Entertainment, Lifestyle

Søstrene Grene

Afgelopen week opende er een nieuwe winkel in Groningen waardoor de helft van de blogwereld op de kop stond. Reden voor mij dus om er eens een kijkje te gaan nemen. De betreffende winkel heet Søstrene Grene en bevindt zich aan de Grote Markt in Groningen. Ik denk dat je de winkel het best kan omschrijven als een soort woon-hobby winkel. Ze hebben er echt van alles – en nog voor een studentenprijsje ook! Bereid je voor op een shitload aan foto’s, zoals jullie van mij gewend zijn, want deze winkel is echt een bezoekje waard (zowel virtueel als in levende lijve).

Ik heb het artikel van €0,06 helaas niet gespot.

Wishlist + 1. Wauw wat vind ik deze thermoskan gaaf! Hij is volgens mij nog geen zes euro. Ik ga er denk ik een kopen van mijn verjaardagsgeld.

Van datzelfde uilenprintje hebben ze nog veel meer dingen staan.

De brei/haak/naai afdeling. De bolletjes wol kosten hier €1,73. Leuk voor mijn haak-projectje, ik denk dat ik hier uiteindelijk mijn spullen ga halen.

Zie rechts, stempels voor €0,97.

Washi tape voor €0,89 en €0,99. HOE?!

Kleerhangers in allerlei kleurtjes (en anti-slip, heel handig!)

Deze tasjes zijn volgens mij van katoen en kosten ook geen drol. Handig om al je aankopen in mee te nemen.

En dit zijn mijn eerste aankoopjes. Ik kon de tapes gewoon niet laten liggen en ook de kaartjes waren té leuk! Ik kost ook nog kaarsjes voor op mijn verjaardagstaartje. En de papierenzakjes waarin je je producten kunt stoppen zijn gewoon perfect. <3

Ik ben verliefd op deze winkel en ik word er heel hebberig van. Mijn vriend kocht hier mijn verjaardagscadeau trouwens zonder dat hij wist dat ik er naar uitkeek om deze winkel te bezoeken. Hele mooie glazen weckpotten waar ik echt heel blij mee ben!

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik. Heb je wat leuks gezien op een van de foto’s? Is het een tripje Groningen waard?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

50 Comments

 • avatar
  Reply Nine oktober 12, 2012 at 8:16 am

  Jaaa, dit is een heeeeerlijke shop! Op het moment ben ik bij mijn zus in Noorwegen (zij woont daar) en deze winkel gaan we altijd als eerste in als ik er ben. Gisteren een klein fortuin gespendeerd daar! Wel jammer dat ‘ie in Groningen zit want dat is voor mij erg ver weg, maar goed.. als we dan toch naar het noorden gaan ;)

 • avatar
  Reply Yara oktober 12, 2012 at 11:03 am

  Aaaaah gaaaaf winkeltje!

 • avatar
  Reply Marjolein oktober 12, 2012 at 11:07 am

  Heb er echt nog nooit van gehoord maar het ziet er echt super leuk uit! Om hebberig van te worden, haha!

 • avatar
  Reply Milou oktober 12, 2012 at 11:08 am

  Wauw, wauw, waaaauw! Wat een suuperleuke winkel! Jammer dat ik helemaal aan de andere kant van NL woon, hopelijk komt deze winkel ook nog ergens bij mij in de buurt. Dit is echt mijn ding, ik wil alles hebben! hahaha

 • avatar
  Reply Merel oktober 12, 2012 at 11:11 am

  Wauw! Ik had nog nooit van deze winkel gehoord maar wat ziet het er allemaal prachtig uit!
  Mooie foto’s heb je ook gemaakt, ik wil hier zeker wel een keertje lekker shoppen hihi.

