Do It Yourself

Baby Pinterest DIY’s

Ik heb mezelf gelukkig nog niet verloren in het kopen van oneindig veel babykleertjes. In plaats daarvan kan ik urenlang op Pinterest spenderen, op zoek naar leuke DIY’s voor de baby. Ik deel vandaag een aantal van de leukste DIY’s die ik onlangs op mijn Pinterestboards heb geplaatst, inclusief de uitleg waarmee jij ze ook zou kunnen doen!

Bron: Repeat Crafter Me

Wat ik heel graag wil maken is een leuke mobiel met allemaal knuffeltjes eraan zodat de baby straks wat te kijken heeft. De prijs voor de bolletjes wol die ik hiervoor nodig zou hebben is namelijk tien keer lager dan de prijs die je voor een fatsoenlijk exemplaar in een babywinkel betaalt. Ik zag deze schaapjes voorbij komen en die hebben wel een heel hoog ‘schattig’ gehalte. Ik had zelf eerst iets in mijn hoofd met olifantjes, uiltjes of girafjes omdat ik daar zelf wat patroontjes van had liggen en nu dwalen deze schaapjes ook nog even rond in mijn gedachten. Is wel handig voor het slapengaan.

Misschien maak ik er uiteindelijk ook wel twee, voor boven de box of commode.

Bron: Ravelry

Mutsjes en sokjes, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ze zijn allemaal zo klein, lief en schattig! Ik wil er gewoon graag zelf een maken om de baby leuk mee op de foto te zetten in de eerste dagen. Ik ben namelijk helemaal gek op al die leuke newborn shoots en ik wil nu dus mijn eigen muts-collectie gaan haken zodat onze baby straks ook de schattigste newborn foto’s heeft. Dit vond ik wel een gaaf patroon doordat hij wat grover is, dus het mutsje zal ook leuk zijn in een andere, wat stoerdere kleur.

Free Crochet Blanket PatternBron: Daisy Cottage Designs

Emma gaat me volgende week helpen met haken, want zij heeft vorig jaar al eens een super mooie deken gehaakt in dit patroon (dit is haar chevron deken patroon) en sinds een dag of twee denk ik te weten welke kleuren ik precies wil hebben voor het uiteindelijke resultaat. Ik kwam namelijk het bovenstaande dekentje tegen en ik vond de afwisseling van de kleuren echt super leuk. De kleurbanen ga ik dus zo verdelen als in het voorbeeld en ik ga de roze kleur dan natuurlijk vervangen voor babyblauw.

Bron: Pica Pau

Rammelaars kan een baby niet genoeg hebben, en als hij het muzikale talent van zijn vader meekrijgt dan heeft hij er wel een aantal nodig om ook alvast even flink wat herrie te schoppen. Deze vind ik echt te schattig, en een bijkomend voordeel is dat doordat er veel zachte materialen bij zitten hij zichzelf ook niet met een hard plastic rammelaar tegen zijn hoofd hoeft te slaan.

Voor dit patroon wel even google translate gebruiken als je geen hout begrijpt van de Spaanse taal.

Bron: Repeat Crafter Me ~ of de sleepy versie

Hier heb ik dus echt even geen woorden voor, want dit is toch echt helemaal te leuk!

Bron: Priscillas – Tutorial: Mille Makes

Ooit ben ik begonnen aan het haken van Granny Squares, maar ik had toen maar drie bolletjes wol en ik wist dat ik daarvan nooit een hele deken kon maken, natuurlijk. De vierkantjes zitten nog steeds los van elkaar in een plastic zakje, want ik heb de moed nog niet gehad om ze aan elkaar te haken – vooral ook omdat het totaal geen doel zou hebben en het eigenlijk maar een oefening was. Maar ooit, ooit, heb ik een deken van vierkantjes. Of het nou voor mezelf is of voor de buikbaby, deze wit met blauwe deken vind ik in ieder geval helemaal leuk.

Bron: Ravelry

Echte Allstars zou ik in een babymaat nooit kopen, maar hoe leuk zijn deze gehaakte minigympen gebaseerd op Allstars? Dit zijn jarenlang mijn favoriete schoenen geweest en ook vriendlief koopt graag schoenen van dit merk. Zal ik voor buikbaby dan ook maar een setje maken? Dan heeft ‘ie in ieder geval fijne, stoere slofjes voor straks in de winter!

Bron: Repeat Crafter Me

Ik denk serieus dat de enige animatiefilm waar ik fatsoenlijk naar kan kijken Despicable Me is, maar dan kijk ik hem het liefst ook meteen honderd keer. Ik denk niet dat ik deze serieus ga maken, maar ik vond ze in ieder geval te leuk om niet mee te nemen in deze blogpost. Ik zag bijvoorbeeld ook een Yoda mutsje voorbij komen die ik ook té schattig vind, maar als ik deze voor mijn kind zou haken dan zou ik niet meer serieus te nemen zijn.

Sorry, ik lijk wel een oma met mijn haak- en breinaalden. Maar geloof me, die hormonen halen echt alles in je naar boven. Ik was heus niet van plan om echt meteen een hele generatie over te slaan! Op mijn pinterestpagina vindt je nog veel meer leuke DIY’s, mocht je er geen genoeg van kunnen krijgen.

Wil je naar de patroontjes en uitleg gaan, klik dan op de link onder ieder plaatje op de bronvermelding. Hier vind je een download of direct een patroon/uitleg. De patronen van alle items hierboven zijn gratis, op mijn pinterestpagina vind je er meer, maar daar zouden ook enkele betaalde patronen tussen kunnen staan, maar dit gaat om slechts een paar euro.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • avatar
  Reply Tessa september 11, 2014 at 10:35 am

  Jij hoeft je de komende tijd in ieder geval niet te vervelen! succes met het maken en je laat het resultaat wel zie he?

 • avatar
  Reply Barbara september 11, 2014 at 2:49 pm

  Wat een leuke dingen zitten hier tussen!

 • avatar
  Reply Malou september 11, 2014 at 3:59 pm

  Ahh, wat ontzettend schattig allemaal! Ik wou dat ik zo creatief was :)

 • avatar
  Reply Sanne Marlijn september 12, 2014 at 6:32 pm

  Oh wauw die uilenmutsjes zijn ZO cute!!!! Ik smelt helemaal haha. Ik ben zelf niet zo creatief, dus dit is voor mij niet weggelegd maar ik heb wel nog ergens een DIY set liggen om zelf een knuffel te maken (gewoon met knoopjes dus niet zo moeilijk). Leuk artikel!

 • avatar
  Reply Anneleen september 12, 2014 at 10:15 pm

  Wat een knusse, schattige spulletjes allemaal!

 • avatar
  Reply Tisha september 23, 2014 at 7:48 am

  Ik ben niet zwanger en ik ben ook gek op haken en breien! Dus zeker niks om je voor te schamen :) Het ziet er allemaal echt gigantisch schattig uit! Babies en wol zijn blijkbaar een goede combinatie. Heel veel succes met het haken en breien, ik hoop dat je alles wat je wilt maken afkrijgt voordat de baby er is!

 • Leave a Reply