Advertorial

Warme Kerst in Barcelona!

Waarom zou je de kerst in Nederland vieren? Toegegeven, een witte kerst is leuk, maar daar kan niemand een garantie voor afgeven. Tien tegen een dat het koud en vochtig is. Wat is daar nou leuk aan? Doe eens lekker iets anders dit jaar en vier de kerst in een leuk vakantiehuisje in of vlakbij Barcelona. Hier wordt de kerst nog veel uitbundiger gevierd dan bij ons! Je hebt er leuke kerstmarkten en na de kerstviering met familie gaat iedereen massaal naar de kroeg om na te praten.

Kerstmarkten

Fira de Santa Llúcia is de oudste, de grootste en de meest traditionele kerstmarkt van Barcelona. Deze sfeervolle kerstmarkt met ruim 300 kraampjes, een prachtige kerststal en een muzikale parade brengt je helemaal in de kerststemming. En als je samen met je vriendinnen een heerlijke kerstmaaltijd wilt klaarmaken kan je inkopen doen op de beroemde Boqueria markt op de Ramblas (meer precies op La Rambla de Sant Josep). Hier vind je de meest verse en heerlijke ingrediënten voor een superkerstmaaltijd.

Comerç 24

Als je na de kerstdrukte wilt genieten van een bijzondere lunch of diner zou je eens naar Comerç 24 moeten gaan (de naam is dezelfde als het adres). In dit sterrenrestaurant staat de Catalaanse meesterchef Carles Abellan achter de kachel. Hij was ooit de rechterhand van Ferrán Adria van de meerdere malen tot beste restaurant verkozen (en helaas gesloten) el Bulli. Het is een beetje aan de prijs, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds zeer betaalbaar. Voor minder geld kan je ook bij Abellan terecht: hij heropende onlangs het illustere Velódromo, waar vanaf 6 uur ’s ochtends ontbijt wordt geserveerd. Zijn vroegere leermeester Ferrán Adria heeft onlangs ook een nieuw laagdrempelig tapasrestaurant geopend: Tickets met zowel klassieke als hi-tech tapas. Zo leuk dat je er bij de keuze van je vakantiehuisje rekening zou moeten houden dat dit lekker dicht in de buurt zit. Kijk voor inspiratie op de site van Charme Quality.

Gastartikel door Diana Schonenberg

Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • avatar
  Reply Marah november 21, 2012 at 8:09 am

  Mijn opa en oma gingen vroeger ook vaak naar Spanje met de kerst, maar ik an me daar niks bij voorstellen. Als ik al weg ga, dan naar een plek waar wel 110% zeker sneeuw ligt. De toppen van de Alpen in Oostenrijk ofzo. Voor mij is kerst gewoon sneeuw en koud en binnen bij de haard zitten haha.

 • avatar
  Reply MySuperSweetLife november 21, 2012 at 8:28 am

  Nu mis ik spanje! Nog 34 weken en ga ik er eindelijk weer naartoe. Als ik het geld ervoor had gehad was ik zo kerst in Barcalona gaan vieren.
  Liefs

 • avatar
  Reply Melanie november 21, 2012 at 11:33 am

  Spanje is geweldig! Gelukkig zit ik er weer over drie weken <3.

 • avatar
  Reply Foodloveandhappiness november 22, 2012 at 7:35 am

  Ik zou er m’n kerst graag doorbrengen! Ben 1 keer in Barcelona geweest en vond het super!

 • avatar
  Reply Jessica november 28, 2012 at 4:38 pm

  Lijkt me heerlijk! Ik ben in de herfstvakantie naar barcelona geweest, heerlijke stad. (:

 • Leave a Reply