 • avatar
  Reply Laura oktober 12, 2012 at 11:22 am

  Oké, hier ga ik vandaag langs. Yay :)

 • avatar
  Reply Ellen oktober 12, 2012 at 11:32 am

  Jaaa, leuk :)
  Ik heb hier dinsdag cadeautjes gekocht voor mijn ouders die hebben geholpen met verhuizen. Ben wel blij met de winkel, maarde Jansen&Jansen was ook leuk :)

 • avatar
  Reply Anne oktober 12, 2012 at 11:50 am

  Dat ziet er leuk uit! Echt een winkel waar ik ook een fortuin zou kunnen spenderen. Maar er voor afreizen naar Groningen gaat me net iets te ver…Wat ik me wel afvraag is, hoe kunnen zij de prijzen zo laag houden?

 • avatar
  Reply Lisa oktober 12, 2012 at 1:41 pm

  Ooh ik hou echt van zulke winkels waar je uren in rond kunt snuffelen en ik zou hier ook echt heel veel geld kunnen uitgeven (of juist helemaal niets omdat ik niet kan kiezen). Snel mijn ouders een overhalen om naar mijn oom in Groningen te gaan zodat ik hier lekker kan shoppen!

 • avatar
  Reply tineke oktober 12, 2012 at 2:09 pm

  Ik wil er zo graag heen! Als ik weer eens in groningen ben zal ik er een kijkje nemen!

 • avatar
  Reply Ramona oktober 12, 2012 at 2:46 pm

  Wat een leuke winkel! Doet me denken aan (Flying) Tiger, daar kom ik ook graag.

 • avatar
  Reply Anna oktober 12, 2012 at 3:05 pm

  Wow, wat een geweldige winkel!

 • avatar
  Reply Allissa oktober 12, 2012 at 4:58 pm

  Shit wat een geweldige winkel! Hier ga ik heen binnenkort.
  Maar waar zit ie ongeveer dan? Als je de Grote Markt vanaf de kant van de Bakker Bart ‘op’ loopt en dan aan je rechter zijde? Bij de expo en alles? Ik kan het namelijk niet helemaal uit de foto opmaken :’D

  • avatar
   Reply Jennifer oktober 12, 2012 at 5:06 pm

   Waar eerst Jansen & Jansen zat. Inderdaad ook zo ongeveer naast de Expo.

   • avatar
    Reply Allissa oktober 12, 2012 at 8:17 pm

    ah tof! dankjewel (:

 • avatar
  Reply Joyce oktober 12, 2012 at 5:17 pm

  Wauw! Wat een leuk winkeltje, helaas is groningen aan de andere kant van de wereld voor mij, ik hoop dat er bij mij in de buurt zo iets komt. Ziet er echt leuk uit!

 • avatar
  Reply Karlijn oktober 12, 2012 at 5:56 pm

  Ja, het is duidelijk dat ik spoedig in Groningen moet gaan winkelen ;)

 • avatar
  Reply Bianca oktober 12, 2012 at 6:35 pm

  Super leuke winkel en ook niet geheel onbelangrijk elke week komen er nieuwe spullen binnen, het kan dus maar zo zijn dat artikelen die je nu op de foto ziet er volgende week niet meer zijn… Reden te meer om niet te twijfelen maar gewoon doen!

  • avatar
   Reply Jennifer oktober 12, 2012 at 8:12 pm

   Oh, dat is inderdaad wel een goede tip! Maandag meteen maar even die thermoskan gaan kopen, want die wil ik echt heel erg graag hebben!

   • avatar
    Reply Femke oktober 13, 2012 at 1:11 pm

    Die thermosfles was ik ook al meteen verliefd op toen ik hem op een blog spotte. Ik was er gister en toen was die thermosfles met uiltjes al uitverkocht! Zo snel gaat het dus, wow! Die met die andere soort dop was er toen nog wel, dus die heb ik meegenomen. Ik hoop voor je dat je ‘m nog kunt bemachtigen!

 • avatar
  Reply Soraya@pinkalot oktober 12, 2012 at 6:43 pm

  OMG, om hebberig van te worden! Misschien maar goed dat het een eind rijden is anders zou ik zo blut raken, vrees ik!! Maar goede tip!! Had er namelijk nooit van gehoord..

