Advertorial, Traveltips

Barcelona: when we meet again?

Eén van de reizen waar ik nog nooit over heb geschreven is die naar Barcelona. Ik ging in maart 2009 een weekje met school naar deze prachtige Spaanse stad. Hier begon het allemaal mee, the urge, nog meer van de wereld willen zien. Met mijn vijftien jaar en de wereld aan mijn voeten, zonder ouders in het vliegtuig naar een stad waaraan ik mijn hartje zou verliezen. Alle herinneringen liggen nog vers in mijn geheugen, maar auch – dit is alweer vijf jaar geleden!

Met nog zoveel te zien en te ontdekken is het bijna logischer om een nieuwe stad te bezoeken dan terug te gaan naar een oude liefde. Maar eigenlijk ook niet. Terug naar het oude vertrouwde is wat iedereen wel eens heeft gewenst. Zo vraag ik me af wanneer ik weer terug ga naar Barcelona, om de stad eens met een ander perspectief te bekijken dan vijf jaar geleden, maar ook om nog meer te zien en te ontdekken. Ik ben benieuwd hoe de Sagrada Familia er nu uitziet, ik wil hem zien als hij af is. Ik wil weer tapas eten, zoals ik ze leerde kennen en beter maar vergeet ook die Paella en Sangria niet. Ik wil weer die wandeling naar boven maken in de brandende zon op de Montjuïc. Ik wil weer die trap afdalen naar beneden, richting Parc Guëll. Over de Ramblas slenteren, maar eerst nog even bootjes kijken in de haven en straatverkopers met zonnebrillen en horloges afwijzen. Shoppen bij alle Spaanse ketens zoals ik er hier in Nederland nog nooit heb kunnen shoppen. Ik wil weer panisch met mijn telefoon in de metro zitten, want jatten kunnen ze daar als de beste.

We verbleven in een jeugdhotel, waar we een beetje ruzie kregen met Rotterdammers, omdat die zo’n ongelooflijk raar taaltje spraken en zij ons natuurlijk een stelletje boeren vonden. Nu ik een paar jaartjes ouder ben weet ik wel beter en zou ik er meer voor open staan en de mensen die ik in een hostel zou ontmoeten. Of ik zou misschien toch een ander hotel in Barcelona boeken voor iets meer privacy, want meestal reis ik met mijn vriend. En zeker in Barcelona – waar we elkaar eigenlijk een beetje hebben ‘ontdekt’, een maand later kregen we verkering. Yes, dat zijn de leuke verhalen!

En nu even smullen van deze collage, met mijn vijftienjarige guppenkop. Kijk, toen deed ik ook al selfies!

Keep on dreaming. In een van de betere gevallen woon ik hier volgend jaar rond deze tijd. In een ander goed geval boek ik een keer een vlucht en een hotelletje, bijvoorbeeld bij Trivago, en sta ik binnenkort weer in de stad waar ik mijn hartje dubbel verloor. Het is dat ik net naar New York ben geweest hoor, want er zijn zeker een aantal goede, leuke deals te vinden. Een hotel voor een paar tientjes en de vlucht idem.

Ben jij al eens in Barcelona geweest, zou je (nog een keer) willen?

Quote

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • avatar
  Reply Michelle maart 19, 2014 at 6:42 am

  Ik ben al 2x in Barcelona geweest en ik vind het een hele mooie stad. Ik wil er heel graag nog een keer naar toe.
  Liefs,
  Michelle

 • avatar
  Reply chucky1012 maart 19, 2014 at 8:39 am

  Mooie foto’s!
  Lijkt me een leuke city om heerlijk te shoppen ;-)

 • avatar
  Reply Laura maart 19, 2014 at 11:10 am

  Ik ben er nog nooit geweest maar zou best wel eens willen :)

 • avatar
  Reply Nanda maart 19, 2014 at 4:15 pm

  Ik ben 1x een dag in Barcelona geweest, toen ik 16 of 17 was. En toen vond ik de stad al geweldig, zou er graag nog eens naartoe gaan!

 • avatar
  Reply Manon maart 19, 2014 at 8:15 pm

  Barcelona is echt een prachtige stad

 • avatar
  Reply Marcella april 3, 2014 at 10:50 pm

  Ik was 4 jaar geleden in Barca, en zou zeker nog wel es terug willen. Maar dan liever eerst naar een andere Spaanse stad of eiland, het is werkelijk een prachtig land waar ik graag nog wat meer van zie!

 • avatar
  Reply Kim april 4, 2014 at 11:32 am

  Ik heb mijn hart ook verloren aan Barca, sinds tel 1 wist ik: hier wil ik later wonen! Leuk geschreven.

 • Leave a Reply