Studentenleven

Studentmomentjes 12.0

Het mag dan nu voor velen zomervakantie zijn, voor een aantal studenten gaat het studentenleven gewoon door! Althans, de colleges en tentamens zijn inmiddels wel opgehouden hoor, maar ook in de zomervakantie ben ik gewoon, lekker decadent, een student. Dit is de laatste update van (alweer) mijn derde studiejaar!

 • Laatste blok, laatste kansen op studiepunten voor de zomervakantie en dus ook weer nieuwe vakken. Dit betekende vooral dat ik weer wekelijks getreiterd werd met de verschrikkelijke blauwe powerpoints. Remember?
 • Dit jaar bestaat de RUG 400 jaar en daardoor werd er een maand lang feest gevierd. Deze maand werd afgetrapt met het RUG400 Gala en daarvoor trok ik mijn gala-outfit ook weer uit de kast. Oh en er hoorden zeker wel hele hoge hakken bij, maar die werden al gauw verwisseld voor .. jawel .. mijn comfi sportschoenen.
 • Een reisje naar Krakáu aan het eind van het blok was geweldig.
 • Notitieboekjes met op de voorkant de skyline van New York sleepten me door al die uren colleges heen. Dienden vooral ook ter compensatie van de blauwe gedrochten van docent X.
 • Cijferstress op vakantie. Of stress. Tentamen was gemaakt, dus ik kon er toch niks meer aan veranderen. Maar het was fijn geweest als ik niet op de wifi van de MacDonalds in Genève met trillende handjes op mijn studentenmail keek of ik al een cijfer terug had. Het vak is gehaald hoor! :D
 • Dit blok was vooral ook de zomer die het straatbeeld van Groningen weer even onder handen nam: groene bomen in het Noorderplantsoen en volle terrasjes in de binnenstad.

Instagram media by jenniferelbert - The blue screens are back! ⊙_⊙'Instagram media by jenniferelbert - Galafoto van vorige week, jep ... op mijn hardloopschoenen want hakken = au. #100happydays #100happydaysjdv #day8

 • Het WK Voetbal was ook prominent aanwezig in het studentenleven. In menig huis hing een mooie invulposter en een wedstrijd van het Nederlands elftal kijk je nooit alleen. Wat een gezelligheid!
 • Laat mijn baas dit niet horen, maar het kwam ook eens voor dat we met de collega’s gezellig bij iemand zaten te borrelen en ik niet voor vijf uur naar huis kwam omdat ik mijn glas wijn nog niet leeg had. Ondertussen moest ik gewoon om tien uur ’s morgens werken en heb ik een hele leuke werkdag gehad nadat ik met een blij hoofd de Groningse zonsopgang kon bewonderen toen ik naar huis fietste.
 • Studeren in het zonnetje met je tenen in het gras, zittend aan een vijver midden in de woonwijk.
 • De hardlooptrainingen tussen het studeren door want er moesten twee 10K’s gelopen worden! En het leuke aan de stad vind ik ook nog steeds de sportgroepjes die je ziet trainen in de parken, waaronder de Running Girls Groningen!
 • Ook nog even snel verhuizen voor de vakantie begint.
 • De eenzame vakantieweken in Groningen. Ik heb natuurlijk gewoon mijn bijbaan bij de Subway en dat gaat ook in de zomervakantie door. De meeste studenten vertoeven gedurende de zomerweken lekker in Hotel Ouderlijk Huis, de meeste studiegenootjes zie ik pas in september weer. Degene die overigens wel in Groningen zijn hebben meestal ook werk en natuurlijk weer precies andere tijden dan ik. Zelfs mijn huisgenoten zijn weg!

Instagram media by jenniferelbert - Sunrise in Groningen, 5 am. Dankbaar voor de mensen die het leven zo fijn maken. ♥ #100happydays #100happydaysjdv #day4Instagram media by jenniferelbert - Zomerrrrr in Groningen, fijne blauwe luchten. Heerlijk om nu naar huis te fietsen na een lange dag werken in een snikheet restaurant.

 Op naar het vierde jaar, op naar mijn bachelordiploma!

Dit vind je vast ook leuk: Studentmomentjes 1.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 2.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 3.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 4.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 5.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 6.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 7.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 8.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 9.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 10.0 ♥♥♥ Studentmomentjes 11.0

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • avatar
  Reply Irma juli 29, 2014 at 10:48 am

  Vierdejaar afstudeerjaar? :) Veel succes!

 • avatar
  Reply chucky1012 juli 29, 2014 at 11:57 am

  Leuke foto’s en fijn dat je werkt met die heerlijk broodjes ;-)

  Werkse en nog even geduld voor je studie…..

 • avatar
  Reply Valerie juli 29, 2014 at 1:40 pm

  Ik was al bang dat je gestopt was met bloggen, maar gelukkig, je site is er weer! :)

 • avatar
  Reply Laura juli 29, 2014 at 8:41 pm

  Het is echt rustig in de stad hè? Zo vreemd!

 • avatar
  Reply Eilish augustus 1, 2014 at 11:30 am

  Wat een leuk artikel! Succes met je laatste jaar!

 • avatar
  Reply Isabelle augustus 1, 2014 at 11:37 am

  Leuk geschreven, succes alvast (:

 • Leave a Reply