 • avatar
  Reply Debbie oktober 12, 2012 at 7:53 pm

  Ik vroeg je er al naar op je twitter wat voor winkel, maar nu ik dit lees wil ik er zeker heen. Woon gelukkig in Groningen en kom regelmatig op de Grote Markt dus ga er snel eens heen.

 • avatar
  Reply Paulien oktober 12, 2012 at 8:32 pm

  Wat leuk :)

 • avatar
  Reply Lauradenkt oktober 12, 2012 at 8:57 pm

  Aaah wat een geweldige spullen :D Jammer dat het zo ver weg is.

 • avatar
  Reply xx_Patries_xx oktober 13, 2012 at 9:20 am

  ooooooo wat een heerlijke winkel zeg… jammer dat het zo ver weg is :( maar schrijf het wel op dat als ik in de buurt man zeker even langs kan gaan

 • avatar
  Reply cynthia oktober 13, 2012 at 11:13 pm

  Het 0.06 product zijn veiligheidspelden, direct in het begin.
  De uil thermo kan is helaas uitverkocht..

 • avatar
  Reply marlou oktober 14, 2012 at 7:44 pm

  hihi ik ga over 3 weken op & neer naar Groningen ja, mede dankzij Søstrene Grene (en andere fijne plekjes en fijne mensen, natuurlijk :)). ZO’N ZIN IN. wel fijn dat ze de supermooie totebag die ik in Noorwegen kocht en waarvan ik zo blij was dat niemand anders ‘m had niet meer hebben ;) en ik hoorde dat de thermoskannen van buiten heeeel warm worden (als in: vriendinnetje heeft er een brandwond van opgelopen, eh)… dus dat kan je misschien maar beter laten.

 • avatar
  Reply Natalina oktober 15, 2012 at 4:48 pm

  Ik had hier idd al het een en ander van gehoord! En, man! Wat issie leuk!!! Zit ie alleen in Groningen? Misschien ga ik in December als ik in Nederland ben wel even langs!

 • avatar
  Reply Marike - LIVWOW.nl oktober 17, 2012 at 10:19 pm

  Zo tof! Het lijkt inderdaad een beetje op de Tiger, zoals iemand in de reacties al noemde. Mijn zusje woont sinds kort in Leeuwarden, als ik daar ben ga ik zeker even naar Groningen voor deze winkel!!

 • avatar
  Reply Alyssa oktober 23, 2012 at 4:37 am

  Wat een SUPERleuke winkel! Daar wil ik heel graag eens heen!!

 • avatar
  Reply Deborah oktober 27, 2012 at 4:33 pm

  Shame on me! Ook ik ben studente in Groningen en ik kende deze winkel totaal niet! Ik zal dinsdag na mijn tentamen wel evn langsgaan. En je hebt gelijk, die thermoskan is te schattig voor woorden!

 • avatar
  Reply Tessa oktober 31, 2012 at 9:22 pm

  Leuk die thermoskan heb zelf ook pas zo’n leuke thermoskan gekocht! Ideaal!

 • avatar
  Reply stefanie november 3, 2012 at 6:35 pm

  oeh wat een leuke spulletjes, wordt je inderdaad wel erg hebberig van, alles is ook zo praktisch!

 • avatar
  Reply Natasja november 4, 2012 at 2:28 pm

  Wauw! Dit wist ik helemaal niet. Snel maar eens de stad in binnenkort. :)

 • avatar
  Reply Tisha november 9, 2012 at 7:09 pm

  Ik was met school in Noorwegen voor een uitwisseling en deze winkel gingen we zowat elke dag heen haha! Superleuk dat ze nu ook naar Nederland komen. Ik las zelfs ergens dat ze 25 vestigingen willen hier :) Dat zou tof zijn!

 • avatar
  Reply Laura Louise - Fablouise januari 21, 2013 at 2:43 pm

  Super leuk winkeltje!!

 • avatar
  Reply Olga januari 21, 2013 at 2:53 pm

  Wel leuk om deze ‘oude’ foto’s van de winkel te zien. Heel veel producten verkopen ze nu al niet meer zie ik!

