Entertainment

LAFF: Latin American Film Festival + Win!

Begin mei is Utrecht the place to be, want dan vindt het LAFF plaats; het Latin American Film Festival. Ik ga jullie hier iets meer over vertellen en aan het eind van het artikel zul je nog een leuke winactie vinden. Het LAFF organiseert jaarlijks dit filmfestival en er worden rond de vijftig speelfilms en documentaires vertoond om de latijns-amerikaanse film op de kaart te zetten. Dankzij het ene jaartje studie romaanse talen en culturen heb ik hier wel een klein graantje van meegepikt; inderdaad een heel andere, maar ontzettend leuke filmcultuur!

Tijdens het festival worden dus ongelooflijk veel leuke films vertoond, maar niet compleet random. Het programma kent een onderverdeling in een competitieprogramma, een focusprogramma en een panoramaprogramma en ook wordt er genoeg gefeest! Voor het complete programma van het Latin American Film Festival moet je even op hun site kijken, ik zal jullie nog iets meer thuis brengen in het programma, maar ik wil jullie vooral aanraden om zelf ook een beetje op onderzoek uit te gaan.

Nieuw dit jaar op het LAFF is het Focus Programma. Er is dit jaar dus niet één overkoepelend festivalthema, maar elke dag worden er films aangeboden met een andere focus. Op 8 mei is dit ‘Outcasts‘, op 9 mei ‘forever young‘, op 10 mei ‘political scars‘, op 11 mei ‘art=power‘ en op 12 mei ‘the winner takes it all‘. Er worden zoveel films aangeboden dat ik echt niet kan kiezen welke film ik jullie zou aanraden. Je zou gewoon even moeten kijken op de site om een gezellig dagje of weekje film te plannen! Je vindt bij elke film een trailer en een IMDB rating en daar was ik zelf wel een poosje mee zoet!

una noche

Debby is al eens naar het LAFF geweest en vertelt over haar eigen ervaring:
Mijn eerste kennismaking met het Latin American Film Festival, was in 2009 toen we met de bachelorcursus over Latijns-Amerika in Nijmegen naar Utrecht gingen om daar een film te kijken die aansloot bij de lesstof (de grens oversteken van Mexico naar de Verenigde Staten). Hieruit bleek meteen dat het festival films vertoont met thema’s die aansluiten op de huidige maatschappij en de cultuur, de politiek en de problematiek die daar bij kunnen komen kijken. Het was een regenachtige dag, maar ik kan me herinneren dat we, zodra we het LHC binnen liepen, de Latin sfeer op ons af kwam en dat het helemaal niet zo erg was dat we doorweekt waren. Er waren drankjes, muziek en er werd gedanst. ’s Avonds werd er buiten opgetreden en konden we gezellig kletsen op het terras. 

Inmiddels loop ik zelf stage bij het LAFF en praat ik erover in ‘wij-vorm’, hetgeen sommige mensen verbaast. Voor mij is dat een teken dat ik me er op mijn plek voel. De organisatie van dit jaar bestaat uit zo’n tien personen, en samen hebben we er keihard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat we over 2,5 week kunnen knallen. Het festival is in een nieuw jasje gegoten met de focusdagen: het gaat tenslotte om kwaliteit en niet om kwantiteit. Daarnaast hebben we iedere avond een LAFFiesta georganiseerd: karaoke, concerten, dansavonden. Ik heb er ongelooflijk veel zin in en kan niet wachten tot ik kan zien waarvoor ik nu al sinds december aan de voorbereiding heb gezeten. Wat films betreft zit er voor eenieder wat tussen: horror, familiedrama, politiek, roadtrip movies en nog veel meer. Maar voor iedere Latin en cultuurliefhebber heeft het LAFF ook veel leuks in petto. Ik hoop jullie allemaal te zien op het festival!

WIN

Hoe leuk is het dat ik een lezeres naar het LAFF mag sturen met een +1 ! Inderdaad, één iemand wint een kaartje voor een film naar keuze op één van deze dagen. Wat moet je doen om te winnen? Heel simpel:

 • Volg LAFF op twitter: @LAFF_Utrecht
 • Volg mij op twitter: @summerhearted
 • Laat een reactie achter en vertel naar welke film jij zou gaan met je +1! Zorg ervoor dat je een geldig e-mail adres in het vakje zet, zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt. De film die je nu opgeeft hoeft niet uiteindelijk de film te zijn waar je naartoe gaat. Het kaartje kun je uiteindelijk op naam ophalen bij de kassa voor een film naar keuze.

Voor een extra winkans zou het leuk zijn als je tweet over de winactie! Laat in dat geval een linkje achter in je reactie naar jouw tweet. Meedoen kan tot 29 april, 23:59 en de winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Wel lekker meedoen hè! Want dan kom je Debby én mij tegen; superleuk!
Veel succes!

Quote

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • avatar
  Reply Charlotte april 19, 2013 at 12:12 pm

  Wauw! Te gek!
  lijkt me een leuk festival. leuk dat Debby haar ervaringen deelt.
  Ik doe graag mee. ik volg beide Twitter accounts :)

 • avatar
  Reply Liliane april 19, 2013 at 12:31 pm

  Leuk dat je dit mag weggeven! Ik woon sinds kort in Utrecht dus dit lijkt me wel een leuk uitje :)
  Ik volg beide twitteraccounts.
  Ik snap heel goed dat je niet kan kiezen welke film je zou aanraden, ik had er ook moeite mee om een te kiezen ;) Na het bekijken van de informatie zou ik graag naar Después de Lucía willen gaan. De trailer is prachtig en gaf me rillingen, lijkt me een zeer indrukwekkende film.

 • avatar
  Reply Rianca april 19, 2013 at 5:15 pm

  Super dat je hier aandacht aan besteed op je blog! Ik heb er toevallig dit jaar voor het eerst interesse in omdat ik zelf een studie volg gericht op Latijns Amerika! Ik volg jou en LAFF al en doe dus heel graag mee! Welke film ik naar toe wil, dat wordt echt nog een moeilijke keuze.

 • avatar
  Reply Anne solveig april 19, 2013 at 5:34 pm

  Leuk! Ik sla een keertje over! :)

 • avatar
  Reply Stephanie april 19, 2013 at 7:56 pm

  Klinkt heel erg leuk! Ik ga er eens over na denken.

 • Leave a Reply