Fotografie

Kerst in Groningen

Tijdens het posten van al mijn leuke envelopjes en kerstkaartjes besloot ik ook even een rondje Groningen te fietsen om even wat leuke plaatjes te schieten. Ik nam geen statief mee, omdat die nog bij m’n ouders lag, maar met enige slimme trucjes wist ik nog wat leuke foto’s te maken, zodat iedereen nog even een beetje sfeer uit het hoge noorden kan proeven.

Koud in Groningen is het zeker weten. Maandag vergat ik mijn handschoenen uit de bus mee te nemen en toen ik besloot om de bus waar ik in had gezeten op te zoeken kwam ik erachter dat die missie niet ging slagen. Noodgedwongen kocht ik dus maar nieuwe handschoenen (voor slechts €1,50 bij de So Low op de Vismarkt). En ze waren rood, bordeauxrood. Omdat dat helemaal hip is deze winter (ik schreef serieus eerst zomer … in my dreams).

Op mijn eigen kamer deed ik niet aan Kerstversiering. In mijn vorige huis had ik allerlei versiering dat pas werd opgeruimd toen ik ging verhuizen. Een roze kerstboom is natuurlijk ook helemaal het einde, maar voor de veiligheid heb ik die dit jaar maar aan mijn kleine zusje gegeven die er maar wat blij mee was. Ik ook. :)

Gelukkig werd de stad wel mooi versierd en hadden de schippers ook mooi lichtjes opgehangen. Ik fietste nog snel even langs een paar van de  mooiste plekjes van Groningen die op de route tussen de uni en mijn huis liggen.

Kerst vier ik bij mijn ouders thuis. Gisteren reisde ik met hamster Ajax in een reiskoffertje naar het zuiden van Drenthe zodat ze twee weken lekker bij me kan zijn. Vriendlief spendeert de laatste dagen voor Kerst in Parijs met zijn band en komt op Kerstavond thuis, Eerste Kerstdag gaan we lekker gourmetten bij  mijn ouders en Tweede Kerstdag worden we bij de schoonfamilie verwacht.

De rest van de vakantie staat mij een druk programma te wachten, met nogmaals twee feestdagen (Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag) en vijf te leren tentamens.

Wat gaan jullie met Kerst, Oud en Nieuw en de rest van de vakantie doen? 

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • avatar
  Reply Kimberley december 22, 2012 at 10:09 am

  Wat is Groningen mooi zeg! Ben er nog nooit geweest! Fijne feestdagen Jennifer! Ik ga bij familie eten en verder heerlijk relaxen!

 • avatar
  Reply Natasja december 22, 2012 at 10:39 am

  Mooie foto’s heb je gemaakt! Best schaamtelijk dat ik nog niet ben wezen kijken in de stad en die enorme kerstboom dus gemist heb..haha. Een dezer dagen ook maar eens wat mooie kiekjes schieten. :)

 • avatar
  Reply Debbie december 22, 2012 at 1:13 pm

  Dat zijn mooie plaatjes… Heb je de ISO omhoog gezet voor deze plaatjes?
  Moet toch ook eens binnenkort de stad in om zulke plaatjes te schieten.

 • avatar
  Reply Allissa december 22, 2012 at 1:24 pm

  Prachtige plaatjes van de stad (:
  Mijn vakantie bestaat uit studeren voor de SEweek, gezellig met familie kerst vieren en met oud&nieuw weet ik het nog niet (:

 • avatar
  Reply Kelly december 22, 2012 at 1:39 pm

  Mooie foto’s en stad, hele fijne feestdagen.
  x

 • avatar
  Reply Marjolein december 22, 2012 at 3:07 pm

  Mooie foto’s, hele fijne sfeer!

 • avatar
  Reply Anna december 22, 2012 at 3:36 pm

  Mooie foto’s! Ik ga op eerste kerstdag sushi eten, heeel kerstelijk haha.

 • avatar
  Reply Olga december 22, 2012 at 4:35 pm

  Ik ga lekker gourmetten met mijn moeder en buurmeisje en verder veel boeken lezen en een beetje niksen. Natuurlijk moet er ook gewerkt worden en gestudeerd, maar dat doe ik pas na de kerstdagen hoor!

 • avatar
  Reply Esmay december 22, 2012 at 8:04 pm

  Wauw, prachtige foto’s weer Jen!

 • avatar
  Reply Ike december 22, 2012 at 8:04 pm

  Kon je wel fietsen? Het was daar toch spekglas met ijzel? Mooie foto’s…. Ik ben een aantal keren daar geweest, maar nooit in het centrum zelf omdat ik op visite ging!!

 • avatar
  Reply Simone december 23, 2012 at 5:17 pm

  Mooie foto’s! Sfeer komt goed over! :)

 • avatar
  Reply Joyce december 25, 2012 at 1:52 pm

  Erg mooie foto’s! :)

 • Leave a Reply