Do It Yourself

My Granny Squares Blanket

… in progress! Stiekem had ik niet meer gedacht aan mijn haakproject dat ik tijden geleden bedacht. Al sinds september heb ik drie bolletjes wol in huis om ten eerste Granny Squares te leren haken, om vervolgens een wat groter projectje te kunnen beginnen. Het leren haken van die rotvierkantjes lukte me maar niet, en al snel raakte mijn geduld op. De bolletjes werden weer in een hoekje gesmeten, want ik kon dat toch niet. Ik zag de betreffende bolletjes afgelopen woensdag liggen en vond nog een geprinte tutorial. Ik was ervan overtuigd dat als ik het écht wilde leren, het me nu ging lukken. Het was nu of nooit!

En bingo! Het eerste vierkantje was al snel gehaakt, en ook de volgende vijf volgden al snel. Wat ging het na die eerste vlot en wat was het eigenlijk simpel! Inmiddels heb ik zestien van die vierkantjes liggen en zijn de bolletjes ook al erg klein geworden. Het doel van deze vierkantjes wordt een kleedje voor onder de hamsterkooi, omdat die wat krassen maakt op m’n expedit kast.

Uiteraard laat ik zodra het af is het eindresultaat zien, en neem ik jullie snel mee naar de markt om wol te shoppen voor een groter project! Iets als een gaaf dekentje voor op de bank, of een sprei voor over het bed.

Dit vind je vast ook leuk: DIY, Haak je huis! ~ Inspiratie, Granny Squares!
Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • avatar
  Reply Simone februari 17, 2013 at 4:36 pm

  Nou het is toch goed gelukt! Knap hoor! Ik weet niet of ik zelf het geduld zou kunnen opbrengen om het te leren! Het lijkt me wel super leuk om te maken!

 • avatar
  Reply Suzanne februari 17, 2013 at 5:40 pm

  Wat leuk! Ik ben sinds kort aan het breien haha

 • avatar
  Reply Belllezza februari 17, 2013 at 6:01 pm

  Ik wil zo graag leren breien.. Maar het lukt me gewoon maar niet :(

 • avatar
  Reply Charlotte februari 17, 2013 at 6:21 pm

  Wat goed dat je hebt doorgezet! En het resultaat is echt heel erg leuk :D

 • avatar
  Reply Joyce februari 17, 2013 at 7:50 pm

  Leuk, leuk! Ik ben ook ooit begonnen met haken, maar ook de boel weer opgeborgen omdat het mij niet wou lukken :P Is het moeilijk?

  • avatar
   Reply Jennifer februari 17, 2013 at 7:55 pm

   Nee, deze Granny Squares zijn heel makkelijk. Na twee van die vierkantjes kon ik het al uit mijn hoofd.

 • avatar
  Reply Yara februari 17, 2013 at 8:30 pm

  AH, wat gaaf!

 • avatar
  Reply Jessica februari 19, 2013 at 12:59 pm

  Heerlijk hé haken?
  Ik haak beestjes en dat is ook superleuk om te doen.
  Aan Granny Squares heb ik me nog niet gewaagt, maar dat wil ik zeker nog een keer proberen!

 • avatar
  Reply Melle februari 20, 2013 at 10:38 am

  Het ziet er zo ontzettend leuk uit! :) Ben helemaal geïnspireerd. Welk patroon heb je gebruikt?

 • Leave a Reply