 • avatar
  Reply Suzanne januari 31, 2013 at 4:52 pm

  Heeft het winkeltje ook een site? Om voor dat winkeltje helemaal naar Groningen af te reizen is ook weer zo wat. Misschien kun je een keer winactie doen met spulletjes van dat winkeltje.

  Liefs, Suzanne

  ps. Super leuke site!

  • avatar
   Reply Jennifer januari 31, 2013 at 8:32 pm

   Ik geloof dat ze bezig zijn met een site en/of webshop. Je kunt ze wel op facebook opzoeken!

 • avatar
  Reply esmee februari 17, 2013 at 11:53 pm

  gnagna ik woon lekker in groningen en kan er altijd heen. ben er nu 1 keer geweest. ga dinsdag weer heen. ben nu al freaking excited.

 • avatar
  Reply Angela februari 20, 2013 at 9:35 am

  Wauw, deze winkel kende ik nog niet. Maar ik ga morgen naar Groningen en dan ga ik er zeker even langs!

 • avatar
  Reply Fanny maart 20, 2013 at 12:06 pm

  Wauw! Jennifer, allereerst wil ik even melden dat je een ontzettend leuke weblog hebt! Ten tweede: ik kom inderdaad ook altijd met meer buiten dan dat je van tevoren bedenkt bij de Sostrene! Oops :) De thermosfles (ik heb hem met autootjes :) ) doet het perfect!

 • avatar
  Reply Sanne april 9, 2013 at 1:51 pm

  Deze winkel lijkt me zo tof! Alleen jammer dat ik zo ver van Groningen af woon haha! Maar als ik een keer in de buurt ben dan ga ik zeker even naar binnen! :) xx

 • avatar
  Reply [BLOCKED BY STBV] Huishoekje: Fotohart ♥ | Jennifer Elbert * november 13, 2013 at 6:00 am

  […] De meeste kaarten die ik in het fotohart heb opgehangen heb ik gekregen via mijn postprojectje. De kaarten die ik via postcrossing kreeg zitten veilig in een map opgeborgen. Zo kunnen jullie een klein kerstkaartje met Bambi zien van mijn ouders van vorig jaar, een kerstkaart met een foto van mij en mijn wederhelft, gekregen van le manfriend. Maar ook een kaartje uit Londen van bezoekster Laura. En verder zien jullie wat kaarten die ik kocht bij Sostrene Grene. […]

 • avatar
  Reply Sofie Vanhove november 20, 2016 at 12:07 pm

  Heb een prachtig gehaakt dekentje op internet gevonden…gehaakt met wol van Sostrene Grene.
  Ik woon in België…is het mogelijk om online te bestellen?

  • avatar
   Reply Jennifer november 20, 2016 at 12:16 pm

   Nee, ze hebben helaas geen webshop!

   • avatar
    Reply Sofie Vanhove november 20, 2016 at 12:18 pm

    Of iemand die bereid is om het op te sturen naar België? Uiteraard neem ik de verzendingskosten op mij…

    • avatar
     Reply Jennifer november 20, 2016 at 12:56 pm

     Als je me het plaatje kan sturen en de kleuren voor me op een rijtje zet en hoeveel je nodig hebt, dan wil ik wel even voor je kijken, geen probleem. Het enige ‘probleem’ is, dat het assortiment van Sostrene Grene niet constant is en dat de collectie kleuren ook varieert. Ik heb bijvoorbeeld al eens het probleem gehad dat ik tekort kwam van een kleur en dat precies die niet voorradig was. Dus, met een slag om de arm. En zoals ik al zei, als je me even specificaties stuurt en een foto en kleuren dan kan ik kijken of ik wat voor je kan betekenen en of alles voorradig is (of eventueel variaties).

     • avatar
      Sofie Vanhove november 20, 2016 at 1:19 pm

      Wat lief van je!
      8 bollen geel
      3 bollen crème
      Zou je me je mailadres kunnen geven want krijg foto er niet in…

     • avatar
      Jennifer november 20, 2016 at 2:15 pm

      E-mail adres staat onder contact: jenniferelbert [at] live.nl

  Leave a Reply