laten ontploffen en kreeg ik last van opruimwoede. Die duurde helaas maar kort, want al snel was ik erg moe en keerde oma terug naar bed.

Dinsdag had ik eerst een korte meeting met mijn groepje om ons onderzoeksvoorstel nog even door te spreken en daarna ging ik naar het station om even een middagje naar mijn ouders te gaan. Ik ging even mijn spullen uitzoeken die daar nog stonden en zorgde ervoor dat alles klaar stond voor de verhuizing. Onder andere het bankje dat jaren op mijn slaapkamer heeft dienstgedaan als kledingvanger moest worden leeggeruimd. Rond een uur of negen was ik weer terug in Groningen en al snel raakte mijn hoofd het kussen in mijn bed. Slapen!

Woensdag pakte ik even door en liet ik mijn opruimwoede winnen van mijn luie lijf. De kast moest leeg en de lege boodschappentassen vol. Dit klusje was snel geklaard en nadat ik een volle vuilniszak met zooi naar het afvalpunt had gebracht was ik tevreden. Mijn fiets had ik de dag ervoor op het station laten staan, dus die moest ik even ophalen en daardoor kon ik mooi ook even langs de AH waar het shoarmavlees in de aanbieding was. ’s Avonds moest ik namelijk weer voor controle naar de verloskundige en Reinoud zou direct vanuit zijn werk mee (yay, parneravond a.k.a. puflesje) en ik zorgde ervoor dat zijn buikje ook weer rond stond.

Donderdag ging ik even naar de universiteit en daarmee waren mijn tien minuten van deze week ook weer vol. Het is ook wat, tentamenweken zonder tentamens… ’s Middags kwam Reinoud uit stage mij verplichten een middagdutje te doen zodat ik zelf ook even mee kon doen. Daarna hebben we samen onze huissleutels gehaald van ons huisje en om dat te vieren ginng ik voor het eerst (en laatst) lekker naar de snackbar op de hoek. Patat, frikandel speciaal en een 0.0% witbiertje, proost! Het inpakken ging ’s avonds nog een beetje verder maar al snel gooide ik de handdoek in de ring. Nog even haken en dan lekker slapen!

Vrijdag werd ik na een vrij slechte nacht wakker dankzij een klussende huisbaas en daarom ben ik maar verkast naar het huis van Reinoud. Lekker samen pizza eten na een middagje schrijven en mailen voor de site. Met het vooruitzicht dat we na de verhuizing nog een goede week zonder internet te moeten wilde ik dus wel even wat vooruit proberen te schrijven.

Zaterdag ging de wekker ook al vroeg, want de vloerleggers stonden om 8 uur voor de deur bij ons nieuwe huisje. De hele dag is er hard gewerkt en hoewel ik weet dat ik geen marathon meer kan lopen en ik daar zeer goed rekening mee heb gehouden was ik aan het eind van de dag helemaal gesloopt.

Zondag stonden de verhuizers ineens bij mij aan de deur om binnen een uur mijn studentenkamertje leeg te trekken. Op naar een nieuw hoofdstuk! Aan het eind van de middag stond alles uit onze kamers in het huis en was het nog een kwestie van uitpakken. Maar die klus stellen we nog even uit, want na zo’n weekend waren we flink gaar. Zo fijn dat dit nu achter de rug is, maar zo ontzettend wennen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • avatar
  Reply Joyce oktober 27, 2014 at 7:48 am

  Gefeliciteerd met jullie huisje meid! Je hebt volgens mij een heel mooi plekje gekregen :D

 • avatar
  Reply Manon oktober 27, 2014 at 8:44 am

  Erg he! Dat je heel veel rekening houdt met het zwanger zijn maar dat je na zo’n indrukwekkende dag toch gesloopt bent… Zo gek! Wat fijn dat jullie nu EINDELIJK een eigen plekje hebben :) Kan je ook snel beginnen met de babykamer, heerlijk <3

 • avatar
  Reply chucky1012 oktober 27, 2014 at 8:50 am

  Zo dat was een hele vermoeiende week voor jullie!
  Maar vooral voor jouw!
  Fijn dat jullie heerlijk samen kunnen zijn en jullie eigen huis hebben.
  Ook goed dat er dan begonnen kan worden met de kamer voor de baby.

  Heel veel succes deze week Xoxo

 • avatar
  Reply Beautydagboek oktober 27, 2014 at 9:07 am

  Jee, het is nu echt gebeurd! Je kan lekker in je nieuwe huis wonen :).Lief dat Reinoud zo goed op je past! Ik vind het echt fijn om te horen dat jullie nu lekker kunnen nestelen in het nieuwe oord!

 • avatar
  Reply Anne oktober 27, 2014 at 9:07 am

  Ah, wat fijn dat jullie nu kunnen verhuizen :) Heel veel succes en plezier!

 • avatar
  Reply Joyce oktober 27, 2014 at 11:16 am

  Heel veel geluk in jullie nieuwe huis!

 • avatar
  Reply Nicetobeout oktober 27, 2014 at 11:42 am

  hihi die lege wc rolletjes!

 • avatar
  Reply Jessica oktober 27, 2014 at 11:47 am

  Yes eindelijk jullie eigen huisje!
  Veel succes met inrichten van het huis en de babykamer.

 • avatar
  Reply Manon oktober 27, 2014 at 12:26 pm

  JEEJ eindelijk je huisje !

 • avatar
  Reply Anneleen oktober 27, 2014 at 1:41 pm

  Wat bijzonder, jullie eigen huisje! Ik wens jullie heel veel geluk daar!

 • avatar
  Reply Carlijn oktober 27, 2014 at 2:12 pm

  Geniet van jullie nieuwe huisje!

 • avatar
  Reply anouk oktober 27, 2014 at 5:21 pm

  heel veel geluk in jullie nieuwe huis!

 • avatar
  Reply Claudia oktober 27, 2014 at 9:21 pm

  Ik zag een klein tipje van de sluier op Instagram. Het huis ziet er goed uit! Veel geluk in jullie huis

 • avatar
  Reply Martina oktober 29, 2014 at 8:47 am

  Heerlijk een nieuw eigen plekje! Kan me voorstellen dat dat onwijs vermoeiend is allemaal!

 • avatar
  Reply Olga oktober 29, 2014 at 5:03 pm

  Ik krijg natuurlijk meteen weer honger nu ik je patatfoto gezien heb.. #cravings

  • avatar
   Reply Jennifer oktober 29, 2014 at 5:19 pm

   Sorry! Zullen we dan maar snel een patatdate afspreken? #cravings !!

 • avatar
  Reply Anna oktober 31, 2014 at 10:39 am

  Leuk om te lezen! Veel plezier met jullie nieuwe plekje!

 • Leave a Reply