Do It Yourself

DIY: Enveloppes

Je zou jezelf helemaal uit kunnen leven op een spierwitte envelop. Viltstiften, verf, stickers, plaatjes, lijm, plakband en noem maar op. Maar wat ik zelf ook altijd ontzettend leuk vind zijn zelfgemaakte enveloppen, van een leuk papiertje met een leuk printje. Ik kocht eerder bij de HEMA leuk inpakpapier om in de eerste instantie cadeautjes mee in te pakken, maar later kwam het idee om er envelopjes van te vouwen. Ik ga aan jullie laten zien hoe je op een hele makkelijke manier envelopjes kunt knutselen!

Benodigdheden

 1. Gewone envelop  2. Papier met leuke printjes  3. Een liniaal of geodriehoek  4. Tijdschriften 
En natuurlijk ook lijm en een schaar.

Werkwijze

 1. Sloop de enveloppen uit elkaar zodat je een patroon hebt om te knippen. Ik haalde twee verschillende enveloppen uit elkaar. De eerste ging een beetje mis, maar gelukkig ging de tweede wel netjes. Als patroon koos ik de tweede envelop. Volgens mij is dat namelijk de meest milieuvriendelijke manier qua papier dat je gebruikt.

2. Leg je uitgevouwen envelop op het papier. Ik vond het zelf makkelijker om eerst een vierkant uit te knippen en heb vervolgens daar de envelop op overgetrokken. Maak gebruik van je liniaal of geodriehoek om de lijnen mooi strak te krijgen.

Tip: Maak van de opengevouwen envelop een mal van stevig karton. De meeste enveloppen lijken van sterk papier, maar zodra je ze uitvouwt zijn ze erg kwetsbaar en zijn ze erg lastig om te trekken.

 3. Knip het patroon uit en vouw de randjes om.

 4. Smeer de plakrandjes in met lijm en vouw de envelop dicht. Tadaa!

Extra

 • Maak gebruik van je oud papier! Zo heb ik tijdschriften die eigenlijk al in de oudpapierbak waren beland er stiekem uitgevist om te gebruiken voor deze DIY. Blader er even doorheen en je ziet in elke pagina wel een leuk envelopje! Lekker economisch dat hergebruiken!
 • Mocht je de sterkte van je gekozen papier niet vertrouwen, dan is het altijd handig om de randjes even met een extra stukje doorzichtig plakband te verzekeren.
 • Denk er ook aan dat je ervoor zorgt dat het adres er duidelijk opstaat! Het liefst door middel van een adres sticker, of je verzint zelf iets creatiefs. Maar het zou natuurlijk zonde zijn als het adres te onduidelijk is en je post nooit aankomt!

Ik kan zelf niet wachten om er nog een heel aantal in elkaar te zetten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • avatar
  Reply Femke juli 26, 2012 at 8:24 am

  Wat een leuk idee hé! Dit ga ik nog eens doen, leuk voor kaarten bij een cadeautje!

 • avatar
  Reply Marahschrijft juli 26, 2012 at 8:40 am

  Oh dat is leuk, ga ik ook eens proberen!

 • avatar
  Reply Joyce juli 26, 2012 at 9:12 am

  Oeh de tijdschriftenveloppes vind ik enig! : D

 • avatar
  Reply Christel juli 26, 2012 at 10:15 am

  Wat leuk! Dat ga ik ook eens uitproberen.

 • avatar
  Reply Tineke juli 26, 2012 at 11:30 am

  ooh, wat leuk! Dit wil ik direct proberen :D

 • avatar
  Reply Marijke juli 26, 2012 at 12:49 pm

  Wat toffff! Super leuk idee :)

 • avatar
  Reply Jolien juli 26, 2012 at 3:57 pm

  Leuk idee!

 • avatar
  Reply Marjolein juli 26, 2012 at 6:13 pm

  Ah leuk, leuk gedaan! :D

 • avatar
  Reply Brechtje juli 26, 2012 at 8:31 pm

  Wat een super leuk en origineel idee! Ik vind vooral de enveloppen gemaakt van tijdschriften vooral heel erg leuk. Het staat zo vrolijk en het is natuurlijk ook nog eens beter voor het milieu. Dat ga ik zeker eens proberen. Doordat er de laatste tijd zoveel posts over brieven en DIY’s zijn op je blog, heb ik helemaal zin gekregen om weer brieven te gaan schrijven, en dat ga ik ook zeker doen! :)

 • avatar
  Reply Karlijn juli 26, 2012 at 8:48 pm

  Ik heb laatst een oud fotoboek bij de kringloopwinkel gekocht, daar kun je ook mooi enveloppen van maken :)

 • avatar
  Reply Joyce juli 27, 2012 at 12:33 pm

  Aaah wat een leuk idee!! Dit ga ik een keertje proberen!

 • avatar
  Reply Debbie juli 27, 2012 at 3:31 pm

  Wat super leuk idee zeg… om daar je kaartjes en brieven in te versturen leuk leuk leuk… Zo wil ik zelf wel elke dag post krijgen hihi.

 • avatar
  Reply Marike augustus 5, 2012 at 9:46 pm

  Superleuk idee! :) Dit ga ik ook doen!

 • avatar
  Reply Alyssa augustus 7, 2012 at 8:45 am

  Wat superleuk zeg!

 • avatar
  Reply Jildou augustus 13, 2012 at 8:41 pm

  Wat een super leuk idee :)

 • Leave a Reply