Advertorial, Traveltips

Rome, you will love it

Eerder vertelde ik je over mijn favoriete plekken in Rome, welke ik selecteerde met Google maps. De hoofdstad van Italië is prachtig en als je niet uitkijkt betaal je ook prachtige prijzen voor excursies, eten, drinken en hotels. Terwijl ik aan het genieten ben van een nieuw avontuur in New York blik ik nog een keer terug naar mijn vorige reis naar Rome. Oh wat was dat genieten!

Eet- en drinktips
Naar Rome ga je om te genieten van de prachtige bouwwerken, maar natuurlijk ook het heerlijke eten. Hier kun je met enkele tips eenvoudig op besparen. Als je ergens gaat zitten eten, betaal je twee keer zoveel als dat je naar een plek gaat waar je staand geniet van een pizza. Als je van wijn houdt, zit in Italië goed. Een fles huiswijn is vaak goedkoper dan twee glazen bier. In deze stad kun je het water prima drinken, koop dus geen mineraal water. Het wat komt bijvoorbeeld uit de bergen van de Apennijnen. Ook heb je her en der in de stad enkele waterfonteintjes, ook hieruit kun je het water vaak prima drinken. Heel erg fijn voor op de warme, zomerse dag!

Verblijftips
Het centrum is prachtig, maar als je kiest voor een hotel in één van de buitenwijken bespaar je de helft van je geld. Ook uit deze wijken reis je eenvoudig naar het centrum. Het metro systeem werkt prima en brengt je naar het centrum. (Tip: goedkope hostels vind je rondom treinstation Termini!) Verder heeft Italië comfortabele vakantiehuizen, waarmee je geld mee bespaard, doordat je zelf kookt en hier met meerdere personen verblijft. Een andere optie is om voordelig te overnachten in een convent of klooster, waar nonnen en monniken voor je zorgen. Je hoeft niet mee te doen aan diensten. Natuurlijk kun je ook je eigen tent meenemen en kamperen. Deze laatste tip zou ik een volgende keer zeker overwegen. Een paar maand na mijnt tripje naar Rome kwam ik op een camping terecht, vlak aan de kust iets buiten Rome, waar het prima vertoeven was en het slechts een korte trip met het openbaar vervoer naar Rome was.

Bezoektips
Voor het bezoeken van de meest bijzondere bouwwerken, zoals het Colloseum of de Sixtijnse Kapel, heb je kaartjes nodig. Deze zijn niet goedkoop. In Rome kun je echter ook heerlijk rondstruinen zonder knip, zo loop je bijvoorbeeld langs de Trevi fontein of bezoek je één van de vele kerken. Een goede investering is de Roma pas. Deze geeft je toegang tot musea voor 3 dagen. Op maandag zijn veel locaties gesloten, houd hier rekening mee. Bij de pas krijg je twee gratis tickets en kun je onbeperkt met het openbaar vervoer. Voor de hoogste korting gebruik je de twee kaartje bij Het Forum en Galleria Borghese.

Rome, oh Rome .. Ik gooide een muntje in de Trevi Fontijn.
When will we meet again?

Dit vind je vast ook leuk: Rome vanuit de wegwerpcamera ♥♥♥ Rome Zuid ♥♥♥ Vaticaanstad ♥♥♥ Rome, drie stenen ♥♥♥ Stadswandeling in Rome  ♥♥♥

Quote

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • avatar
  Reply Sylvia februari 11, 2014 at 9:13 am

  Heb de stad nog steeds niet kunnen bezoeken helaas, dus duimen dat de Trevi fontein er nog een tijdje staat ;P

 • avatar
  Reply Chantal februari 11, 2014 at 12:13 pm

  Rome…ik wil ook weer terug! Heerlijke stad :)

 • avatar
  Reply Jildou februari 11, 2014 at 2:05 pm

  Ik heb heel vaak dat je artikelen opeens verdwenen zijn. Foutje?

  • avatar
   Reply Jennifer februari 11, 2014 at 3:28 pm

   Zoals welke Jildou? Dit artikel? Ik weet niet wat je bedoelt, zelf heb ik er geen last van en het is ook niet zo dat ik ze zelf weer offline haal. Je bent de eerste die ik erover hoor! Ik ben wel benieuwd naar wat je precies bedoelt, dan kan ik er misschien iets aan doen!

 • avatar
  Reply chucky1012 februari 11, 2014 at 2:26 pm

  Deze stad staat op mijn wishlist! ;-)

 • Leave a Reply